سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

پاپ کورن میان‌وعده‌ای نسبتا سالم


پاپ کورن میان‌وعده‌ای نسبتا سالم

دانه‌های پاپ کورن نوع خاصی از ذرت هستند که انواع متفاوتی دارند. پاپ کورن به معنای ذرت پفکی است که در زبان فارسی به آن شکوفه می‌گویند. این نوع ذرت به دلیل انواع مواد موجود در آن …

دانه‌های پاپ کورن نوع خاصی از ذرت هستند که انواع متفاوتی دارند. پاپ کورن به معنای ذرت پفکی است که در زبان فارسی به آن شکوفه می‌گویند. این نوع ذرت به دلیل انواع مواد موجود در آن با ذرت‌های معمولی تفاوت دارد.

به طور کلی ۸ نوع ذرت در ایران وجود دارد که شامل ذرت آردی، شیرین، علوفه‌ای، دندانه‌ای، پاپ‌کورن و... است. در واقع ماهیت تمامی ذرت‌هایی که در بازار موجودند از نظر تغذیه‌ای تقریبا مشابه است و از نظر نوع ساختار، نشاسته، ضخامت پوسته، دانه و واریته متفاوت هستند. در حال حاضر پاپ‌کورن با نام‌های متفاوتی چون پفیلا، پاپ کورن، پف فیل و... در بازار موجود است و با توجه به ذائقه و سلیقه با افزودن پودر پنیر، کره یا سس گوجه‌فرنگی با طعم‌های متفاوتی تولید می‌شود. در واقع پاپ کورن به دلیل واریته خاص، دارای پوسته ضخیمی است که در اثر حرارت شکاف می‌خورد و پف می‌کند. علت ترکیدن ذرت هنگام بو دادن نیز به این دلیل است که وقتی ذرت پاپ کورن را حرارت می‌دهیم آب داخل بافت‌ها بر اثر حرارت تبخیر می‌شود و بخار احتیاج به فضای بیشتری دارد از این رو بر اثر فشار پوسته ضخیم دانه، شکاف برمی‌دارد. به عبارت ساده‌تر هنگامی که ذرت حرارت داده می‌شود حجم آن ۳۰ تا ۴۰ برابر حجم اولیه می‌شود. به همین دلیل با افزایش حجم ذرت نشاسته موجود در آن چند برابر و باعث شکوفه‌ای شدن آن می‌‌شود. جالب است بدانید که فقط نوع پاپ‌کورن – ذرت پفکی - در اثر حرارت پف می‌کند و از سایر ذرت‌ها طی فرآیندی که روی آنها انجام می‌شود، آرد یا فرآورده‌های دیگری تهیه می‌کنند.

ذرت جزو مواد نشاسته‌ای و حاوی کربوهیدرات، پروتئین، املاح و ویتامین است. این فرآورده به دلیل اینکه رنگ و اسانسی به آن افزوده نمی‌شود نسبت به سایر تنقلات از نظر ارزش غذایی سالم‌تر است اما به دلیل داشتن نشاسته، زیاده‌روی در مصرفش می‌تواند اضافه‌وزن به بار آورد.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی