جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

موسیقی رنگ ها در باغ ارغوانی


موسیقی رنگ ها در باغ ارغوانی

این هفته همزمان با روزهای میانی پاییز, تماشای یک نمایشگاه عکس و دو نمایشگاه نقاشی را به شما پیشنهاد می کنیم با این امید که «موسیقی رنگ ها» و «باغ ارغوانی» برای شما خاطره ساز شود

این هفته همزمان با روزهای میانی پاییز، تماشای یک نمایشگاه عکس و دو نمایشگاه نقاشی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. با این امید که «موسیقی رنگ‌ها» و «باغ ارغوانی» برای شما خاطره‌ساز شود.

● گشایش باغ ارغوانی

«باغ ارغوانی» عنوان نمایشگاهی از آثار نقاشی حبیب الله صادقی است که این روزها در گالری ساربان روی دیوار رفته است. در این نمایشگاه، ۲۹ تابلوی نقاشی با تکنیک ترکیب مواد در دو بخش «باغ ارغوانی» و «خانه پدری» به نمایش درآمده است.

صادقی در این نمایشگاه نیز روند دو نمایشگاه پیشین خود را دنبال کرده که به گفته خود او در مجموعه باغ ارغوانی با توجه به چهار عنصر آب، باد، خاک و آتش، فضایی انتزاعی در آثارش ارائه کرده است و در مجموعه خانه پدری نیز فضای نوستالژیک زندگی گذشته را در فضایی معنوی به روی بوم آورده است.

صادقی که ازجمله نقاشان دوران انقلاب و دفاع مقدس به شمار می رود، در رویکرد تازه نقاشی هایش به فضایی خاص روی آورده و سعی کرده است، نگاه معاصر و تجریدی تری نسبت به طبیعت داشته باشد.

نمایشگاه «باغ ارغوانی» حاصل دو سال فعالیت حبیب الله صادقی است که در فاصله این دو سال در کشورهای مختلف دنیا ازجمله آلمان، کویت و چین نیز نمایشگاه هایی برپا کرده است. باغ ارغوانی، نهمین نمایشگاه انفرادی آثار صادقی است و پیش از این در ۱۸۰ نمایشگاه داخلی و خارجی شرکت داشته است.

نمایشگاه «باغ ارغوانی» تا بیستم آبان همه روزه جز سه شنبه ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ دایر است. علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری ساربان در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی (مهناز)، کوچه مهماندوست، پلاک ۸ مراجعه کنند.

● به روایت عکاسان معاصر ایران

۳۶ عکاس برجسته ایرانی به دعوت گالری پردیس ملت و نمایشگاه گردانی مهدی مقیم نژاد، نمایشگاه «به روایت عکاسان معاصر ایران» را برپا کرده اند.

این رویداد با حمایت «موسسه تصویر شهر شهرداری تهران» حدود ٧٢ اثر از شاخص ترین مجموعه عکس های جمعی از هنرمندان پیشرو این عرصه را به تماشای عموم گذاشته است.

«به روایت عکاسان معاصر ایران»، زاویه نگاه نافذ هنرمندان مولفی است که با نگاهی تعالی جو پیرامون خویش را کنکاش و نقد می کنند و در قابی که معرف سلیقه زیبایی شناسی آنان است، آن را ثبت می کنند.

آزاده اخلاقی، کورش ادیم، آرمان استپانیان، مهرداد اسکویی، مهرداد افسری، جمشید بایرامی، شهریار توکلی، صادق تیرافکن، بهمن جلالی، رعنا جوادی، تورج خامنه زاده، محمد خوشرو، گوهر دشتی، جلال سپهر، محمدرضا شریف زاده، بهنام صدیقی، سیف الله صمدیان، کیارنگ علایی، سمیرا علیخانزاده، شادی قدیریان، علیرضا فانی، کتایون کرمی، محمود کلاری، مجید کورنگ بهشتی، عباس کیارستمی، رضا کیانیان، رومین محتشم، مهدی مقیم نژاد، رامیار منوچهرزاده، علیرضا میرزایی، سروش میلانی زاده، علی ناجیان، مهرداد نراقی، حامد نوری، داریوش نهداران و مهدی وثوق نیا، ٣٦ عکاس حاضر در این رویداد هنری هستند.

علاقه مندان بازدید از نمایشگاه «به روایت عکاسان معاصر ایران»، می توانند تا ۲۲ آذر ماه همه روزه از ساعت ۱۱ تا ۲۱ از این نمایشگاه واقع در خیابان ولیعصر، بزرگراه نیایش، رو به روی کردستان، سینما گالری پردیس ملت، طبقه منفی ۲ دیدن کنند.

● موسیقی رنگ ها بر دیوار گالری شکوه

تازه ترین نقاشی های سیاوش مظلومی پور با عنوان«موسیقی رنگ ها» بر دیوار گالری شکوه آویخته شده اند.

این نمایشگاه شامل ۱۸ اثر است که فضایی آبستره و انتزاعی دارند. آثار این هنرمند را به لحاظ تکنیکی می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ یکی آثار آکریلیک روی بوم با ابعاد ۱۴۰×۱۰۰ که ده اثر این نمایشگاه را تشکیل می دهند و دیگری آثار آبرنگ روی کاغذ با ابعاد ۷۰×۵۰ که شامل هشت اثر می شوند. با توجه به عنوان «موسیقی رنگ ها» و به کار بردن اصطلاحات مشترکی همچون ریتم و رنگ در نقاشی و موسیقی، مظلومی پور سعی کرده است، در این آثار ارتباطی بین نقاشی و موسیقی به وجود آورد.

او در این نمایشگاه، آداب و رسوم و مراسم مختلف عشایر سراسر ایران مانند بلوچ، قشقایی، کرمان و آذربایجان را دستمایه اولیه آثار خود قرار داده و با ایجاد فرم و کمپوزیسیون هایی منطبق بر معیارهای ذهنی اش، آنها را به تصویر کشیده است.

نقاشی های سیاوش مظلومی پور تا ۱۸ آبان ماه بر دیوار گالری شکوه هستند و مخاطبان می توانند همه روزه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ از این آثار در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو، کوچه سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، شماره ۱۹ گالری شکوه بازدید به عمل آورند.

● بازی با نور و سایه در نگارخانه دی

این روزها نگارخانه دی، میزبان پنجمین نمایشگاه انفرادی ژاله طالب پور است. او در این نمایشگاه نقاشی هایی با تکنیک مداد رنگی روی مقوا ارائه داده است. این آثار بازتاب دهنده زنانی است که در زمینه ای سراسر سفید نقاشی شده اند. طالب پور که متولد ۱۳۵۹ است و کارشناسی نقاشی از دانشگاه هنر تهران دارد، در این نمایشگاه تمرکز سوژه ای خود را بر زنان قرار داده است؛ زنانی که گویا همگی نوعی رنج را با خود همراه دارند. زنان طالب پور گویی بریده و قیچی شده اند و از محیط پیرامونی خود جدا شده اند. اغلب زنان او پا ندارند و گویا کنایه نقاش از این است که زنان در فضای اجتماعی جهان امروز، جایگاه تثبیت شده ای برخوردار نیستند.

طالب پور با بازی نور و سایه، و گاه روشن کردن بخش هایی از سیمای زنان نقاشی هایش گویا در پی جلب توجه مخاطب است.

نمایشگاه نقاشی های ژاله طالب پور تا ۱۴ آبان ماه برپاست و علاقه مندان می توانند همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ غیر از شنبه ها که نگارخانه تعطیل است، از این آثار در نگارخانه دی واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از بزرگراه نیایش، خیابان عاطفی، شماره ۱۳۰ دیدن کنند.

سجاد روشنی