چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

تخریب نکنید مردم از بی اخلاقی خسته شده اند


تخریب نکنید مردم از بی اخلاقی خسته شده اند

نامزدهای محترم انتخابات لطفا به جای تخریب یکدیگر به جای انگ زدن های بی دلیل و مدرک, به جای یادآوری خاطرات عجیب و غریب, به جای آدرس های غلط دادن به مردم, به جای چنگ زدن به حاشیه, بجای توسل به حرف های تکراری به مردم برنامه بدهید باور کنید مردم از شنیدن شایعه های بودار و وعده های شاخدار از زبان نامزدهای انتخاباتی خسته شده اند بیایید اینبار به مردم برنامه بدهید به آنها امید بدهید که بجای دهانی پُر, با دستی پُر برای اداره کشور آمده اید

نامزدهای محترم انتخابات لطفا به جای تخریب یکدیگر؛ به جای انگ زدن‌های بی‌دلیل و مدرک، به جای یادآوری خاطرات عجیب و غریب، به جای آدرس‌های غلط دادن به مردم، به جای چنگ زدن به حاشیه، بجای توسل به حرف‌های تکراری به مردم برنامه بدهید؛ باور کنید مردم از شنیدن شایعه‌های بودار و وعده‌های شاخدار از زبان نامزدهای انتخاباتی خسته شده‌اند؛ بیایید اینبار به مردم برنامه بدهید؛ به آنها امید بدهید که بجای دهانی پُر، با دستی پُر برای اداره کشور آمده‌اید.

«فضای انتخابات باید سالم باشد. نباید عدّه ای با قلم و بیان و مطبوعات، و عدّه ای هم با ابراز مخالفت با فلانی یا طرفداری از این نامزد یا آن نامزد، فضا را آلوده کنند.

کسانی که به اسلام احترام می گذارند، کسانی که قدر و ارزش جمهوری اسلامی را ارج می نهند، کسانی که از ما حرف شنوی دارند، در هر جای کشور هستند، از همین اوّلِ کار مراقب باشند.

کارشکنی نسبت به دیگران، لجن پراکنی علیه این نامزد یا آن نامزد، بدگویی کردن و افشاگریهای بی پایه و اساس نسبت به اشخاص، همه اینها کارهای ممنوع و ضدّ ارزش و خلاف مشی جمهوری اسلامی و خلاف حق است. از این کارها اجتناب کنند.»

اینها گوشه ای از سخنان مقام معظم رهبری است؛ سخنانی که ایشان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۰ بیان کردند؛ سخنانی که باید برای همیشه حجت موجه آنهایی باشد که برای انتخابات نامزد می شوند.

● اقوام روزگار به اخلاق زنده اند؛ قومی که گشت فاسد اخلاق، مردنی است

اخلاق اساس جامعه است و بزرگان هر جامعه ای باید معلمان اخلاق برای مردم باشند؛ زیرا خوب و بد رفتار آنها بیش از انچه فکر می کنند برای مردم درس آموز است؛ از همین روست که وقتی رئیس جمهوری یک کشور، وزیر یک کشور یا نماینده مجلس یک کشور مرتکب عملی خلاف اخلاق می شود مردم بیشتر حیرت می کنند و تأسف می خورند.

انتخابات عرصه ایست که می توان آن را مهمترین آزمایشگاه اخلاق برای سیاستمداران نامید؛ آزمایشگاه سیاستمدارانی که در روزهای منتهی به انتخابات با تمام توان خود به میدان می آیند و به قول خودمانی تر هر چه دارند رو می کنند تا در انتخابات پیروز شوند؛ حال سوال اساسی اینجاست که آیا در این میدان می توان به هر ترفندی پیروز شد؟

● افشاگری های بی پایه و اساس خلاف مشی جمهوری اسلامی است

نگاهی به سخنان مقام معظم رهبری در سال های اخیر نشان می دهد که ایشان همواره بر تفاوت نظام اخلاقی حاکم بر جامعه و سیاستمداران ایرانی با سایر نظام های جهان تأکید کرده اند و همواره نصیحت ایشان به سیاستمداران این بوده است که خود را مثل سیاستمداران غربی نبینند و به هر شیوه ای برای کسب قدرت متوسل نشوند.

نمونه ای از این سخنان را می توان در سخنرانی ایشان در اردیبهشت سال ۸۰ در آستانه هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شاهد بود؛ ایشان خطاب به نامزدهای انتخابات می گویند: «... انتخابات در کشور ما باید مسابقه ای برای خدمت باشد، نه مسابقه ای برای کسب قدرت. انتخابات اسلامی این گونه است. آن جایی که دعوا بر سر قدرت است، آن طوری می شود که شما در بعضی از انتخابات دنیا مشاهده می کنید... در منطق اسلامی، قدرت و عزّت و آبرو و خوشنامی و امکانات، فقط و فقط برای خدمت به مردم و حرکت دادن خود و جامعه و کشور در راه نظام مقدّس اسلامی و رسیدن به آرمانهای بلندی است که انسانها نیازمند آنند. این مسند، مسابقه برای خدمت و زحمتکشی است. هر کس که آماده است تا بیش از دیگران زحمت بکشد و توقّعی را که مسئولان کشورهای دیگر از مقام و موقعیت خود دارند، نداشته باشد، داخل این میدان شود. نباید کسانی تصوّر کنند که رسیدن به ریاست یا فلان مقام - همچنان که در دنیا معمول و رایج است - باید با برخورداریهای فراوان همراه باشد.»

