سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مهارت حل مشکلات در کودکان
حل مشکلات، مهارتی اساسی برای انسان در سنین مختلف است. انسان های اولیه برای حفظ بقا مجبور به حل مشکلات خود بودند ولی امروزه کودکان به ندرت این مهارت را کسب می کنند، زیرا همگی ما با این ذهنیت رشد می کنیم که مشکلات سایر مردم را حل کنیم!
کمک کردن به دیگران امر پسندیده ای است ولی نه به قیمت صدمه زدن به خودمان. با به کار بستن توصیه های ساده زیر می توانید به کودکانتان مهارت حل مشکلات را بیاموزید مهارتی که در تمام طول زندگی برای آنها مفید خواهد بود.
۱) قوانین مناسبی وضع کنید. وضع قوانین و استفاده از آنها به جای مجازات کودکان، کار آسانی است. قاطع باشید و وقتی قانونی وضع می کنید نسبت به رعایت آن خود را متعهد بدانید. هر زمان که فرزند شما به دردسر می افتد باید در مورد اعمال خود فکر کند. اگر کودکی توانایی تشخیص خوب و بد را داشته باشد و بداند که باید قوانین را رعایت کند بهتر می تواند در آینده رفتار خود را تغییر دهد و در نتیجه از عواقب ناگوار آن دوری کند.
۲) اشکالی ندارد کودکتان گاهی طعم شکست را بچشد.
هر چند مشاهده رنج و ناراحتی او بسیار دردناک است ولی یادتان باشد می توان از مشکلات، درس های بسیار ارزشمندی آموخت. تا زمانی که سلامتی فرزندتان در خطر جدی نباشد به او اجازه دهید تجربه اندوزی کند. مصدومیت جزئی کودکتان هر چند ناراحت کننده است ولی به زودی برطرف می شود و او به تدریج یاد خواهد گرفت که در آینده در رفتار خود تجدیدنظر کند.
خانم «الف» می گوید: «مادرم تعریف می کرد من یک بار به بخاری دست زدم ولی دیگر این کار را تکرار نکردم.»
یک کودک تا زمانی کاری را تکرار نمی کند که خود آن را تجربه کرده باشد ، هر چند شما بارها در این مورد به او هشدار داده باشید.
۳) به کودکتان اجازه دهید دست به آزمون و خطا بزند. کودکان از این طریق نکات زیادی می آموزند. اگر مدام برای فرزندتان راه حل پیدا کنید او طریقه درست انجام کارها را یاد نخواهد گرفت، چون نیازی به آن نمی بیند.
دفعه بعد که کودکتان با مشکلی روبرو شد قبل از اینکه او را راهنمایی کنید کمی صبر نمائید.
۴) پیشنهادات خود را به فرزندتان ارائه دهید و به جای حل مشکلات او، گزینه هایی را در اختیارش بگذارید. به عنوان مثال اگر دست کودکتان به ظرفی که روی پیشخوان است نمی رسد به او بگوئید می تواند از برادر بزرگترش کمک بگیرد یا از چهار پایه استفاده کند. همه خواسته های او را خودتان انجام ندهید بلکه برای وی گزینه هایی مشخص کنید تا به تدریج راه حل مناسب را پیدا کند.
۵) به حرف های فرزندتان گوش دهید. وقتی فرزندتان در اتخاذ یک تصمیم دچار تردید می شود به او اجازه دهید در این مورد با شما حرف بزند. توصیه های فوق را به کار ببندید و به کودکتان اجازه دهید زمین بخورد و بلند شود. شما می توانید پیشنهادات خود را مطرح کنید ولی برای درست کردن امور شتاب نکنید.
کودکان بزرگتر در مورد مسائل مالی درس های مهمی می آموزند ولی با پرداخت تمام صورت حساب ها به آنها یاد می دهید که هرگز نیازی به قبول مسئولیت های مالی ندارند.
۶) صبور باشید. امکان دارد فرزندتان نتواند مشکل خود را حل کند. در این گونه مواقع بیشتر والدین تسلیم می شوند، به این علت که خودشان می توانند بهتر و سریع تر کارها را انجام دهند. هرگز تسلیم نشوید زیرا با این کار فرزندتان زیان خواهد دید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست