جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تاتنهام رودررو با یاغی


تاتنهام رودررو با یاغی

یکی از پرخواهان ترین متاع های بازار نقل و انتقال های امسال فوتبال اروپا یک کروات است

یکی از پرخواستارترین و گران‌ترین متاع‌ها در بازار نقل و انتقال‌های تابستان امسال فوتبال اروپا، لوکا مودریچ هافبک کروات تاتنهام بوده است. اگر تا یک سال پیش خواستاران وی به تیم‌هایی دیگر از انگلیس همچون چلسی و منچستر یونایتد منتهی و منحصر می‌شدند، امروز کمتر باشگاه نامداری را در پهنه قاره سبز می‌یابید که مودریچ جزو فهرست خریدش نباشد و جدیدترین و سرسخت‌ترین متقاضی وی رئال مادرید است که شرح چانه‌زنی‌های آن با تاتنهام بر سر این هافبک خلاق و باهوش پیوسته صفحات نشریات اروپا را پر و سیاه می‌کند و نشانه جدی‌تر و محتمل‌تر شدن انتقال اجتناب‌ناپذیر وی به یکی از باشگاه‌های خواستار او و تحقق رویدادی است که شاید قدری زود و دیر شود، اما در شکل‌گیری آن تردیدی وجود ندارد.

در واقع تاتنهام نیز پذیرفته است که راهی برای حفظ مودریچ ندارد و تنها هدف و خواسته‌اش در قبال این بازیکن به‌‌جیب‌زدن پولی هر چه بیشتر بابت واگذاری وی است. خود مودریچ هم اصرار به رفتن دارد زیرا می‌داند تاتنهام با وجود تمام پیشرفت فنی‌اش در زمان مربیگری هری ردنپ و کوشش آندره ویاس‌بواش جانشین پرتغالی وی برای حفظ روندهای کاری زمان او امکان اوج‌گیری به اندازه بزرگان فوتبال اروپا را ندارد و سقف پروازش بلند نیست و فقط یک بار در عمر وی امکان دارد که امثال رئال، اینتر و یوونتوس پای او بنشینند و این بهترین فرصت عمر وی برای الحاق به یکی از آنهاست.

● بدون هراس

مودریچ برای نشان‌دادن عزم خود در این زمینه در سفر اخیر تاتنهامی‌ها به آمریکا که برای انجام مسابقاتی دوستانه بود، آنها را همراهی نکرد و حتی از حضور در برخی جلسات تمرینی آنان در لندن هم سر باز زد و از تعیین جریمه‌هایی ۸۰ هزار پوندی برای خود بابت این خطاها هم نهراسید. تاتنهام که می‌داند با این بساط آینده‌ای برای این بازیکن تکنیکی در این باشگاه متصور نیست، قیمت ۴۰ میلیون پوند را به طور رسمی به عنوان بهای انتقال وی تعیین کرده، اما درست همین جای قضیه است که می‌لنگد و مشکل ایجاد می‌کند زیرا کمتر باشگاهی و حتی متمول‌ها حاضرند چنین پولی را برای ابتیاع وی بپردازند و این شامل رئال هم می‌شود که طبق برخی اخبار فقط حاضر به پرداخت تا سقف ۳۲ میلیون پوند برای هافبکی است که از خوب‌های تیم ملی کرواسی در مسابقات امسال جام ملت‌های اروپا هم بود.

نکته: ویاس‌بواش که می‌کوشد هر چه سریع‌تر ساختار تاتنهام را بشناسد و براساس آن جلو برود، می‌داند که مودریچ برای تاتنهام مهره‌ای ماندگار نیست و دیر یا زود می‌رود و باید به فکر جانشینانی برای او باشد و یکی از آنها اسکات پارکر است

در این میان، بلایای مرتبط با مودریچ تا حد زیادی بر دوش ویاس‌بواش هم سنگینی می‌کند و این مربی ۳۵ ساله که حضوری ناخوش و پرمساله در چلسی طی فقط هشت ماه زمامداری‌اش در این باشگاه داشت و او را با حروف اختصاری AVB صدا می‌زنند، در گوشه‌ای دیگر از شهر لندن و در ورزشگاه ورایت‌هارت لین باید مشکل بازیکنی را حل کند که میل و رویکرد وی به ترک باشگاه تا همین ۵۰ روز پیش و قبل از آمدن او به تاتنهام اصلا از دغدغه‌های وی نبود و او کوچک‌ترین سهمی در شکل‌گیری آن نداشته است.

● شروعی پردردسر

رام‌کردن یک بازیکن سرکش، هنر اول ویاس‌بواش نیست و او موفقیت‌هایش در پورتو را نیز مدیون طرح‌های تاکتیکی مدرن و متنوعش بود و نه جنگ و دعوا با این و آن و مردودشدنش در چلسی نیز محصول کم‌آوردن او در جنگ قدرت با ستاره‌های پرشمار این تیم و مخالفت آنها با سیستم‌های انتخابی وی تلقی شد و جنگیدن با یک یاغی مدرن به محض ورود به تاتنهام نمی‌تواند یک شروع ایده‌آل برای هر مربی در این باشگاه به شمار آید و برعکس آغازی پردردسر به نظر می‌رسد. AVB که به سبب ناکامی ردنپ در رساندن تاتنهام به پیکارهای لیگ قهرمانان اروپا، جانشین او در وایت‌هارت‌لین شده، در حالی که تکلیف مودریچ باید حداکثر تا دهم شهریور (زمان اتمام نقل و انتقال‌های تابستانی) مشخص شود، می‌گوید: «شاید این‌گونه یاغیگری‌ها و ایستادن مقابل رای باشگاه اتفاق تازه‌ای در جهان فوتبال نباشد و بعدا هم بکرات اتفاق بیفتد اما تاتنهام نیز موظف است اصول کاری خود را حفظ کند و استوار باشد و به کسی باج ندهد و ما در همین زمینه حرکت می‌کنیم. لوکا تا قبل از این فصل معمولا ظواهر را حفظ می‌کرد و قوانین را زیر پا نمی‌گذاشت، اما امسال آن سدها را شکسته و این برای خودش و باشگاه بسیار بد است. ماجرا فقط دو حالت دارد؛ یا پول مورد نظر ما را می‌دهند واو می‌رود یا مجبور است بماند و قواعد ما را رعایت کند.»

● امیدی به پارکر هم نیست

ویاس‌بواش که می‌کوشد هر چه سریع‌تر ساختار تاتنهام را بشناسد و براساس آن جلو برود، می‌داند که مودریچ برای تاتنهام مهره‌ای ماندگار نیست و دیر یا زود می‌رود و باید به فکر جانشینانی برای او باشد و یکی از آنها اسکات پارکر است. این هافبک احیا شده که چند سال قبل از کوچ کوتاه و نافرجام و‌یاس‌بواش به استنفورد بریج به مدت یک فصل بازیکن چلسی بود و بازی‌های زیادی به او نرسید و سر از وستهام درآورد و گردش‌هایش در تیم‌های لندنی مدتی است او را به تاتنهام کشانده، فوتبالیستی توانا و بازیساز است و شکی در مهارت‌های فنی‌اش برای گرداندن میانه میدان این تیم وجود ندارد هرچند خلاقیت‌ها و کارهای غیرقابل پیش‌بینی او کمتر از مودریچ است. با این حال، اینجا نیز AVB بد آورده زیرا ناراحتی تاندون آشیل پا، پارکر را حاشیه‌نشین کرده و بعد از عمل جراحی اخیرش بازگشتی زودتر از یک ماه دیگر برای او متصور و مقدور نیست و تاتنهام مجبور است فصل را بدون وی و احتمالا بدون مودریچ شروع کند.

Observer

مترجم: وصال روحانی