● تخریب ممنوع؛ حماسه سیاسی را به جنگ قدرت بدل نکنید

سخنرانی های چند روز اخیر برخی از نامزدهای انتخابات که با هدف گرفتن نامزدهای دیگر و طرح برخی مباحث حاشیه ای همراه بوده است؛ یادآور خاطرات نامطلوب برخی از انتخابات پیشین است که منجر به ایجاد فضایی نامطلوب به لحاظ اخلاق سیاسی در کشور شد و تبعات آن به اقتصاد و توسعه کشور نیز کشیده شد.

همین جا باید از نامزدهای انتخابات درخواست کرد که یک بار دیگر به سخنان مقام معظم رهبری در چند ماهه اخیر رجوع کنند و به یاد داشته باشند که امسال سال خلق حماسه سیاسی است نه سال جنگ قدرت و تخریب دوباره اخلاق.

نکته درخور توجه در رقابت های انتخاباتی پیش رو چند وجهی بودن این انتخابات است؛ انتخاباتی که تمامی جریان های حاضر در نظام جمهوری اسلامی در آن نامزد دارند؛ در انتخابات پیش رو همه جریان ها از اصلاح طلبان گرفته تا جریان های چند گانه اصولگرایی با نامزدهای خود حاضر شده اند و تقریبا هیچ یک از طیف های سیاسی کشور نمی تواند ادعا کند که نامزدی در انتخابات ندارد؛ این موضوع بخوبی اهمیت انتخابات یازدهم را روشن می کند و نشان می دهد که سیاستمداران تا چه حد باید مراقب رفتار و اعمال خود باشند تا لطمه ای به روند یکی از مهمترین دوره های انتخابات کشور وارد نکنند.

● جای خالی برنامه های اقتصادی و فرهنگی

صحبت کردن از اینکه نامزدهای انتخابات باید به جای حرف ها و وعده های تو خالی برنامه ارائه بدهند؛ قدری کلیشه ای و کهنه شده است؛ کلیشه ای که هر چند سالهاست تکرار می شود اما تا امروز کمتر دیده شده که نامزدی آن را رعایت کند و با احترام گذاشتن به شعور و فهم مخاطبان خود به جای دادن آدرس های غلط درباره گذشته فلان نامزد رقیب یا افشاگری درباره وضعیت مالی رقیب دیگر، به مردم برنامه بدهد و بگوید که من با این برنامه اقتصادی با این تیم فرهنگی با این تیم سیاست خارجی به میدان خواهم آمد.

تخریب رقبای انتخاباتی و داغ شدن بازار حواشی انتخابات علاوه بر اینکه اخلاق اجتماعی را هدف می گیرد زیان دیگری را نیز متوجه جامعه می کند و آن هم درگیر کردن مردم با مسائل بی اهمیت به جای درگیر کردن آنها با مسائل مهم و حیاتی است؛ موضوعی که موجب کاهش آگاهی عمومی مردم درباره وضعیت کشور می شود و آنان را به جای تفکر درباره مسائل اساسی درگیر حاشیه های بی فایده و جنجال برانگیزی می کند که به غیر از زیان مادی و معنوی و افزایش اختلاف میان مردم نتیجه ای دیگر ندارد.

البته گاهی اوقات مقصر برنامه ارائه ندادن نامزدهای انتخابات مردم و رسانه ها هستند؛ زیرا آنها مطالبات خود درباره ارائه برنامه های راهبردی را به موقع و با اصرار مطرح نمی کنند و فضا را برای حاشیه رفتن نامزدهای ریاست جمهوری باز می کنند؛ شاید اگر موقع سفر تبلیغاتی هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری به مناطق مختلف کشور تمام سوال های مردم از او پیرامون برنامه های مدیریتی کلان و همچنین برنامه های جزئی بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشد؛ دیگر نامزدها فرصت حاشیه رفتن نداشته باشند.

● قانون، قانون، قانون و دیگر هیچ

بهترین راه مقابله با تخریب و جوسازی در هنگام رقابت های انتخاباتی ارجاع دادن نامزدها به قانون است؛ قانونی که در کشور اسلامی ما حاصل سالها مجاهدت و مبارزه است؛ قانونی که پای هر بند آن با خون شهیدی امضا شده است و تخطی از آن به معنای فاصله گرفتن از آرمان های بزرگ مردم انقلابی کشورمان است.

قانونی که مقام معظم رهبری دربارة آن می فرمایند: « آنجائی اشکال پیش می آید که تخلف از قانون انجام میگیرد...راه درست، راه قانون است. همه تابع قانون باشند، همه تسلیم قانون باشند. گاهی ممکن است یک قانون، صددرصد درست هم نباشد، اما از بی قانونی بهتر است. گاهی ممکن است در یک بخشی، یک خطائی هم از مجری قانون سر بزند که من و شما بفهمیم او در اجرای قانون این خطا را کرده است؛ اما اگر نتوانیم آن را از طریق قانونی اصلاح کنیم، تحمل آن بهتر است از این که باز بی قانونی کنیم.»

مهدی جلیلی