پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

امگا ۳، چربی خوب


امگا ۳، چربی خوب

بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد غذایی از جمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد. اسیدهای چرب از اجزای تشکیل دهنده چربی هاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست …

بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد غذایی از جمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد. اسیدهای چرب از اجزای تشکیل دهنده چربی هاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تامین گردد. اسیدهای چرب به دو گروه اشباع شده و غیر اشباع تقسیم می شوند. امگا- ۳ نام گروهی از اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری است. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیده اند که اولا برای ادامه حیات بدن کاملا ضروری هستند و ثانیا چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیستند. حتما باید از طریق رژیم غذایی با مکمل ها تامین شوند.

امگا-۳ برای نخستین بار در سال ۱۹۷۹ با تحقیق بر روی شیوه غذایی اسکیموها کشف شد. مطالعه بر روی خون اسکیموها نشان داد با وجود آن که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه می کردند ولی اسیدهای چرب موجود در خون آنها مانع از تجمع پلا کت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ ها می شود.

امگا- ۳ ممکن است اثرات محافظتی در برابر بیماری قلبی داشته باشد.

به خصوص در زمینه مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی، به نظر می رسد این نوع چربی سطح تری گلیسرید را در بدن شما پایین می آورد. تری گلیسریدها از انواع چربی خون هستند. اسیدهای چرب امگا-۳ ممکن است تا اندازه ای فشار خون را هم کاهش دهند. غذاهای حاوی چربی امگا-۳ بخشی از رژیم سالم هستند، ولی یک رژیم غذایی معمول در ایالا ت متحده تنها تعداد انگشت شماری از آنها را در بر می گیرد. بهترین منابع اسیدهای چرب امگا- ۳ عبارتنداز: تخم بزرک(بذرکتان) و ماهی های روغنی آب های سرد مثل ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین، شاه ماهی، باس (نوعی ماهی خاردار)، کوسه، شمشیرماهی، تون و قزلآلا ، دیگر غذاهای حاوی این نوع چربی شامل روغن گردو، دانه سویا، و کانولا می شوند.

متخصصان بهداشت مصرف دو بار در هفته ماهی را توصیه می کنند. اما مکمل های روغن ماهی عموما توصیه نمی شوند. شما می توانید بذرکتان را آسیاب کنید و پودر قهوه ای متمایل به قرمز آن را بر روی سالا د، سوپ یا خوراک غلا ت بپاشید. بذرکتان غنی از فیبر، نوعی اسید چرب ضروری موسوم به اسید آلفا لینولنیک و لیگنال هم هست که همگی در پیشگیری از ابتلا به برخی انواع سرطان مفید است.

نویسنده : سعید تهرانی