چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تپش نامنظم قلب، زنگ خطر ابتلا به زوال عقل
پژوهش دانشمندان دانشگاه آلاباما نشان داده که یک نوع تپش قلب نامنظم موسوم به فیبریلاسیون دهلیزی با زوال سریعتر عقلی مرتبط است
فیبریلاسیون دهلیزی یک نوع تپش قلب نامنظم بوده که میتواند منجر به لخته شدن خون، سکته، نارسایی قلب و دیگر بیماریهای مرتبط با این اندام شود.
این پژوهش که بر روی بیش از ۵۰۰۰ فرد بالای ۶۵ سال انجام شده، نشان داده که افراد مبتلا به این نوع تپش نامنظم زودتر از افراد دیگر به زوال عقل دچار میشوند.
دلیل این ارتباط هنوز مشخص نبوده و این یافتهها بدین معنی نیست که همه افراد دچار فیبریلاسیون دهلیزی به زوال سریعتر عقلی مبتلا خواهند شد. اما این پژوهش نشان داده که افراد مورد بررسی دو سال زودتر از افراد بدون این شرایط قلبی به زوال عقلی دچار میشوند.
در افراد دارای این بیماری قلبی، احتراق ناقص سیگنالهای الکتریکی باعث ضربان غیرعادی قلب میشود. مرکز کنترل و غلبه بر بیماری آمریکا تخمین زده که ۲.۶۶ میلیون آمریکایی در سال ۲۰۱۰ به این بیماری دچار بودهاند که تا سال ۲۰۵۰ به ۱۲ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
محققان در این پژوهش از دادههای بررسی بزرگ سلامت قلب و عروق که در دهه ۱۹۹۰ انجام شده بود، استفاده کردند. سلامت قلب شرکتکنندگان در این پژوهش سنجیده شد و در یک دوره هفت ساله در هر سال دو نوع آزمایش روانی از آنها به عمل آمد.
در این پژوهش افرادی که سکته قلبی داشته یا پیش از آن با فیبریلاسیون دهلیزی تشخیص داده شده بودند، کنار گذاشته شدند.
افرادی در سن ۸۰ سالگی به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا شده بودند، در امتیازات خود طی پنج سال بعدی حدود ۱۰ امتیاز کاهش نشان داده بودند . این در حالیست که افراد بدون این بیماری طی همین دوره زمانی حدود شش امتیاز کاهش داشتند.
اگرچه هنوز ارتباطی بین این دو بیماری مشخص نشده اما پزشکانی که با آنها سروکار داشتهاند این رابطه را منطقی میدانند. برای مثال زوال عقل و فیبریلاسیون دهلیزی هر دو از فاکتور خطرهای مشترک برخوردارند.
به گفته دکتر شادی کلانتریان، محقق خدمات آریتمی قلب در بیمارستان عمومی ماساچوست، فرد دچار فشار خون بالا و دیابت به طور خودکار در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی و زوال عقل قرار دارد.
یکی از دلایل امتیازات پایینتر این افراد در آزمونها میتواند این واقعیت باشد که تپش نامنظم قلب ممکن است منجر به مشکلات مزمن جریان خون و کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی منتقل شده به مغز شود.
کلانتریان افزود: افراد دچاراین بیماری بیشتر مستعد شکلگیری لختههای خونی در دهلیزها هستند. ورود یک لخته خونی به مغز میتواند منجر به سکته و آسیب مغزی شود. ضمن اینکه میتوانند به سکتههای کوچک ساکت دچار شده که از آنها بیاطلاع هستند.
محققان اکنون قصد دارند این ارتباط را با استفاده از فناوری تصویربرداری از مغز برای یادگیری بیشتر در مورد اتفاقات درون مغز افراد دچار فیبریلاسیون دهلیزی و دلیل ابتلای آنها به زوال عقل سریعتر بررسی کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست