چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

فین‌سوئیمینگ Swimming


فین‌سوئیمینگ Swimming

فین سوئیمینگ یکی از شاخه‌های شناست که شناگران از انواع مخصوص فین برای رسیدن به سرعت بیشتر در آب استفاده می‌کنند. به‌طور مثال رکورد رشته‌ٔ ۱۰۰ متر روی آب فین سوئیمینگ ۵۹/۳۵ …

فین سوئیمینگ یکی از شاخه‌های شناست که شناگران از انواع مخصوص فین برای رسیدن به سرعت بیشتر در آب استفاده می‌کنند. به‌طور مثال رکورد رشته‌ٔ ۱۰۰ متر روی آب فین سوئیمینگ ۵۹/۳۵ ثانیه است در حالی‌که ۱۰۰ متر کرال سینه ۸۴/۴۷ ثانیه می‌باشد.

اولین بار French Lieutenant Collier در سال ۱۹۲۷ این شنا را انجام داد. اولین فین‌ها با پلاستیک ساخته شد و در مسابقات شنای نظامی در Marne استفاده شد.

اولین مسابقهٔ فین سوئیمینگ در استخر شنا در مکانی بنام Padoise در فرانسه و در سال ۱۹۳۶ انجام شد.

فین‌های اصلی با طراحی جدید در سال ۱۹۳۷ ساخته شدند. مدل جدید به‌نام دلفین (dolphin - daulphin) نامگذاری و از مواد امروزی ساخته شد، در سال ۱۹۴۰ و در آمریکا ساخت این فین‌ها با موفقیت تمام صورت گرفت. از ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ مسابقاتی در رودخانه شبیه به مسابقات شنا در استخر برگزار گردید.

در سال ۱۹۶۷ Soviets شکل فین‌ها با استفاده از یک ورقهٔ فلزی با روکش پلاستیکی تغییر داده شد. اولین مسابقه اروپائی در همان سال و به تبع آن در سال ۱۹۶۸ دومین مسابقات اورپائی و با شرکت هفت کشور برگزار شد. در سال ۱۹۶۹ بازی‌های اروپائی با شرکت دوازده کشور برگزار گردید و تمامی قوانین ورزشی تغییر کرد. در این مسابقات، مسابقه ۱۰۰ متر به یک مایل دریائی تغییر پیدا کرد.

در سال ۱۹۶۹ قوانین دستخوش تغییرات مهمی شد و آئین‌نامه‌های جدید به مرحلهٔ اجراء درآمد. اولین مسابقهٔ زیرآبی (breath hold) به مسافت ۱۵ متر بدون استفاده از کپسول اکسیژن برگزار گردید. کپسول‌ها سبک‌تر و کوچک‌تر شدند و از مواد مخصوصی ساخته شدند که از شناوری جلوگیری می‌کرد. استفاده از لباس‌های neprene در سال ۱۹۷۳ ممنوع شد. استفاده از فین‌های تکی در مسابقات روآبی در سال ۱۹۴۷ گسترش پیدا کرد. در سال ۱۹۷۷ حرکات دست برای مسابقه ۵۰ متر اختیاری شد و سبب گردید حرکات ورزشکاران راحت‌تر انجام شود.

در سال ۱۹۸۰ به بعد، قوانین و آئین‌نامه‌های مسابقات فین سوئیمینگ به سرعت استاندارتر شد، فین‌های تک پائی در کل جهان عمومی شد، ثبت رکوردهای جدید دائماً رخ داد، ورزشکاران بیشتر و بیشتر علاقمند به فین سوئیمینگ شدند و این ورزش به سرعت فراگیر شد. در بازی‌های جهانی، فین سوئیمینگ جلب توجه بسیار کرد و سبب جذب تماشاگران زیادی شد.

رشته‌های فین سوئیمنیگ:

۱) Apnea (زیر آبی breath hold) در مسافت‌های ۲۵ متر یا ۵۰ متر برگزار می‌گردد.

۲) Surface (روآبی) با استفاده از اسنورکل Snorkel در مسافت‌های ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر و در بخش تیمی ۱۰۰ ۴ و ۲۰۰ ۴ برگزاری می‌گردد.

۳) Immersion SCUBA زیرآبی با استفاده از کپسول‌های اکسیژن در مسافت‌های ۱۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ برگزار می‌گردد.

در آمریکا علاوه بر مسابقات ذکر شده، مسابقاتی در استخرهای ۲۵ یاردی با مسافت‌های زیر برگزارمی‌کنند:

۱) Apnea: ۲۵، ۵۰ یارد و ۲۰۰ یارد تیمی

۲) Surface: ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۱۶۵۰ یارد و در بخش تیمی ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰ یارد

۳ )Immersion: ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰ و ۱۰۰ یارد مسابقات Surface به‌صورت پا زدن بر روی آب می‌باشد که شناگر مجاز به نفس‌گیری می‌باشد. مسابقات Apnea پا زدن در زیر یا روی سطح آب است با این تفاوت که شناگر مجاز به نفس‌گیری نمی‌باشد. مسابقات Immersion پا زدن فقط در زیر آب است که تنفس با کپسول‌های اکسیژن صورت می‌گیرد.

فدراسیون جهانی فین‌سوئیمینگ CMAS است. سایت رسمی این فدراسیون www. cmas.org می‌باشد.

تجهیزات مورد نیاز فین‌سوئیمینگ:

۱) فین

۲) اسنورکل

۳) ماسک

۴) موارد دیگر نظیر کپسول و..