جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
بررسی نوع تناسب کارت گرافیک و کیفیت فیلم
![بررسی نوع تناسب کارت گرافیک و کیفیت فیلم](/web/imgs/16/84/lx2381.jpeg)
دوستی پرسیده بود برای دیدن فیلم های کیفیت بالایی که روی DVD عرضه می شود لزومی دارد تا کارت گرافیکی را ارتقا دهد، اگر بخواهم پاسخی سریع بدهم باید بگویم خیر، لزوم چندانی برای این کار نمی بینم و بسیاری از دستگاه های کنونی به خوبی می توانند از پس پخش فیلم های با کیفیت کنونی برآیند. اگر بخواهیم پاسخی جامع بدهم باید به عقب بازگردم و قدری داستانسرایی کنم. دوستانی که از دستگاه های خیلی قدیمی استفاده می کنند بعید نیست که گرفتار مشکلاتی از این دست شوند که چند علت اصلی دارد.
عصر حجر
اگر دستگاهی که در اختیار دارید را در اواخر دهه ۷۰ شمسی تهیه کرده اید، بدانید که هیچ یک از اجزا شما را در مشاهده فیلم با کیفیت همراهی نخواهند کرد و چاره ای ندارید جز تهیه دستگاهی تازه البته اگر دستگاه خود را در سال های ابتدایی دهه ۸۰ تهیه کرده باشید، می توانید با ارتقای موردی قطعات، قدری بر توان کلی بیفزایید البته مشکل اینجاست که پیدا کردن قطعات سازگار با آن دستگاه ها برای خودش عذاب الیم است و ارتقای کلی راه حل بهتری است.
عصر آهن
اغلب دستگاه هایی که از پردازنده هایی چون Pentium۳، Pentium۴، Athlon، AthlonXP، Athlon۶۴ استفاده می کنند، نباید مشکلی با پخش فیلم های با کیفیت داشته باشند. این دستگاه ها اغلب با حافظه های نسل SDRAM سازگار هستند که با قدری زحمت می توان نمونه های دست دوم آنها را در بازار پیدا کرد. اگر مشکل با افزایش میزان حافظه و استفاده از هارددیسک های دور بالا (۷۲۰۰ RPM) حل نشود، تصور نمی کنم که ارتقای کارت گرافیک دردی را دوا کند چرا که پخش فیلم ها وابستگی چندانی به کارت گرافیک ندارد.
راستش را بخواهید بد نیست قبل از نثار بد و بیراه به کارت گرافیک بی نوا، یک نگاهی به درایو نوری داشته باشید. سیستم نوری اغلب درایوهای نوری نیمه عمر مفیدی دارد. قبول دارم که بسیاری از همان دستگاه های قدیمی همچنان کار می کنند اما میزان اطلاعاتی که هنگام پخش فیلم از روی دیسک CD به مادربورد ارسال می شود بسیار کمتر از ارسال اطلاعاتی است که هنگام پخش فیلم با کیفیت از روی دیسک DVD صورت می گیرد. ضعف سیستم نوری باعث افت کارایی کل درایو نوری شده و فیلم های با کیفیت به صورت منقطع پخش خواهند شد. ازاین رو است که کاربر به سرعت نتیجه گیری می کند که باید کارت گرافیک را ارتقا دهد.
عصر جدید
نباید از مشکلات نرم افزاری غافل بود. در برخی موارد دیده شده است که نصب تعداد زیادی نرم افزار و عدم توجه به برخی نکات فوق العاده ساده و ظریف، دستگاه بی نوا را چنان بی رمق ساخته است که از عهده انجام امور اولیه خود عاجز مانده است. به عنوان مثال قرار دادن تعداد زیادی فایل روی دسک تاپ سیستم عامل تاثیر فراوانی در کندی کار کامپیوتر دارد. همچنین نصب و حذف بازی ها تاثیر غیرقابل انکاری در افت کیفی دستگاه دارد. اینها را گفتم تا یادآوری کرده باشم که هرگاه با مشکلی چیزی برخورد می کنید اول از همه یقه سخت افزار را نچسبید چرا که ریشه بسیاری از مشکلات معمول کامپیوتر جماعت در اشکالات نرم افزاری و کاربری نادرست نهفته است. مشکل در پخش فیلم های با کیفیت بالا می تواند نرم افزاری باشد. البته اگر پیگیر ارتقای کارت گرافیک هستید و دنبال بهانه می گردید، راه دیگری را بجویید.
جواد زارعی
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست