سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
گوجه سبز
گوجه سبز، نوبرانه ای بهاری است. این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. منشا آن از قاره آسیا بوده اما هم اکنون در قاره های دیگر هم گسترش یافته است. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود. برای اعصاب مفید است. خشک شده آن در درمان کم خونی موثر است.
در درمان شب کوری استفاده می شود. جهت معالجه نقرس، رماتیسم و تصلب شرائین تجویز می شود. برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درخت گوجه سبز در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی- روده ای است. گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد.
این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ویتامین C، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود. گوجه سبز با غنی بودن از مواد مغذی با قابلیت آنتی اکسیدانی ، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می کند و از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی می شود. گوجه سبز غنی از پتاسیم و فلوراید است و بجز اثر اعجاب انگیز پتاسیم بر فشارخون، این ماده معدنی در انقباض طبیعی عضله، فعالیت الکتریکی طبیعی در قلب و انتقال سریع تکانه های عصبی در بدن نیز تاثیر دارد.
بسیاری از افراد سرد بودن این میوه را موجب عوارضی از قبیل دل به هم خوردگی، تهوع، اسهال، سردرد و دل درد می دانند، در صورتی که گرد و غبار نشسته بر این میوه حاوی بسیاری از میکروب هاست که موجب چنین عوارضی می شود. وی ارزش غذایی این میوه را در هر ۱۰۰ گرم، دارای ۴۷ کیلوکالری انرژی، بیش از ۱۱ گرم کربوهیدرات، ۷ / ۰ گرم پروتئین، ۲۸ / ۰ گرم چربی کل و بیش از یک گرم فیبر رژیمی ذکر کرده و درباره ویتامین های این میوه می افزاید: گوجه سبز دارای ۵ میکروگرم فولات، ۴۱۷ / ۰ میلی گرم ویتامین B۳ ، ۱۳۵ / ۰ میلی گرم ویتامینB۵ و ۲۹۰ درصد میلی گرم ویتامینB۶ است که البته ویتامین هایB۱ ، B۲، C، A، E، K، کلسیم، منیزیم، آهن، مس، فسفر، روی، سدیم و پتاسیم آن را نیز نباید فراموش کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست