یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

جشنواره زنان فیلمساز امروز آغاز می شود


جشنواره زنان فیلمساز امروز آغاز می شود

نخستین جشنواره زنان فیلمساز از روز شنبه ۲۴ دی ماه در خانه هنرمندان ایران آغاز به کار خواهد کرد

در نشست مطبوعاتی نخستین جشنواره زنان فیلمساز که در خانه هنرمندان ایران برگزار شد مازیار رضا خانی مدیر این جشنواره گفت: دبیرخانه زنان هنرمند پس از تأسیس در سال ۸۳ طرح برگزاری نخستین جشنواره زنان فیلمساز را مطرح کرد که پس از ۸ ماه پیگیری از طریق کمیته های مختلف کار خود را آغاز کرد که طی آن ۵۱۶ فیلم به دبیر خانه فرستاده شد که در مجموع ۴۳ فیلم به مسابقه راه پیدا می کنند.

وی افزود: از این میان ۱۰ فیلم در بخش نیلوفر زرین، ۳۳ فیلم در بخش نیلوفر سیمین و ۳ فیلم از سوی منتقدان سینمایی در بخش تندیس نیلوفر انتخاب شده اند.

رضا خانی در ادامه گفت: داریوش مهرجویی، مجید مجیدی و مهوش شیخ الاسلامی به عنوان اعضای هیأت داوران این جشنواره معرفی شده اند؛ این افراد از هفته گذشته کار خود را درخصوص بررسی آثار آغاز کرده اند، این در حالی است که هیأت انتخاب آثار نیز مرضیه برومند، پوران درخشنده و عفر صانعی مقدم بوده اند.

مدیر جشنواره افزود: برگزاری این جشنواره نقطه عطفی است؛ در این راه و این جشنواره هیچ گونه نگرش فمنیستی و نگاه خاص ندارد بلکه یک مجموعه برای فعالیت های زنان است.

وی ادامه داد: همچنین در کنار این جشنواره، کارگاههای آموزشی نیز از ۲۴ دی ماه در اتاق نیلوفر خانه هنرمندان برگزار خواهد شد و علاقه مندان می توانند جهت شرکت در این کارگاههای آموزشی از ۹ صبح روز شنبه به اتاق نیلوفر خانه هنرمندان جهت ثبت نام مراجعه نمایند؛ فیلم های منتخب جشنواره نیز از ۲۴ دی ماه هر شب در خانه هنرمندان به نمایش در می آید؛ مراسم اختتامیه جشنواره زنان فیلمساز هم روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه خواهد بود که از ساعت ۵ تا ۷ بعدازظهر در تالار بتهوون خانه هنرمندان برگزار خواهد شد و از برگزیدگان تقدیر به عمل خواهد آمد، علاوه بر این بعد از اختتامیه، یک یک گروه ۵۵ نفر از هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره به مدت ۳ روز عازم کیش خواهند شد.

در ادامه این نشست مطبوعاتی احمد سالاری که از مدیران برنامه عمران سازمان ملل است به هدف اصلی این سازمان اشاره کرد و آن را مشارکت و کمک به کشورها در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار عنوان کرد.

سالاری ۴ زمینه اصلی فعالیت این سازمان را توسعه حکومت مداری خوب ،فقر زدایی، حمایت از محیط زیست و دستیابی به توسعه هزاره تا سال ۲۰۱۵ میلادی عنوان کرد و افزود: حکومت مداری زمینه های مختلفی دارد که از جمله آن کمک به جامعه مدنی برای توانمندسازی و کمک به نهادهای ملی در زمینه مسائل زنان است.

بحث توانمندی زنان جنبه های مختلفی دارد و به عقیده ما این حرکت خوبی در بخش هنری است که می تواند بازتاب های اجتماعی خوبی را با خود داشته باشد.

فیلم های که قرار است در دو بخش رقابتی نیلوفرزرین وسیمین به نمایش درآیند عبارتند از :

المیرا (پریسا پروین نیا)، فصل هفتم (مرجان اشرفی زاده)، به پرده نارنجی دست نزن (یلدا جبلی) عکس بدون قاب (مونا زندی حقیقی)، میتیا میخاییلویچ (مهسا خلیلی)، پایان زمستان (لاله برزگر) من، تو ، مهتاب (لیلا کرامتی)، جنس دوم (لاله مستوفی)، شالیزه (اعظم نجفیان) زن، مرد، کودک (آزیتا دمندان).

در بخش پویا نمایی: اتاق جیغ (شیدا زرین فام)، رستوران متروک (رامک امین کاظمی و مریم عباسپور)، تولد (هدی مکرمی )، عقربه ها (معصومه ترکی هرچگانی)، من و خودم (ماندانا کریمی ) در بخش مستند ۱۴ فیلم: اینانا (سودابه مجاوری)، دایه شکر (مینو کیانی)، میلکان (مینو کیانی) کشتی نوح (سودابه بابا گپ)، کمی هم برای من معلق بزن (آرزو برادران ابراهیمی ) رویان (پریسا شاهنده) روسیه شاید فردا (پوران صارمی )، جزیره (صفورا احمدی)، رنگ و رنج (الهه گل محمدی) تهیه کننده بودن در سکوت (مژگان رود بارانی)، ناولی به روایت تناولی (لیلا نقدی پری)، شاید آنجا (لعیا میر نصیری)، تماشاخانه (پگاه آهنگرانی) آن بدون سایه (مهناز محمدی) اسامی ده فیلم انتخاب شده جهت شرکت در بخش رقابتی سیمین نیز عبارتند از: در بخش داستانی ۴ فیلم: خانه ام تاریک است (سهیلا ملکی)، همه چیز می تواند آبی باشد (مرضیه شعبانی)، یک (پگاه کریم زاده)، روبان سیاه (سکینه عرب اسدی) در بخش تجربی، ۳ فیلم: صدای خواب آلود (ناهید عصمتی)، گریز (منصوره قدیری)، پارادایس (طاهره براتی نیا)، در بخش پویانمایی ۳ فیلم: پرنده روح (شهلا قاسمیان)، پروانه ها برای چه پرواز می کنند (مولود نعمتی)، کمکم کن (راضیه شهرآئینی).