چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

۹ نکته پزشکی برای تمام خانم ها


۹ نکته پزشکی برای تمام خانم ها

الگوهای غلط تغذیه ای در کودکان, ضمن کاهش کارایی مغزی آنها, می تواند افت تحصیلی آنها را نیز به دنبال داشته باشد

۱) الگوهای غلط تغذیه‌ای در کودکان، ضمن کاهش کارایی مغزی آنها، می‌تواند افت تحصیلی آنها را نیز به دنبال داشته باشد. یکی از عادت‌های غلط غذایی حذف وعده صبحانه از رژیم غذایی کودکان است. عمدتا کودکانی که صبحانه صرف نمی‌کنند، قدرت یادگیری و یادآوری ضعیف‌تری نسبت به سایر کودکان دارند. منبع انرژی سلول‌های مغزی، فقط گلوکز است و هیچ‌گونه ذخیره چربی در مغز وجود ندارد. به همین علت افت قند خون ناشی از عدم مصرف صبحانه قبل از هر چیز، روی کارایی مغز تاثیر سوء می‌گذارد.

۲) مصرف مداوم غذاهای آهن‌دار می‌تواند بسیاری از کم‌خونی‌ها را درمان ‌کند. گوشت قرمز و ماهی‌های چرب مشروط بر اینکه با مرکبات مصرف شوند جذب آهن را چندین برابر می‌کند. زرده تخم‌مرغ و جگر کباب‌شده نیز از منابع سرشار آهن هستند. همچنین مصرف مداوم منابع گیاهی حاوی آهن از جمله اسفناج، کلم بروکلی، هویج و میوه‌هایی نظیر انجیر، آلو، انبه، کنجد و عدس به زنان جهت جلوگیری از بروز کم‌خونی توصیه می‌شود.

۳) شایع‌ترین سرطان در میان زنان کشور سرطان پستان است. سرطان‌های دستگاه گوارش و ریه هم جزو سرطان‌های شایع در کشور هستند. تکنولوژی جدید، تغییر الگوی تغذیه مردم، آلودگی هوا و افزایش سن در ابتلا به انواع سرطان موثر است. با تغییر فرم در هر یک از ارگان‌های بدن به پزشک مراجعه کنید تا با درمان به موقع از گسترش بیماری در بدن خود جلوگیری کنید.

۴) تصور اینکه اگر شخصی یک‌بار در روز اجابت مزاج نداشته باشد دچار یبوست است، تصوری واهی است. تعداد زیادی از بیماران مبتلا به یبوست را می‌توان با افزودن مقادیر زیادی از غذاهای حاوی فیبر بالا مانند سبوس، گندم با پوست، دانه‌های حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات خاص به رژیم غذایی به علاوه افزایش مایعات معالجه کرد. مکمل‌های فیبری شامل فیبر غیرقابل هضم در سبزیجات مانند سبوس اغلب توصیه می‌شوند و می‌توانند منافع بسیاری در بهبود و تسکین یبوست داشته باشند.

۵) چون مواد شوینده قوی و کار با اجسام سخت به راحتی لایه محافظ ناخن را از بین می‌برند و موجب ترک خوردن آن می‌شوند، پس بهتر است در همه حال، حتی زمان جارو کردن از یک دستکش محافظ استفاده شود. سعی کنید حتما بعد از کار با مواد کثیف، ناخن‌هایتان را با برس ویژه تمیز کنید. در ضمن برای جلوگیری از شکننده شدن ناخن در زمان سوهان کشیدن، هیچ‌گاه ناخن‌ها را در دو جهت سوهان نکشید. به کودکان خود یاد بدهید نباید از ناخن تمیز استفاده ابزاری کرد؛ چون به شدت به بافت ناخن صدمه می‌زند.

۶) موادی همچون پیاز، کاکائو و مرکبات به ترتیب بیشترین اثر تشدیدکنندگی سردردهای میگرنی را دارند. گرسنگی همچنین یکی از عوامل مهم در تشدید دردهای میگرنی است. رژیم غذایی بر تعداد و طول مدت زمان حملات سردردهای میگرنی موثر است. مواد غذایی بر الگوی سردرد میگرنی موثرند ولی بیش از آنکه بر تعداد حملات موثر باشد بر طول مدت زمان یک حمله تاثیر می‌گذارند.

۷) اگر نوزاد شما بیش از حد گریه می‌کند حتما باید با یک پزشک مشورت کنید. اگر پزشک به شما بگوید که علت ناراحتی کودک قولنج است عمدتا تا یک سالگی به کلی از بین می‌رود. دایما به گریه نوزادان توجه کرده و عکس‌العمل نشان دهید. شاید کودک گرسنه یا خسته باشد. شاید دردی داشته باشد. شاید سرد یا گرمش باشد. شاید بی‌حوصله شده است یا شاید لازم باشد که جایش تمیز شود.

۸) اگر کودک شما پس از واکسینه شدن در برابر بیماری‌هایی مانند سرخک و فلج اطفال دچار مشکلاتی از قبیل درد یا حساسیت می‌شوند قرار دادن پارچه خنک و مرطوب در نزدیکی محل واکسیناسیون می‌تواند باعث کاهش قرمزی، خارش و تورم شود. برای کاهش درد و تب پزشک ممکن است استامینوفن یا داروی مشابه تجویز یا به استحمام با آب ولرم و اسفنج توصیه کند. کودک باید مقادیر زیادی مایعات بنوشد و اگر تا ۲۴ ساعت پس از واکسینه شدن کمتر غذا بخورد یک امر طبیعی است و نباید موجب نگرانی والدین شود.

۹) مصرف فلفل قرمز و گل‌کلـم سبـب کند شدن رشد تومورهای سرطانی می‌شود و با آن مبارزه می‌کند. فلفل قرمز و گل‌کلـم در مبـارزه و درمـان سرطان‌هـایـی از قـبیـل سرطان پانـکـراس (لوزالمعـده) یـا سـرطان تخمدان موثر است. محققان به این نتیجه رسیدند کـه گـل‌کلم به طور جـدی روی رشـد و نمو سلول‌های سرطانی تخمدان تاثیر می‌گذارد و می‌تواند با گسترش این سرطان مبارزه کند.