دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

شیرینی رول دارچینی


شیرینی رول دارچینی

ابتدا شیر، روغن مایع، تخم‌مرغ، نمک و شکر را با هم مخلوط می‌کنیم تا مایه یکدست حاصل شود. در کاسه‌ای دیگر آرد و پودر خمیر ترش را با هم مخلوط کرده، به مایه آماده شده اضافه می‌کنیم.

مواد لازم:

آرد ۶۰۰ گرم

شیر ۲۰۰ میلی‌لیتر

پودر خمیر ترش ۱۰ گرم

شکر ۵۰ گرم

نمک ۲/۱ قاشق چایخوری

تخم مرغ ۲ عدد

مارگارین مخصوص قنادی ۴۰۰ گرم

روغن مایع ۶۰ میلی‌لیتر

کرم پاتی‌سیر، دارچین و کشمش به میزان لازم

زعفران به میزان لازم

زرده تخم‌مرغ یک عدد

روش تهیه:

۱. ابتدا شیر، روغن مایع، تخم‌مرغ، نمک و شکر را با هم مخلوط می‌کنیم تا مایه یکدست حاصل شود. در کاسه‌ای دیگر آرد و پودر خمیر ترش را با هم مخلوط کرده، به مایه آماده شده اضافه می‌کنیم. خمیر به دست آمده را ۱۰دقیقه روی میز قرار داده و روی آن را می‌‌پوشانیم و استراحت می‌دهیم. سپس خمیر را به شکل یک به علاوه برش داده، از چهار طرف کمی باز می‌کنیم.

۲. مارگارین را وسط خمیر گذاشته و چهار طرف را روی آن جمع می‌کنیم و وردنه را روی آن می‌کشیم تا کره بین خمیر باز شود. خمیر را سه‌لا تا می‌زنیم و ۳۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم؛ پس از این مدت خمیر را باز کرده و پنج لا تا می‌زنیم و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار می‌دهیم. دوباره مرحله پنج لا را با ۲۰ دقیقه استراحت تکرار می‌کنیم و بار آخر خمیر را سه لا تا زده و ۱۰ دقیقه استراحت می‌دهیم.

۳. حالا خمیر را به قطر سه میلی‌متر باز می‌کنیم، روی خمیر را با کرم پاتی‌سیر، دارچین و کشمش پوشانده، آن را لوله می‌کنیم و حلقه حلقه می‌بریم و یک پهلو داخل سینی می‌گذاریم، روی نان‌ها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران زرین کرده، شکر می‌پاشیم و به مدت ۴۵ دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم قرار می‌ دهیم و می‌پزیم.

نکته:

این شیرینی را با خمیر هزارلا نیز می‌توانیم تهیه کنیم؛ در این صورت چون خمیر هزارلا به صورت آماده در بازار به فروش می‌رسد کار ما بسیار ساده‌تر خواهد شد اما شیرینی‌ای که با خمیر هزارلای آماده تهیه می‌شود بسیار ترد‌تر و خشک‌تر از شیرینی‌ای خواهد بود که خمیر آن در منزل تهیه می‌شود ولی در هر دو صورت مطبوع و خوش‌طعم است.