جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
NLP و ارتباطات موثر
NLP مخفف ( Programming Linguistic Neuro ) می باشد که برنامه ریزی عصبی کلامی است و به عبارت دیگر به تاثیر زبان بر ذهن و پیامد آن یعنی رفتار ما میپردازد و شیوه برخورد با ارتباطات و تغییرات است.
بزرگترین محصول NLP ترویج "خود" و پذیرش "دیگران" است.
این دانش در اواخر دهه ۱۹۷۰ بر اساس تلاشهای ریچارد باندلر و ژان گریندر بوجود آمد و گسترش پیداکرد.
مشاهدات و تحقیقات باندلر و گریندر و همکاران آنها نشان می داد ، افراد مورد مطالعه آنها که انسانهایی برجسته و موفق محسوب می شدند ، روشها یا الگوهایی فکری ، احساسی و رفتاری داشتند که دلیل اصلی تاثیرگذاری و موفقیت آنها محسوب می شد . این افراد ممکن بود ، خود نیز از الگوهای مذکور آگاهی نداشته باشند ، اما باندلر و گریندر بعنوان ناظرانی دقیق ، سعی در تحلیل و ساختارسازی این الگوها داشتند . نتایج حاصله حاکی ازآن بود ، در صورتیکه افراد بتوانند این الگوها را به روشنی تشخیص و توضیح بدهند ، قادر به تقلید از آنها هم خواهند بود و این منجر به نتیجه ای شگرف و درخشان خواهد شد : "همه افراد می توانند با تقلید از الگوهای برتر به موفقیت و کامیابی های مشابه دست پیدا کنند."
NLP اساساً سری مدلهای ارتباطی است که چگونه ارتباط تاثیر میگذارد، و تاثیر میپذیرد و بیشتر از آن که تئوری باشد مجموعهای از ابزارها است.
دگرگونی و تغییر همیشگی و پی در پی ، تنها جزء ثابت زندگی ماست . ما هر روز در حال برقراری ارتباطی جدیدتر و موثرتر با دیگران هستیم و سعی می کنیم امروز قدرتمندتر از دیروز باشیم و فردا موفق تر از امروز و به این ترتیب در مسیر زندگی در حال حرکتیم .
در واقع NLP بر این اصل استوار است که در آغاز تولد ، دستگاه عصبی و فکری انسان دست نخورده است و فرد به تدریج خود را با محیط پیرامون سازگار می کند رفتار ، گفتار و کردار اطرافیان را فرا می گیرد و بنیان فکری و عصبی اش بر این مبنا شکل گرفته و در طول زندگی بر اساس آن عمل می کند . همین مسئله منشأ تفاوت افراد در فرهنگ ها و محیط های متفاوت است. به بیان دیگر پرورش دستگاه عصبی انسان در فرآیند رشد شکل گرفته و این شکل پذیری ذهنی تعریف کننده عملکردها ، واکنشها و در یک کلام کیفیت زندگی او خواهد بود .
موقع حرف زدن با طرف مقابلمان به صدایش ، لحن حرف زدنش ، نوع برخوردش ، نوع نگاهش ، حرکت دستهاش ، طرز ایستادنش ، محورهای توضیحاتش ، نوع واکنشهاش ، طرز خندیدنش ، و تک تک اجزای ارتباطیش رابه دقت تفکیک و تحلیل کنید و سعی کنید با احاطه و تسلط و شناخت رو این جزئیات رفتاری حتی افکاری و احساسی و درونی از اونها الگوبرداری کنید ، تقلید کنید و در ساختار عملکرد خودتان پیاده کنید .
محور اصلی تمرکز NLP برای الگوسازی در کیفیت رابطه ای که با دیگران برقرار می کنیم ، نوع نتیجه ای که به واسطه هر عملکرد نصیب ما می شود، کیفیت استفاده ای که از حواس پنجگانه خود برای درک موقعیتهای مختلف داریم و پرورش قدرت انعطاف پذیری برای پذیرش تغییرات می باشد.
این محورها ، یعنی روابط ، نتایج ، حواس و انعطاف پذیری مبنای تحلیل و تعریف ساختار الگوسازی و مدلسازی عملکرد ، در NLP می باشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست