دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

علت تعریق در هنگام خواب


علت تعریق در هنگام خواب

تعریق در خواب عوامل مختلفی دارد که از جمله آن می توان به مصرف زیاد غذا اشاره کرد.

تعریق در خواب عوامل مختلفی دارد که از جمله آن می توان به مصرف زیاد غذا اشاره کرد. همچنین در صورت وجود اخلاط غیرطبیعی در قسمت مرکزی بدن در هنگام خواب حرارت در عمق بدن قرار می گیرد و این امر موجب می شود که این اخلاط تحلیل برود و رقیق شود که تبخیر آن به صورت تعریق شبانه خواهد بود. برای جلوگیری از این روند، پاکسازی کل بدن توصیه می شود.

خواب دیدن

خواب دیدن از دیدگاه طب اسلامی به رویای صادقه، رویای تخیلی و خواب های حاصل از سوء مزاج روح تقسیم بندی می شود.

رویای صادقه: بعضی از افراد مقرب درگاه الهی به علت پاکسازی نفس در هنگام خواب در پی قطع حواس ظاهری و توجه به سوی عالم بالا و اتصال به آن می توانند مشاهداتی داشته باشند که بر حسب میزان سیر و سلوک و درجات عالیه، وضوح مشاهدات آنان دقیق تر است و خواب آن ها رویای صادقه نامیده می شود. این خواب ها گاه عینا اتفاق می افتد و گاهی نیاز به تفسیر و تعبیر دارد.

به عنوان مثال حضرت یوسف (ع) در دوران کودکی خواب دید که آفتاب و ماه و یازده ستاره او را سجده می کنند که تعبیر آن پیامبری ایشان و تعبیر ماه و خورشید و ستارگان پدر، مادر و برادران ایشان بودند.

رویای تخیلی: این خواب ترسیم رویایی در بیداری است به عنوان مثال یک کشاورز به فکر بارندگی است و به هنگام شب رویای بارش باران را می بیند گاهی خواب حیوانات و انسان های عجیب الخلقه را می بینید که نوعی خواب پریشان است و تعبیری ندارد.

خواب حاصل از سوء مزاج روح: روح حاصل بخارات لطیف جزء دم از خون است (شبیه بخار حاصل از یک غذای طبخ شده) بنابراین اگر شخصی دچار این سوء مزاج شود، خلط غیرطبیعی در خون به وجود می آید و حاصل آن نیز بخارات غیرطبیعی خواهد بود که نتیجه آن خواب های مرتبط با این وضع است مانند بخارات متصاعد شده از یک تجمع فاضلاب که قطعاً متعفن و بدبو است.

توصیه های طبی وبهداشتی امام رضا(ع)- دکتر محمد دریایی