سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۱۰ مه سال ۱۸۶۳ ـ نظر جان میل درباره «دمکراسی»
جان میل اندیشمند انگلیسی قرن ۱۹، دهم مه سال ۱۸۶۳ با انتشار رساله ای ابراز نظر کرد که برای تکمیل دمکراسی در یک کشور دست کم پنجاه سال وقت لازم است. به باور جان میل، تا که افراد بالغ یک جامعه برای دادن «رأی» به حرف این و آن گوش کنند، درآن جامعه (محله، شهر و یا کشور) دمکراسی واقعی برقرار نخواهد شد.
وی گفت یک جامعه زمانی می تواند خود را یک دمکراسی بنامد که بزرگسالان آن یقین و مسلم بدانند که در انتخاب «نماینده یا وکیل» که تکلیف و وظیفه ردیف اول آنانست اشتباه نمی کنند.
به نظر «جان میل»، اعضای یک دمکراسی باید بدانند که با «دادن رای»، اختیار خود، شهر و کشورشان را به فرد و گروهی دیگر می سپارند که کاری است بزرگ و حیاتی و مسئولیتی است عظیم. باید متوجه باشند که «وکالت دادن» کاری است بسیار حساس. باید با تمام وجود مفهوم سپردن سرنوشت خود را به دست فرد و یا افراد دیگر بدانند و به موکلان اعتماد و به درستی و توان آنان اعتقاد داشته باشند. سپردن اختیارات و سرنوشت در دست دیگران جرات بسیار لازم دارد و هرچه که سطح آگاهی یک فرد بالاتر باشد، احتیاط او در این زمینه بیشتر خواهد بود. به نوشته جان میل، یک فرد باید بداند که «رای» او در سرنوشت و زندگانی همه موثر است، نه خود او و رای دادن نیار به مطالعه و تفکر بسیار دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست