چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
قارچ پوست در تابستان
یکی از بیماریهای پوستی شایع در فصل تابستان، بروز لکهای قهوهای و در موارد نادر لکهای سفید کمرنگ با پوستههای بسیار ظریف در نقاط مختلف بدن بخصوص گردن، تنه و گاهی رانها است.
این لکها معمولا خارش یا سوزش نداشته و در شرایطی خاص به مرور زمان تمایل به افزایش در اندازه و گسترش به سایر نواحی بدن را دارند. اگر چه در اصطلاح عامیانه از آن به نام قارچ های پوستی یاد میشود، اما واقعیت آن است که عامل بیماری یک نوع قارچ بسیار سطحی پوست به نام «مالا سزیا فور فور» است که ممکن است به خودی خود یا به وسیله درمانهای ساده از بین برود.
از مشخصههای مهم این بیماری که از نظر علمی به آن ، ورسیکالر گفته می شود، درمان آسان، اما عود مکرر آن است. به همین جهت پزشکان بر این باورند که یک علاقهمندی و همبستگی بین پوست فرد مبتلا و این بیماری قارچی وجود دارد که موجب میشود تا شخص بعد از مدتی از درمان مجددا به آن مبتلا شود که البته نباید نگران ابتلای مکرر و مجدد آن بود، زیرا هیچ عضو و ارگانی دیگر از بدن را مبتلا نخواهد کرد یا مشکل جدی را در پی نخواهد داشت.
از آنجاکه ارتباط این بیماری با تعریق کاملا واضح است، لذا فصل شیوع آن فصل گرما یا تابستان است و از همین جهت بروز آن در کارگران و کشاورزان یا ورزشکاران که به دلیل فعالیت بدنی دچار تعریق فراوان میشوند، بیشتر خواهد بود. علتهای دیگر بروز آن مصرف داروهای کاهنده قدرت سیستم ایمنی مانند استروئیدهای موضعی یا خوراکی، پردنیزلون و آنتیبیوتیکهای طولانیمدت است، همچنین در خانمهای باردار به علت تغییر در سیستم هورمونی و نیز کسانی که برای برنزه کردن پوست مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار میگیرند، امکان بروز این بیماری پوستی افزایش مییابد. در پاسخ به سوال بیماران که آیا امکان سرایت بیماری به دیگران از طریق تماس پوستی و جود دارد، باید گفت، اگرچه احتمال آن به مانند سایر قارچهای عمقی پوست نیست، اما رعایت اقدامات پیشگیرانه و درمان سریع آن اهمیت دارد.
در درمان این بیماری باید گفت، استحمام روزانه بخصوص بلافاصله بعد از تعریق و مصرف شامپوهای حاوی ماده ضدقارچ مانند سلینیوم سولفات و کتوکنازول میتواند در پیشگیری از ابتلا و درمان موثر باشد. مصرف کرمهای ضدقارچ به همراه قرصها یا کپسولهای آزولدار (ضدقارچ) در موارد پیشرفته با نظر پزشک معالج نیز در درمان موثر است.
در موارد عود مکرر و فرم شدید از بیماری، بررسی سیستم ایمنی فرد مبتلا و نحوه فعالیتهای غدد بخصوص تیروئید و امکان ابتلا به بعضی از بیماریهای داخلی مانند دیابت نیزضرورت دارد. نکته آخر به بیماران توصیه میشود تا بعد از درمان، برای پیشگیری هر هفته حداقل یکبار از شامپوهای حاوی ضدقارچ استفاده کنند و توصیه میشود کف شامپو حداقل به مدت ۱۰ دقیقه بر بدن بماند و سپس بهطور کامل آبکشی شود.
دکتر سید ناصر عمادی
متخصص پوست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست