یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
«حضور» فیلمی موفق در جذب مخاطب
«حضور»، یك كمدی سیاه درباره مرد ساده دلی است كه با آدم های ثروتمند مهمی روبه رو می شود كه مسیر زندگی وی را تغییر می دهند. مقایسه این فیلم با سایر آثار مطرح كمدی جهان، «حضور» را در زمره آثار متوسط قرار می دهد. «حضور» به كارگردانی هال اشبی محصول سال ۱۹۷۹ آمریكاست كه در مدت زمان دو ساعت و ۱۰ دقیقه به شیوه رنگی كارگردانی شده است.
● درباره فیلم
سینمایی «حضور» پس از گذشت سال ها از ساخت آن هنوز در جذب تماشاگر موفق است. شیوه ساخت حضور به گونه ای بوده كه به سختی می توان باور كرد این فیلم ۲۰ سال قبل ساخته شده است.
سینمایی «حضور» سرشار از انتقاد از زندگی آمریكایی در عصر تلویزیون است، اما عمدتا به دلیل زمان طولانی اش خسته كننده به نظر می رسد و كار متوسطی محسوب می شود؛ با این حال ملوین داگلاس به خاطر بازی در این فیلم یك جایزه اسكار نصیب خود ساخت و نشان داد كه كارگردان در گرفتن بازی های برجسته از بازیگران فیلم هایش استاد است.
● بازیگران فیلم
سینمایی «حضور»، عمده موفقیتش را مرهون بازی زیبای بازیگران و خصوصا پیتر سلرز است. وی كه سابقه ای طولانی در ایفای نقش در فیلم های كمدی دارد، در سینمایی «حضور»، یكی از بهترین بازی های خود را به ثبت رساند. پیتر سلرز با بازی در «حضور»، كاندیدای جایزه اسكار شد. این در حالیست كه بسیاری بر این اعتقاد بودند كه وی باید جایزه اسكار را به خانه می برد.
سلرز با ایفای نقش در این فیلم كلاسیك، به كارنامه شغلی اش به عنوان بازیگر افسانه ای سینمای كمدی پایان داد اما از آن زمان تا كنون به ندرت كمدینی توانسته است نبوغی را كه وی در حضور به نمایش گذاشت، مجددا تكرار كند. «كمدی خاموش» و «كمدی فیزیكی» كه در «حضور» از سلرز شاهد بودیم، وی را در زمره جذاب ترین كمدین های دنیا قرار می دهد. علاوه بر پیتر سلرز بازیگرانی چون: شرلی مك لین، ملوین داگلاس، جك واردن و ریچارد سبهارت در سینمایی «حضور» به ایفای نقش پرداخته اند.
● داستان فیلم
فیلمنامه «حضور» را جرزی كوزینسكی در ژانر كمدی به نگارش درآورده است. وی كه پیش از نگارش فیلمنامه حضور، نولی با این عنوان را نیز تالیف كرده بود، در سال ۱۹۸۱ كاندیدای دریافت جایزه بافتا شد. داستان حضور درباره «كمپ»، باغبانی فاقد هویت و شناسایی است. او هرگز پایش را از خانه ای كه در آن باغبانی می كرده است بیرون نگذاشته و مهمان خارج برای او تنها از دریچه تلویزیون معنا دارد.
بعد از مرگ صاحبخانه، كمپ به اجبار از خانه بیرون می رود و طی دورانی تا حوادث ریاست جمهوری آمریكا پیش می رود. «حضور» در جشنواره های خارجی و اكران در سینما تاكنون در كشورهایی چون: انگلیس، هلند، آرژانتین، شیلی، سنگاپور، فنلاند،نروژ، سوئد،آلمان و كانادا به اكران عمومی درآمده است. این فیلم در سال ۱۹۸۰ كاندیدای دریافت بهترین بازیگر نقش اول مرد از مراسم آكادمی شد واسكار بهترین بازیگر نقش دوم مرد را دریافت كرد. «حضور» در همین سال در ۶ بخش كاندیدای دریافت جایزه گلدن گلاب شد ودر نهایت توانست جایزه ویژه این جشنواره را در بخش های بهترین بازیگر نقش اول و دوم مرد به خود اختصاص دهد. ساخته هال اشبی همچنین كاندیدای نخل طلای كن بوده است. این فیلم در سال ۱۹۸۱ در چهار بخش نامزد دریافت جایزه بافتا شد.
● درباره فیلمساز
هال اشبی، دوم سپتامبر ۱۹۲۹ در آمریكا متولد شد. وی كه تا چهل سالگی فیلم نساخته بود در یوتا بزرگ شد و شاهد عینی خودكشی پدرش بود. در دهه شصت به لس آنجلس آمد و به دفتر كاریابی مراجعه كرد وخواست كاری در یك فیلم پیدا كند. اشبی بالاخره در استودیو نیورسال شروع به كار كرد. بعدها دستیار تدوین فیلم های نورمن جیسون شد و سرانجام فیلمی پیش آمد كه جیسون در اواسط كار از ساخت آن انصراف داد و اشبی جایش را گرفت.
اشبی در طول حیات ۵۹ ساله اش حدود ۱۵ فیلم را كارگردانی كرد كه از مطرح ترین آنها می توان به آثاری چون: «بازگشت به خانه»، «هارولد و ماد»، «آخرین گروه»، «شامبو» و «قلب های دست دوم» اشاره كرد. آخرین ساخته هال اشبی با نام «سفرجیك» در سال ۱۹۸۸ ساخته شد كه فیلمی تلویویزنی بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست