یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
سودای سیمرغ و وسوسه های عرصه فجر
این روزها بازار، بازار داغ فیلم و فیلم سازی و بعد ارائه آن به جشنواره فجر است، از این رو تمام اهالی تصویر در تکاپوی ساختاری متفاوت و ارائه در خور هستند.
اگر فجر سال گذشته را به خاطر داشته باشید یادتان هست که سینماگران و منتقدان اعتقاد داشتند، سینمای ایران به تحولی در امر سازه های تصویری دست یافته و جشنواره بیست و هفتم فجر با قوتی متفاوت از سال های گذشته برگزار شده بود. امیدواریم جشنواره بیست و هشتم نیز چند اثر متفاوت داشته باشد، هر چند که تا به اینجای کار کارگردانان و تهیه کنندگان در سکوت در حال تلاش هستند و سعی می کنند با رازگونه جلوه دادن کارشان حساسیت های فجر و جذابیت اثرشان را بالا ببرند.
اما اکنون که حدود دو ماه به این اتفاق مهم سینمایی مانده است تعدادی از این آثار مشخص شده و برای حضور در اسکار ایرانی قدم جلو گذاشته است.
سال گذشته جشنواره با حضور آثاری چون درباره الی، بیست، تردید، سوپراستار، خاک آشنا، وقتی همه خوابیم و.... سال پر بار و پردستاوردی را پشت سر گذاشت و بعد از مدت ها، خلاء در سینما و تولیدات قوی را پر کرد.از آثاری که تاکنون برای جشنواره امسال می توان حدس زد جای خیلی از بزرگان و ایده های بکر خالی است، البته این فهرست پر دغدغه هنوز به پایان نرسیده است و بیشتر فیلم های در حال تولید نیز سودای فجر را در سر دارند، پس بهتر است قضاوت را به آینده موکول کنیم.
● فیلم های موجود در فجر (کسانی که سودای سیمرغ را در سر دارند)
▪ آل:
فیلم سینمایی «آل» به کارگردانی بهرام بهرامیان و تهیه کنندگی علی معلم یکی از شرکت کنندگان این جشنواره خواهد بود.
نویسنده فیلم نامه این اثر بهرام عظیمی و بازنویسی آن توسط امیر پوریا صورت گرفته است. این فیلم سینمایی اولین محصول سینمای ایران است که با همکاری شماری از سینماگران ارمنی در ایروان (پایتخت ارمنستان) جلوی دوربین رفته است. «آل»، داستان زن و شوهری است که برای سفر کاری به ایروان می روند و با حوادث عجیبی رو به رو می شوند. این فیلم سینمایی نخستین تجربه مصطفی زمانی در نقش اصلی، پس از درخشش در مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر(ع) است. همایون ارشادی، آنا نعمتی و هنگامه حمیدزاده از دیگر بازیگران این فیلم هستند. سینمایی آل یکی از گران ترین پروژه های سینمایی در ایران است.
▪ شکارچی شنبه (هویتی گمشده در جشنواره فجر)
فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» به کارگردانی پرویز شیخ طادی نیز یکی دیگر از رقیبان عرصه فجر به نویسندگی نرجس اشکی است.
این فیلم روایتگر داستان کودکی است که در میان اقوام مختلف سفر می کند و از هر قوم ویژگی خاصی را می گیرد و از این طریق به ویژگی های ملیت خودش پی می برد.
دارین حمسه، بازیگر لبنانی و آریه سولیاسیان، بازیگر ارمنستانی در کنار علی نصیریان، امیریل ارجمند، مهدی فقیه، محمود راسخ فرد و بازیگران کودک محمد جواد جعفرپور و مبینا کریمی در شکارچی شنبه که پرویز شیخ طادی آن را برای حضور در جشنواره فجر آماده می کند، بازی کرده اند.
۸۰ درصد فیلم برداری این سینمایی در اقامت ۲۵ روزه در لبنان فیلم برداری شده و ۲۰ درصد آن در مناطق مختلفی از ایران نظیر چالوس و تهران انجام شده است.
در حال حاضر تدوین فیلم توسط خود کارگردان انجام می گیرد و به زودی به مرحله صداگذاری و آهنگ سازی خواهد رسید.
