شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

کنف


کنف

● خصوصیات گیاهی: کنف از گیاهان لیفی است که در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم از پوست ساقه جهت تهیه الیافت کشت می گردد ، هر چند که دانه کنف نیز جهت روغن گیری قابل …

خصوصیات گیاهی:

کنف از گیاهان لیفی است که در نواحی گرم و مرطوب و اساساً برای استخراج فیبر نرم از پوست ساقه جهت تهیه الیافت کشت می گردد ، هر چند که دانه کنف نیز جهت روغن گیری قابل استفاده است .

کنف با نام علمی Hibiscus cannabinus L. گیاهی است یکساله از تیره پنیرک (Malvaceae)

میوه کنف بصورت کپسول است .

سازگاری: کنف از محصولات نواحی گرم و مرطوب است . به یخبندان حساب و به یک فصل رشد بدون یخبندان حداقل ۲۰۰ روزه نیاز دارد .

کنف ما هیتا گیاهی کوتاه روز است ولی حساسیت آن به طول روز کمتر از لوبیا روغنی است .

نیاز کنف به آب زیاد است .

کنف به شوری خاک نسبتاً مقاوم است .

تناوب زراعی:

کنف از گیاهانی است که حاصلخیزی خاک را به شدت مورد استفاده قرار داده و خاک را ضعیف می سازد .

از تناوبهای مناسب کنف می توان به تناوبهای زیر اشاره نمود :

شبدر ـ ذرت ـ کنف ـ آیش

شبدر ـ کنف ـ گندم

کنف ـ نخود یا لوبیا ـ ذرت یا برنج ـ آیش

کود شیمیایی:

حدود ۹۰ کیلو ازت ، ۱۴۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم اکسید فسفر و در صورت ضرورت ۱۰۰ کیلوگرم اکسید پتاسیم برای هر هکتار مناسب است . بهتر است ثلث تا نیمی از کل ازت را قبل از کاشت و بقیه را بصورت سرک و ۱ تا ۵/۱ ماه بعد از سبز شدن به خاک داد .

تاریخ کاشت:

حداقل حرارت برای جوانه زدن بذر کنف حدود ۱۳ درجه سانتیگراد است .

عامل دیگری را که می بایستی در انتخاب تاریخ کاشت در نظر گرفت جلوگیری از برخورد تاریخ برداشت با هوای خشک در اول پائیز است .

آفات و امراض:

آفتی اختصاصی برای کنف در ایران شناسائی نشده است . ولی بطور کلی آفات کنف با پنبه مشترک است