شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
سوراخ شدن تیغه بینی
تیغه بینی، صفحه عمودی نازکی است که حفره بینی را به ۲ حفره راست و چپ تقسیم میکند. قسمت جلویی این تیغه غضروفی و قسمت عقبی آن استخوانی است. تیغه بینی در هر طرف توسط مخاط (پوست داخل بینی) پوشیده میشود. این مخاط عروق تغذیهکننده تیغه بینی را در بردارد. خود غضروف بینی فاقد عروق خونی است و تغذیه سلولهای غضروف بینی از موادی که از عروق خونی مخاط تراوش میشود انجام میپذیرد. بدیهی است هر عاملی که به مخاط بینی و عروق آن آسیب برساند، تغذیه غضروف بینی را مختل میکند و اگر قسمتی از غضروف تغذیه نشود سلولهای آن قسمت میمیرند و این امر منجر به از بینرفتن غضروف آن ناحیه شده و تیغه بینی سوراخ میشود. این سوراخ ممکن است کاملا بیعلامت باشد یا بسته به محل و اندازه سوراخ مشکلاتی را برای بیمار باعث شود. ازجمله میتوان از خشکی بینی، وجود لخته در داخل بینی، خونریزی از بینی به دنبال کندن و خارجکردن آن لختهها و شنیدن صدای صوت به هنگام تنفس بیمار و همچنین زین اسبیشدن شکل ظاهر بینی نام برد.
سوراخشدن تیغه بینی ممکن است مستقیما اتفاق بیفتد مثلا کسانی که به تیغه میانی بینی خود رینگ آویزان میکنند احتمال این که محل این سوراخ بتدریج بزرگ شده و برایشان دردسرساز شود را فراهم میآورند همچنین ممکن است سوراخشدن بر اثر اقدامات غیرمستقیم مثل استعمال کوکائین استنشاقی، استفاده طولانیمدت از اسپریهای ضداحتقان بینی، خونریزیهای مزمن بینی، وارد کردن مکرر انگشت یا گوش پاککن به درون بینی برای تمیزکردن داخل بینی یا ثانویه به اعمال جراحی مثل انحراف تیغه بینی.
ممکن است بعضی از بیماریهای سیستمیک هم باعث سوارخ شدن تیغه بینی می شوند. توصیه میکنیم که داخل بینی چرب و مرطوب باشد. به این منظور میتوان از پماد چشمی ویتامین A یا پماد تتراسیکلین چشمی استفاده کرد ولی باید توجه داشته باشید که استفادهکردن از گوش پاککن برای چرب کردن ناحیه اطراف سوراخ، خود میتواند باعث بدترشدن وضعیت شود و حتی سوراخ را بزرگتر کند.
راه صحیح استفاده از پماد آن است که سر تیوب حاوی پماد را وارد بینی کرده و کمی از پماد را تخلیه کنید. حرارت بینی باعث آبشدن این پماد میشود. پس از چند دقیقه میتوانید بینی را بالا بکشید تا پماد به قسمتهای عقبیتر که ممکن است سوراخ در آن ناحیه باشد نیز برسد. استفاده از پماد باعث بسته شدن سوراخ نمیشود، اما استفاده چندماهه آن باعث میشود زخمهای لبه سوراخ ترمیم شوند و لخته تشکیل نشود و علائم بیمار بهتر شود. ترمیم جراحی سوراخ بینی مشکل است و متاسفانه میزان موفقیت این عمل پایین است.
دکتر محمدحسن عامری
متخصص گوش، حلق و بینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست