جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

چرا چاق می‌شویم؟


چرا چاق می‌شویم؟

چاقی به عنوان تجمع بافت چربی اضافی به صورت غیر طبیعی و بیش از اندازه در بدن تعریف می‌شود. پزشکان دو نوع چاقی تعریف می‌کنند که نوع دوم چاقی مفرط است و به طور قراردادی اضافه وزن …

چاقی به عنوان تجمع بافت چربی اضافی به صورت غیر طبیعی و بیش از اندازه در بدن تعریف می‌شود. پزشکان دو نوع چاقی تعریف می‌کنند که نوع دوم چاقی مفرط است و به طور قراردادی اضافه وزن بیش از ۲۰ درصد وزن مناسب بدن را در این گروه قرار می‌دهند و آن را به عنوان یک خطر جدی برای سلامت می‌شناسند. چاقی کمتر از ۲۰ درصد، اضافه وزن شمرده می‌شود و درمان آسان‌تری دارد. اگر ما بتوانیم تعادلی بین انرژی وارد شده به بدن و انرژی مصرفی بدن برقرار کنیم چاق نخواهیم شد.(مصرف انرژی در فعالیت و ورزش= انرژی مواد غذایی ما). پس آن چه که باعث چاقی ما می‌شود به هم خوردن این تعادل است؛ به طوری که انرژی یا کالری دریافتی ما بیش از مصرف انرژی بدن است.

مصرف آجیل و چاقی

شاید شنیده باشید که بسیاری از دانه‌های خوراکی و تخمه‌های موجود در آجیل حاوی مقادیر قابل توجهی چربی هستند.بله این امر واقعیت دارد و میزان چربی این خوراکی‌ها به حدی است که می‌تواند جایگزین یک وعده غذای چرب شود. پس باید توجه داشت اگر چه چربی تخمه آفتاب گردان، مغز گردو، تخمه کدو، مغز بادام، بادام زمینی و کنجد از نوع چربی غیراشباع گیاهی است و باعث افزایش کلسترول بد و بیماری قلبی نمی‌شود؛ اما همین خوراکی‌های به نظر کم حجم و مختصر، انرژی زایی فوق‌العاده بالایی دارند که با مصرف آنها انرژی در بدن به صورت چربی ذخیره می‌شود و باعث چاقی می‌شود. چاقی قابل توجهی که افراد از علت آن آگاهی درستی ندارند.