چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دلایل از دست دادن پیشنهاد شغلی در دقیقه نود چیست


دلایل از دست دادن پیشنهاد شغلی در دقیقه نود چیست

به تازگی یک پیشنهاد شغلی را از دست دادم قرار بود هفته آینده کار خود را آغاز کنم بعد از اینکه برگه پیشنهاد شغلی را امضا کردم و نزد مسوول استخدام بازگشتم, یادم آمد که در ماه اکتبر, یک جلسه تجدید دیدار خانوادگی داریم و مجبورم 10 روز مرخصی بگیرم تا در این میهمانی حاضر شوم
10 روز که زیاد نیست باورم نمی شود به خاطر موضوع به این سادگی, پیشنهادشان را پس گرفته باشند اگر دلیلشان را به من می گفتند, هر چقدر که می خواستند برای مرخصی صبر می کردم به نظر شما عکس العملشان یک مقدار غیرمنطقی نبوده
پاسخ دوست عزیز, تا اکتبر فقط دو ماه باقی مانده من حدس می زنم آنها از شنیدن درخواست مرخصی, آن هم در دقیقه نود, جا خورده باشند اگر فکر می کنی که آنها عجولانه تصمیم گرفته اند یا سیاست های شرکت در رابطه با مرخصی سختگیرانه است, همان بهتر که قرار نیست با آنها همکاری کنی به طور کلی, اگر می خواهی برای مناسبتی که از قبل برنامه ریزی شده درخواست مرخصی کنی, باید درخواستت را قبل از دریافت پیشنهاد شغلی مطرح کنی اگر فراموش کردی, به محض اینکه پیشنهاد را دریافت کردی, این موضوع را مطرح کن اما وقتی برگه درخواست شغلی را امضا می کنی, می فرستی و سپس یادت می افتد که حرف مرخصی را پیش بکشی, این برای

دلایلی که باعث از دست دادن پیشنهاد شغلی در آخرین لحظه می شوند، از این قرارند:

۱) اگر پیشنهادی دریافت کنی، مدتی بگذرد اما هیچ پاسخی از تو دریافت نکنند، ممکن است پیشنهاد خود را پس بگیرند. اگر به زمان نیاز داری که درباره پیشنهاد شغلی فکر کنی (که این حق طبیعی توست)، کافی است برای آنها بنویسی که «پیشنهاد شما را دریافت کردم و از این بابت بسیار هیجان زده ام. اگر ممکن است تا آخر هفته درباره اش فکر کنم و سپس پاسخ دهم.»

۲) اگر به هر دلیل صلاحیتت تایید نشود، احتمال آنکه پیشنهاد شغلی را از دست بدهی زیاد است. متاسفانه طی این سال ها با موارد مشابه بسیاری روبه رو شده ام. درست نیست در مورد مدرک تحصیلی، مدت زمان اشتغالت در شرکت های قبلی یا عنوان شغلت اغراق کنی. این کارها به قیمت از دست دادن پیشنهاد شغلی تمام می شود.

۳) اگر با کارفرما وارد یک جنگ مزایده ای شوی، امکان دارد پیشنهاد را از دست بدهی. وقتی وارد مذاکره چند جانبه می شوی، باید بدانی که هر یک از طرفین مذاکره چگونه پاسخ خواهند داد. باید بدانی که کدام شغل را از همه بیشتر دوست داری. ممکن است کارفرمایی پیدا شود که بگوید: «پیشنهاد شرکت ایکس، ۱۰۰ هزار دلار است؟ ما به تو ۱۱۰ هزار دلار پیشنهاد می کنیم». اما اغلب کارفرمایان می گویند: «ما با شما درباره حقوق چانه نمی زنیم. بهتر است بروید و با همان شرکت ایکس قرارداد ببندید».

۴) اگر پیش از شروع کار، با آنها درباره مسائلی که قبلا توافق کرده ای، چانه بزنی یا به اصطلاح زیر حرفت بزنی، ممکن است فرصت شغلی را از دست بدهی. یکی از دوستانم که مدیر منابع انسانی یک شرکت خدمات مالی است اخیرا با چنین مشکلی روبه رو شده بود. او شغلی تحت عنوان «دستیار نایب رئیس» را به خانمی پیشنهاد کرده بود. یک هفته پیش از شروع کار، آن خانم با شرکت تماس گرفته بود و گفته بود: «دوستانم به من اطلاع داده اند که در شرکت های مالی، دستیار نایب رئیس یک جایگاه شغلی سطح پایین است. من این را نمی دانستم. اگر اشکالی ندارد، مایلم من را نایب رئیس صدا کنید». شغلی که به او پیشنهاد شده بود، دستیار نایب رئیس بود، نه نایب رئیس! پس پیشنهاد شغلی لغو شد.

۵) اگر پس از اتمام آخرین مصاحبه، برای آنها یک نامه «تشکر» نفرستی، احتمال دارد فرصت شغلی را از دست بدهی. البته فرستادن نامه تشکر اجباری نیست، اما اگر مدیر استخدام نداند که از بین تو و چند گزینه دیگر کدام را انتخاب کند، کسی که یک نامه هوشمندانه نوشته باشد، شانس بیشتری برای انتخاب شدن دارد.

6) اگر رفتارها یا قضاوت های ناشایستی از تو سر بزند، ممکن است فرصت شغلی را از دست بدهی. این اتفاق برای «جیک» افتاد. او برای جلسه آخر مصاحبه به صرف شام با نایب رئیس شرکت دعوت شده بود. او نه تنها ۴۰ دقیقه دیر سر قرار رسید (و قبلش هم به او اطلاع نداده بود که ممکن است دیر کند) بلکه یکی از دوستانش را نیز همراه خودش برده بود. او فکر می کرد دوست خوش مشربش می تواند فضا را خودمانی تر کند. اما نایب رئیس با این ایده موافق نبود، در نتیجه، جیک فرصت شغلی را از دست داد.

7) اگر تفاوت میان مصاحبه اول، دوم و سوم را ندانی، ممکن است پیشنهاد شغلی را از دست بدهی. در مصاحبه اول، درباره سازمان اطلاعات کسب می کنی و آنها نیز درباره تو اطلاعات می گیرند. در مصاحبه دوم از تو انتظار می رود که با نکات اولیه شغل مربوطه آشنا شده باشی و بتوانی سوالات بجا و اندیشمندانه بپرسی. کسانی که این تفاوت را درک نمی کنند در رقابت با سایر کاندیداها محکوم به شکست خواهند بود.

8) اگر برگه ای را که کارفرما به تو فرستاده به او پس نفرستی یا در مدتی که گفت وگوهای مربوط به پیشنهاد شغلی در جریان است ناپدید شوی و خبری از تو نشود، پیشنهاد را از دست خواهی داد.

9) در پایان، اگر پیش از آنکه پیشنهاد شغلی را بپذیری، وضعیت شغلی خود را در لینکدین یا سایر شبکه های اجتماعی تغییر دهی (مثلا بنویسی «مدیر فروش شرکت ایکس») ممکن است فرصت شغلی را از دست بدهی. صبر کن تا جوهر نامه پیشنهاد یا قراردادت خشک شود، سپس خبرش را پخش کن.از دست دادن پیشنهاد شغلی به معنای شکست نیست. شاید مسیر بهتری برایت رقم زده شده باشد. اگر از کنار نشانه ها ساده نگذریم، هر روز می توانیم یک درس جدید یاد بگیریم.