چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
قدمت آن به سالها قبل از میلاد مسیح برمی گردد
رشد درختان گردو از سالها قبل در تاریخ ثبت شده است.گفته شده که یکی از قدیمی ترین منابع از،دانه های خوراکی می باشد. پوستههای درخت گردو در فرانسه پیدا شده است که تاریخ آن به۸۰۰۰ سال قبل یاهمچنین به دوره ًنئولیتیک (عصر نوسنگی حدود ۱۰ هزار سال پیش) برمیگردد. این تئوری لزوماً با باورهایی که گردوی نوین اروپایی درایران نشاًت گرفته و وبوسلهً یونانیها به رم معرفی شده است مغایرتی ندارد..رومیه ا آن رایک غذا متناسب برای خدایان درنظر گرفتند.درختان گردو توسط رومی ها به بریتانیای بزرگ گسترش یافت ، از زمانهای خیلی قدیم یعنی ۱۰۰ ها سال قبل از تولد مسیح.
امروزه گردوها در تعداد زیادی از کشورها رشد کرده اندکه شامل فرانسه، آلمان ،مجارستان ، جمهوری چکسلواکی سوئیس هندوستان چین وآمریکای شمالی(اساساًکالیفرنیا ،ارگن)همچنین نیوزلند.در استرالیا صنعت در حال رشد گردو نسبتاًدر مرحلهً اولیه گسترش می یابد وتفاخر استرالیا درکیفیت خودگردواست .بعضی از معروف ترین تنوعات از گردو ها درختان جاگلانس رجیادر(اروپا)ودرختان جاگلانس رجیا(آمریکای شمالی) هستند.این درختان احتمالاً از جمله بهترین منابع برای الوار مبلمان واثاث خانه است. متجاوز از چند دههً گذشته تنوعهای بسیار جدیدی در درختان گردو پا گرفته که به علت وضعیتهای آب و هوایی مناسب وتولید بهتر و بازدهی زودتر است بعلاوه گردوها خصوصیت های ویژه ازقبیل آسانتر شکسته شدن را (هم) کسب می کنند.
درختان گردو می توانند برای صد ها سال زندگی کنند(گفته شده در فرانسه برخی از درختان بیش از۳۰۰ سال است) که وجود دارند.تحت شرایط عادی یک درخت گردوی بالغ ممکن است تا۵۰ سال آماده شود و بهترین (گردو) را بدست آورد.روشهای نوین کشت، محصولات عالی تری ازدرختان خیلی جوانتر داشته است.چنانکه که با تعداد زیادی محصولات دیگر حیطهً کیفییت از عالی تا خیلی ضعیف را شامل می شود.گردوها بعد ازجمع آوری محصول نیازمند خشک شدن هستندو آنها خیلی خوب در پوسته نگهداری می شوند.گرچه گردوهای تازه طعم بهتری ازدیگر گردوهایی که مدت زیادی است نگه داری می شوند دارند.گردوهامی توانند بیش از حد خشک شوند که این هم طعم ومزه شان را از بین می برد. ومخصوصاً می تواند از ترشیدگی نیز، از بین برود.بعضی اوقات پوسته های گردو به خاطر اصلاح ظاهر گردو (آجیل) سفید شده اند.این مرحله طعم ومزه را افزایش نمی دهد.
عقیدهً سنتی عرف بر این است که گردو و روغن گردوبرای سلامتی تان خوب است.یک سالاد سبز باگردو وروغن گردو وآبلیموکه بر روی آن پاشیده شده باقطعه های گردو یک همراه خوب برای یک وعده غذایی است.گردوها از نظر روغن غنی هستند و مدارک خوبی که گردو ها به جای دیگر چربیهابه کاهش آنچه کلسترول بد نامیده می شودو نیز در کاهش خطر بیماری های قلبی یاری می رساند موجود هست.این جای تعجب نیست که گردوهای تازه شامل ویتامینهای C, B۱,B۲,B۵,B۶ و E هستند.اخیراً بیشتر گفته شده روغنهای مغزجات (آجیل)سالمتر از روغنهای گیاهی است.
تجزیهٔ روغن گردوی فشردهً سرد شده توسط آزمایشگاههای تحلیلی استرالیا، در هر۱۰۰ گرم نتایج زیر را داده است.
ـ انرژی: kj ۳۶۷۰کیلو ژول
ـ پروتئین: ۰.۵g
ـ کل چربی: ۹۹.۰۹
ـ چربی اشباع نشده: ۶۶.۴g
ـ چربی تک باندی اشباع نشده: ۲۲.۴g
ـ چربی اشباع شده: ۱۰.۲g
ـ کربوهیدرات: ۰.۰g
ـ شکر: ۰.۰g
ـ کلسترول: ۰.۰g
ـ سدیم: ۰.۰mg
ـ پتاسیم: ۱.۳mg
● ویتامینها
▪ بتا کاراتن: ۶۰ug
▪ آلفا توکوفرول: ۱.۱mg
▪ گاما توکوفرول: ۱۸.۰mg
تجزیه وتحلیل اخیر از این اندازه روغن گردو کل چربی را از۱۰۰ % نشان می دهد وتقریباً هیچ پروتئینی ندارد حد متوسط چربی اشباع نشده ۷۱.۷% میانگین چربی تک باندی اشباع نشده ۱۹.۳%وحد متوسطچربی اشباع شده۹.۰%. گردوها وروغن گردو می تواند قسمتی از رژیمهای سلامت باشند.
http://www.wellwood.com.au/walnuts.htm
تلخیص وترجمه: پردیس کسرائی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست