جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

کدام ماهی‌ها امگا۳ بیشتری دارند؟


کدام ماهی‌ها امگا۳ بیشتری دارند؟

گوشت ماهی یکی از مفیدترین و مغذی‌ترین گوشت‌هاست. این منبع خوب پروتئین، دارای اسیدهای چرب امگا۳ است که خواص فراوان این نوع چربی مانند پیشگیری یا درمان افسردگی یا تقویت عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس بارها و بارها مطرح شده است...

گوشت ماهی یکی از مفیدترین و مغذی‌ترین گوشت‌هاست. این منبع خوب پروتئین، دارای اسیدهای چرب امگا۳ است که خواص فراوان این نوع چربی مانند پیشگیری یا درمان افسردگی یا تقویت عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس بارها و بارها مطرح شده است...

بهتر است بدانید امگا۳ یکی از دوستداران قلب و افزایش دهنده چربی خوب خون یا همان HDL هم محسوب می‌شود. ماهی‌ها حاوی مواد مغذی دیگری هم هستند که خواص فراوانی برای بدن دارند. در مطالعه ای متخصصان اقدام به دادن امگا۳ به گروهی از افراد کرده‌اند و متوجه شده‌اند که تمام خواصی که گوشت ماهی به بدن افراد می‌رساند، فقط با اثر مصرف امگا۳ به بدن نمی‌رسد یعنی ماهی مواد دیگری دارد که خاصیت و نوع تاثیرگذاری آنها در بدن چندان مشخص نیست. بد نیست بدانید که تقریبا تمام ماهی‌ها حاوی امگا۳ هستند؛ حتی همین ماهی‌های قزل‌آلای پرورشی که بیشتر ما مصرف می‌کنیم هم امگا۳ دارند اما میزان امگا۳ در ماهی‌های آزاد، خال‌مخالی و قباد بیشتر است. نوع پروتئین و چربی ماهی بسیار عالی و مرغوب است.

ماهی، یکی از خوراکی‌های آرامش‌بخش نیز محسوب می‌شود و وجود اسیدهای چرب امگا۳ در آن استرس را کاهش می‌دهد. به‌علاوه، ماهی مقداری ید و کلسیم هم به بدن می‌رساند. به این ترتیب که ماهی‌هایی که کمی ریزتر هستند یا تیغ‌های ریز و نازکی دارند، استخوان‌هایشان در فرآیند پخت کمی تحلیل می‌رود و با خوردن آنها مقداری کلسیم هم به بدن می‌رسد. به دلیل همین کیفیت بالای پروتئین و چربی کم ماهی است که مصرف مداوم آن به تمام خانواده‌ها توصیه می‌شود.

پرسش از متخصص تغذیه

دکتر مسعود کیمیاگر

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی