دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آجیل بخوریم یا نه
آجیل ترکیبی از میوههای خشکشده و مغزهای مختلف است که قبلا تصور میشد ارزش غذایی ندارد، چرب و چاقکننده است و برای سلامت بدن ضرر دارد. اما حالا محققان طور دیگری فکر میکنند.
● نکتههایی در مورد آجیل
۱- آجیل چرب است اما چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباعنشده است که کلسترول خون را پایین میآورد و خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کم میکند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰درصد اسیدهای چرب اشباعنشده هستند.
۲- آجیل منبع پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مختلف است. ویتامین (E) و پروتئین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگهای خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک میکند. خوردن غذاهای حاوی ویتامین E، از جمله آجیل، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در این ماده غذایی از اکسیدشدن و تخریب سلولها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری میکند.
۳- آجیل سرشار از فیبر است. فیبرهای غذایی، هم به تسهیل اجابت مزاج کمک میکنند و هم نوعی احساس سیری در شخص ایجاد میکنند و به این ترتیب مانع پرخوری میشوند. فیبرهای غذایی در پیشگیری از بدخیمیهای روده بزرگ هم بسیار مفیدند.
۴- ثابت شده که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادامزمینی و انواع تخمه، دستگاه دفاعی بدن را تقویت میکند.
۵- مغزها علاوه بر کاهش کلسترول خون و کاهش میزان ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، در پیشگیری از پوکی استخوان و بیماریهای دوران پیری نیز تاثیر بسزایی دارند.
● اما چرا باید از مصرف زیاد آجیل بترسیم؟
۱- آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آنها پنج کالری انرژی تولید میکند. از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل دارای تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی است. میدانید ۶۰۰ کالری یعنی چهقدر؟ یعنی دو بشقاب برنج! به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل میتواند بهاندازه دو بشقاب برنج در چاقکنندگی شما نقش داشته باشد.
۲- وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافتهای بدن میشود و افزایش وزن را در پی دارد. پس اگر خیلی اهل آجیل و تنقلات هستید و هر جا که به دید و بازدید میروید، دست در ظرف آجیل میکنید، سعی کنید برای جبران مافات، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی، بخصوص شام، کم کنید و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.
۳- معمولا در تهیه انواع آجیلها از مقادیری زیادی نمک استفاده میشود. بنابراین مصرف بیرویه آجیل، مخصوصا اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را بهخصوص برای بیماران قلبی-عروقی، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد. چون تحقیقات نشان داده که مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.
۴- بعضی از ترکیبات موجود در آجیل، مانند مواد بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل میکند. آلرژن یعنی مادهای که میتواند برای شخص، ایجاد حساسیت و آلرژی کند.
ترجمه: بنفشه نجفیزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست