چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
محمدعلی صفاری
تیمسار محمدعلی صفاری فرزند محمدحسین منظمالسلطنه از ملاکین گیلان بود. در سال ۱۲۷۷ه .ش. در لاهیجان متولد شد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی برای ادامه تحصیل در رشته نظام به اروپا رفت. چندی در روسیه و مدتی در فرانسه به تحصیل علوم نظامی اشتغال ورزید و به ایران بازگشت و وارد قزاقخانه شد. بعد از کودتای ۱۲۹۹هـ .ش که کریم آقاخان بوذرجمهری متناوباً ریاست بلدیه تهران را عهدهدار گردید، نایب اول، محمدعلی صفاری معاون او بود و در توسعه شهر تهران و تعریض خیابانها و ایجاد پارکها و میادین، سهمی بسزا داشت. در سال ۱۳۱۱هـ .ش با درجه سلطانی، فرمانده نیروی دریایی شد. (در حقیقت قرار شد نیروی دریایی را تأسیس کند). پس از آن به اداره املاک رضاشاه منتقل شد و چندی در صفحات شمال به توسعه املاک رضاشاه و آبادی آنها پرداخت. در سال ۱۳۱۸هـ.ش فرماندار کل گرگان شد و این شهر را توسعه داد و در همین سمت درجه سرهنگی گرفت.
در سال ۱۳۲۰هـ.ش بعد از رفتن رضاشاه به تهران منتقل شد و مدیرکل انتظامات وزارت کشور گردید، یک سال بعد که قوامالسلطنه رئیسالوزرا شد، به مناسبت دوستی و نزدیکی با منظمالسلطنه، فرزندش سرهنگ صفاری را به ریاست اداره کل نان تهران گماشت. در آن تاریخ نان در تهران و سایر شهرها جیرهبندی بود و در مقابل کوپن که به هر کسی داده میشد با زحمت و مرارت زیاد نیم کیلو شبیه نان به او میدادند. صفاری تا حدی توفیق یافت که وضع نان را در تهران سر و صورت بدهد و از مرگ مردم به علت گرسنگی جلوگیری کند.
در سال ۱۳۲۲هـ.ش به مدیرکلی غله کشور رسید. در سال ۱۳۲۵هـ.ش که قوامالسلطنه برای بار چهارم به نخستوزیری منصوب شد، صفاری را به ریاست شهربانی گمارد و برای او درجه سرپاسی گرفت.
در پانزدهم بهمن ۱۳۲۷ موقعی که شاه در مقابل آمفی تئاتر دانشکده حقوق مورد اصابت چند گلوله واقع شد، صفاری رئیس شهربانی بود و به ضارب تیراندازی کرد و او را از پای درآورد.
صفاری یک بار دیگر هم رئیس شهربانی شد، بعد به استانداری مازندران منصوب گردید، مدتی هم شهردار تهران شد، او در ادوار هیجدهم، نوزدهم و بیستم وکیل مجلس شورای ملی بود. پس از انحلال مجلس بیستم، به استانداری خوزستان برگزیده شد و چندی بعد تغییر سمت داد و به استانداری آذربایجان ماموریت یافت و بعد مجدداً شهردار تهران گردید. او مجموعاً دو بار رئیس شهربانی، دو بار شهردار تهران، سه دوره نماینده مجلس شورای ملی، سه بار استاندار، و سه دوره سناتور بود. صفاری در مدت ۶۰ سال مصدر کارهای مهم بود و در تمام دولتها حضور داشت.
صفاری به زبانهای فرانسه و روسی تسلط داشت. وی به کشورهای شوروی، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، یوگسلاوی، هلند، چین ملی، هنگ کنگ، سیام، ویتنام جنوبی، عراق، سوریه، لبنان، اردن، حجاز، اطریش، سوئیس و انگلستان سفر کرد. مناصب دیگر او عبارت است از: ریاست شعبه دوم رکن یکم ستاد ارتش، ریاست محاسبات مخصوص شاهنشاهی، فرمانداری نظامی گرگان، فرمانداری شهسوار، مدیرکل کارگزینی و انتظامات وزارت کشور، مدیرکل غله و نان در وزارت دارایی، رئیس قسمت انحصارهای کشاورزی در موقع جنگ، رئیس هیئت مدیره شیلات ایران، مدیرکل منع احتکار در زمان جنگ بینالملل دوم.
امتیازات : دارای نشان درجه ۲ همایون، نشان درجه ۲ تاج، مدال تاجگذاری، نشان لیاقت، نشان درجه یک پاس، نشان آذرآبادگان، نشان کوکب الدری از اردن، نشان رافدین از عراق و سه قطعه نشان ورزشی درجه ۱.
تالیفات : تاریخ خان گیلان در علل سقوط خان احمد آخرین سلطان محلی سلسله کیائیه، لکههای سیاه یا قربانیهای محیط (رمان ادبی)، در چنگال اهریمن مستحفظ راه، یادداشتهای مسافرت روسیه، ایتالیا، یوگسلاوی و خاوردور، مقالات ادبی در جراید و شرح زندگی خان احمد گیلانی. صفاری در سال ۱۳۶۷ در تهران درگذشت.
پروانه بابائی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست