جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
اینترنت ایمن برای کودکان
متخصصان پس از آگاهی از نتایج دو مطالعه که نشان می داد دسترسی کودکان به بخشهای خطرساز محتوی اینترنت برای کودکان بسیار ساده تر از حد تصور است، برای محدود کردن دسترسی آنها به محتوی اینترنت شیوه های مختلف را پیشنهاد کرده اند.
متخصصان راهکارهایی از قبیل جایگزینی شماره کارتهای اعتباری به جای تاریخ تولد برای ورود به سایتهای اینترنتی و یا حتی اختصاص دادن رمزهای عبور اینترنتی جهانی به کاربران را برای کنترل دسترسی کودکان به محتوی شبکه پیشنهاد کرده اند.
هیچ کس مسئولیت کنترل سن کاربران اینترنتی را برای دسترسی به محتوی شبکه به عهده نگرفته است. برخی بر این باورند برای این کار به قوانین جدید نیاز است اما بانین و دیگران باور دارند که این مسئولیت به عهده خانواده ها و مالکان شبکه های اجتماعی است تا بر سن کاربرانی که از شبکه استفاده می کنند، نظارت داشته باشند.
مشکل اصلی کجاست؟
براساس یکی از جدیدترین مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته، خانواده ها در برابر فعالیتهای آنلاین فرزندانشان ملایمت بیش از اندازه ای نشان می دهند، برای مثال گزارش جدید مصرف کنندگان نشان می دهد ۵۷. میلیون نفر از کاربران شبکه اجتماعی فیس بوک، برخلاف قانون محدودیت سن این شبکه، کودک هستند و نکته جالب توجه اینجا است که خانواده ها به کودکان خود کمک کرده اند تا عضو فیس بوک شوند.
بررسی دیگری بر روی هزار جوان نشان می دهد والدین با زیر پا گذاشتن محدودیتهایی که شبکه های اجتماعی برای ورود کاربران زیر ۱۳ سال وضع کرده اند، به کودکان خود کمک می کنند در این شبکه ها عضو شوند، در حالی که بسیاری از آنها از خطرات این کار آگاهی ندارند.
برای مثال در یک نمونه پسر بچه ای پس از عضویت در شبکه «مای اسپیس» به سرعت تغییر رفتار داد به طوری که وی همواره مضطرب و افسرده بود. بررسی های مادر این کودک نشان داد دوستان وی در این وب سایت او را دست انداخته و مورد تمسخر قرار می دادند در عین حال وی را تشویق می کردند تا خودکشی کند تا حدی که این پسر بچه در تصمیم خود برای خودکشی مصمم شده بود و این کار را انجام داد، اما مادر به موقع وی را یافته و توانست جانش را نجات دهد.
آیا به اندازه کافی از کودکتان محافظت می کنید؟
بخشی از راه حل این مشکل با استفاده از تکنولوژی قابل رفع است و خانواده ها برای کنترل این مشکل توده ای از ابزارها را در اختیار دارند. برای مثال دو نرم افزار Spector Soft و eBlaster می توانند تمامی فعالیتهای شبکه اجتماعی کودکان را کنترل کرده و گزارش آن را برای خانواده ها ایمیل کند.
متاسفانه اغلب این نرم افزارها به اندازه ای پیچیده هستند که معمولا مورد استفاده قرار نمی گیرند. به گفته بانین یکی از ساده ترین شیوه ها برای کنترل فعالیتهای آنلاین کودکان، بیرون آوردن رایانه ها از اتاقهای شخصی و قرار دادن آن در قلمرو کل خانواده است.
در عین حال خدمات موثرتر دیگری نیز برای کنترل سن کودکان وجود دارد برای مثال پدر و مادرها می توانند با استفاده از شماره کارتهای اعتباری خود سن واقعی فرزندشان را در وب سایت اعلام کنند تا به این شکل امکان دسترسی آنها به محتوی شبکه امکان پذیر و یا محدود شود.
نقش خانواده ها تاثیرگذارتر از تکنولوژی
پیشنهاد دیگر مرزبندی محتوی شبکه برای کودکان و مسدود کردن بخشهای نامناسب اینترنت از دسترسی آنها است. اما حقیقت اینجا است که کودکان در نهایت می توانند شیوه ای را بیابند تا به اینترنت واقعی دسترسی پیدا کنند. با این همه متخصصان بر سر یک راهکار موثر توافق دارند: نظارت هوشمند والدین، آموزش بهتر و آگاهی از شیوه مقابله با آسیبهای سایبری از قبیل ویروسها، هکرها و مزاحمتهای فردی بهترین شیوه برای حفظ کودکان از محتوی اینترنت است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست