سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

سوسیس Sausage


خوراکی است که از گوشت خرد شده با ادویهزده می‌سازند. گوشت به‌کار رفته در سوسیس متفاوت است ممکن است از گوشت مرغ، گاو، گوسفند، ماهی و غیره ساخته شود. گوشت سوسیس را با ادویه و سبزیجات، …

خوراکی است که از گوشت خرد شده با ادویهزده می‌سازند. گوشت به‌کار رفته در سوسیس متفاوت است ممکن است از گوشت مرغ، گاو، گوسفند، ماهی و غیره ساخته شود. گوشت سوسیس را با ادویه و سبزیجات، فلفل، نمک، سیر، پیاز و سرکه و غیره می‌افزایند.

بیشتر سوسیس‌ها را در غلاف‌های گرد. دراز از جنس روده یا پلاستیک و غیره می‌گذراند، یک‌نوع سوسیس معروف به سوسیس فرانکفورت است که پیش از به بازار آوردن روکش و غلاف آنرا جدا می‌کنند.

تهیه سوسیس از اواسط قرن نوزدهم، با ساخت اولین دستگاه‌های پر قدرت برش و خرد کننده گوشت، به‌عنوان یک صنعت ظهور کرد. انواع مختلف سوسیس در بابل، یونان و روم باستان شناخته شده بود. سرخ‌پوستان آمریکای شمالی نیز نوعی قرمه از گوشت خشک شده تهیه می‌کردند. که از دانه برخی از میوه‌ها و بعضی سبزی‌های جنگلی نیز در کنار آن استفاده می‌کردند بطور کلی سوسیس به محصولات گوشتی می‌گویند که کاملاً خرد شده باشد و به همراه انواع ادویه و نمک و به صورت تازه، دودی یا شور در بسته‌بندی‌های مخصوص به‌صورت فشرده عرضه می‌شوند.

سوسیس کلمه‌ای فرانسوی است و انگلیسی زبان‌ها به این غذا ساسج می‌گویند و ریشه لغوی لاتین آن به معنی نمک سود است. کالباس کلمه معادل سوسیس در زبان روسی است و به معنی گوشت، گاو، چربی و گاهی پره‌های سیر است که آنها را می‌پزند و درون روده می‌ریزند.

انواع سوسیس:

۱) ‌سوسیس تازه

۲) سوسیس خام دودی

۳) سوسیس پخته

۴) سوسیس خمیری

۵) سوسیس خشک