▪ آخرین گناه (این سینمایی قالبی ویدئویی خواهد داشت)
در بخش مجزایی از جشنواره فجر داوران، تولیدات ویدئویی را مورد قضاوت و سنجش قرار می دهند، هر سال این بخش نیز پررونق (از لحاظ تعداد) بوده است اما این طور که مشخص است امسال رونقی مضاعف دارد.
فیلم ویدئویی «آخرین گناه» یکی از شرکت کنندگان این بخش خواهد بود. این فیلم به کارگردانی محسن توکلی مراحل پیش تولیدش را پشت سر گذاشته و از ۵ آذر ماه در میدان بهارستان تهران کلید خورده است.
داستان این فیلم، ماجرای پسری است که بعد از ۲۷ سال دوری از وطن در زمان فوت پدرش به ایران می آید و متوجه می شود از ارث محروم شده است. این فیلم با حضور ابوالفضل پورعرب، میرطاهر مظلومی، شیرین بینا، عنایت بخشی، فخرالدین صدیق شریف، علی اصانلو و ایرج طایفه به جشنواره فجر راه خواهد یافت.
▪ خواب بد
فیلم تلویزیونی خواب بد به کارگردانی منوچهر هادی و تهیه کنندگی محمد نشاط (به عنوان دومین تجربه آن ها بعد از سینمایی قرنطینه) و نویسندگی پیمان عباسی داستان زن و شوهری به نام پوریا و سحر را روایت می کند که در بحران طلاق قرار دارند و دختر کوچک خود را در آستانه قربانی شدن می بینند.
با ورود پرستاری مهربان به خانه آنان همه معادلات به هم می ریزد. امیر آقایی، لیلا اوتادی، مژگان بیات (کودک خردسال)، سارا کریمی و مهدی صبایی در آن ایفای نقش می کنند.
لیلا اوتادی در این تله فیلم نقش پرستار بچه را ایفا می کند. دختر بچه این فیلم کودکی پر تنش و پرخاشگر است.
▪ وجدان آشفته
فیلم تلویزیونی «وجدان آشفته» به کارگردانی منوچهر هادی، تهیه کنندگی فاطمه سمرقندی و نویسندگی سعید دولتخانی جلوی دوربین رفته و قرار است مهمان فجر باشد.
این فیلم را دولتخانی براساس فیلم نامه ای از «مهدی حاجی قاسم» نوشته است. فیلم در مورد جواهر فروش میان سالی به نام احمد است (با بازی میکائیل شهرستانی) که از گذشته تاریک خود گریزان است و خود را محکوم به تنها ماندن کرده است. احمد با حضور مشتری جدیدی به نام رز (با بازی لیلا زارع) دلباخته اش می شود و با او پیمان زناشویی می بندد. رز هم که مانند احمد گذشته تلخی دارد به امید سامان گرفتن زندگی خود پا به خانه احمد می گذارد اما احمد که همچنان در گذشته خود غرق است، با بد رفتاری هایش رز را مجبور به طغیان می کند. مصطفی عبداللهی (در نقش یحیی)، رویا میرعلی (در نقش سحر)، دیبا شیرمحمدی، مهناز رضازاده، علیرضا اسدی، محمودی عزیزی (پدر احمد) و محسن افشانی (آرش) دیگر بازیگران اصلی این فیلم هستند.
▪ پارمیدا
فیلم داستانی «پارمیدا» به کارگردانی اصغر نصیری و نویسندگی عباس نادری یکی دیگر از شرکت کنندگان بخش ویدئویی فجر است.
این فیلم ۱۵ آذر ماه در تهران کلید خورده و قرار است دو کاراکتر اصلی فیلم از بین چهره های شناخته شده سینما و تلویزیون برگزیده شوند.
حضور حبیب اسماعیلی، میترا معرفت، نجات و علی علیمرادی، رضا رعیت و محمدرضا هنرکار در این اثر قطعی است.
▪ شکلات داغ
شکلات داغ را یک چهره آشنا می سازد، او همان چهره کودکانه دوره سریال های کودکی مان است، این فیلم به کارگردانی حامد کلاهداری و تهیه کنندگی علیرضا سجادپور وارد فجر خواهد شد.البته او در کنار مهدی محمدنژادیان نویسندگی اثر را نیز بر عهده دارد.
در خلاصه داستان فیلم با مضمونی اجتماعی آمده است: یک کافی شاپ با مشتری های ثابت و همیشگی اش توسط جوانی اداره می شود.
ورود یک زن جوان به این کافی شاپ دنج و آرام همه چیز را دستخوش تغییراتی می کند.
فریبرز عرب نیا، نیکی کریمی، داریوش ارجمند، حامد کمیلی، علیرضا خمسه و... از بازیگران این فیلم هستند.
قرار بوده فیلم برداری این سینمایی با کارگردانی جوان و بازیگرانی پیشکسوت تا پایان آذر به پایان برسد.
▪ به سوی آفتاب
فیلم سینمایی به سوی آفتاب به کارگردانی فریال بهزاد و تهیه کنندگی غلامرضا آزادی به معضلات و مشکلات جوانان می پردازد. فیلم نامه این فیلم توسط غلامرضا گمرکی و بابک کاظمی نوشته شده و خود کارگردان آن را بازنویسی کرده است.
به سوی آفتاب اول آذر ماه در اصفهان کلید خورده است. تاکنون بازیگرانی چون آناهیتا نعمتی، حامد کمیلی، احسان فدایی و نیوشا ضیغمی در آن جلوی دوربین رفته اند.
همه قسمت های این فیلم در اصفهان فیلم برداری خواهد شد.
▪ بعد از ظهر سگی سگی
سینمایی بعد از ظهر سگی با بازی آل پاچینو، دغدغه فراموش نشدنی است که بیشتر سینما دوستان دوستش دارند.
اکنون با «بعد از ظهر سگی» تر در سینمای ایران رو به رو هستیم، فیلم سینمایی «بعدازظهر سگی سگی» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کیانی و تهیه کنندگی فتح ا... جعفری جوزانی داستان یک دانش آموخته رشته مهندسی مکانیک را روایت می کند که در صنعت خودروسازی طرح هایی را ارائه کرده است اما کسی به او بها نمی دهد.
او برای این که حرف خود را به گوش مسئولان برساند، بازی خطرناکی را آغاز می کند که منجر به گروگان گیری می شود. این سینمایی ۲۵ آبان ماه در خیابان های تهران کلید خورده است. رضا عطاران، مجید صالحی، بهاره رهنما، سعید آقاخانی و ... از بازیگران این سینمایی هستند که گریمی متفاوت دارند.
▪ راز دشت تاران
فیلم سینمایی رئال انیمیشن «راز دشت تاران» که نخستین بار در سینمای ایران با تکنیک های بصری مشابه هری پاتر و با بازی ارژنگ امیرفضلی و رضا شفیعی جم ساخته شده است به بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر ارائه می شود.
به گزارش فارس، این فیلم محصول شکوفا فیلم به کارگردانی هاتف علیمرادی و محمد لطفعلی و تهیه کنندگی داریوش بابائیان برای حضور در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر آماده می شود.
براساس این گزارش به گفته گروه سازنده «راز دشت تاران» این فیلم اولین فیلم سینمایی رئال انیمیشن ایران بوده است و به استفاده از جدیدترین تکنیک های ویژوال افکت و مدرن ترین روش های کروماکی برای اولین بار در ایران ساخته شده است.
این فیلم اولین فیلم انیمیشن ایرانی است که با تکنیک فیلم های هری پاتر، نارنیا و اسپایدرمن ساخته شده است.
در این فیلم تمام صحنه ها در فضایی تمام کروماکی (پرده آبی) فیلم برداری شده است.
بخشی از فیلم برداری آن باقی مانده است که تا پایان این ماه انجام خواهد شد.
«راز دشت تاران» در ژانر کودک ساخته شده است. تمام کاراکترهای این انیمیشن رئال است، در فیلم از لوکیشن ها و فضاهای سه بعدی استفاده شده است.گروه سازنده «راز دشت تاران» این فیلم را پدیده ای در بیست و هشتمین جشنواره فجر امسال می دانند و معتقدند که با نمایش این فیلم انقلابی در صنعت سینمای ایران روی خواهد داد.
حسین جوانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست