شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
ماسالای مرغ
● ماسالا یعنی مخلوط ادویهها
خب! شما اسم غذا را میدانید. همه آنچه را که در غذا به کار رفته با یک نگاه میشناسید. پس پخت آن کار سادهای است. تیکا (همان تیکه فارسی) به لحاظ پخت بسیار شبیه کباب است. این شباهت معنایش این است که در غذای چیکن تیکا هم درست مانند کباب تکههای بزرگ گوشت به سیخ کشیده میشود و روی حرارت آتش پخته میشود و اما درباره ماسالا... به زبان ساده ماسالا یک کلمه هندی است که به مخلوطی از ادویهها گفته میشود. این ترکیب میتواند سه نوع ادویه مختلف متشکل از هل، گشنیز و پوست جوز هندی باشد یا اینکه مخلوطی از ۸ تا ۱۰ نوع متنوع دیگر که در نهایت تلفیق همه آنها با یکدیگر محصولی به نام ماسالا را در پی دارد.نحوهی تهیه ماسالا میتواند متنوع باشد. تنوری کردن بهترین گزینه ممکن برای طبخ این غذاست اما در عین حال اگر دنبال زمانهای کوتاهتری برای تهیه این غذا باشید، میتوانید سراغ گریل یا کباب کردن بروید که دقیقا همان نتیجه تنوری کردن را خواهد داد. وقتی که غذا آماده شد به طور معمول با یک نوع سس تند گوجهفرنگی سرو میشود.
● به نام پاکیزگی
طرفداران غذای سالم و پاکیزه باید بدانند که چیکن تیکا ماسالا را هم میتوان در تمیزترین شکل ممکن طبخ و سرو کرد. فقط کافی است تکههای بدون استخوان و پوست کنده مرغ را سیخ بزنید، برای تهیه سس این غذا از ظروف نچسب استفاده کنید. رعایت همه این اصولی که تا اینجا درباره طبخ این غذا ذکر شد، کمک شایانی در جلوگیری از چاق شدن ناشی از خوردن چیکن تیکا ماسالا خواهد کرد.
و اما کرم یا سس؟ سسها و کرمهای کمچرب و ترش را جایگزین کنید. با همین تغییرات جزئی و کوچک شما میتوانید از خوردن چیکن تیکا ماسالا لذت ببرید. برای سرو این غذا میتوان از نان گرم کنار آن استفاده کرد. نانهای گندمی مناسبترین گزینهها هستند.
● چیکن تیکا ماسالا
این غذا مجموعهای است از انواع ادویهها. بوی وسوسهانگیز غذایی مملو از ادویه وقتی کنار سس کرمی گوجه فرنگی قرار بگیرد هر آدم گرسنهای را به خوردن ترغیب میکند. همچنین این را میتوانید در مدلهای دیگری تهیه و میل کنید. مثلاً میتوان گوشت بره، گوشت گاو، میگو یا انواع ماهیها را جایگزین مرغ کرد و غذا را بنا به ذائقه خانواده طبخ کرد.
● مواد لازم:
یک فنجان ماست کم چرب
یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل تازه
دو حبه سیر خرد شده
۲/۱ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
۲/۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز
یک قاشق چایخوری نمک دریایی
۲/۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه
۴/۱ قاشق چایخوری پودر هل
۴/۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۲/۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
۸۰۰ گرم سینه مرغ بیاستخوان، پوست کنده و خرد شده
روغن آفتابگردان به مقدار لازم برای سرخ کردن
چند شاخه گشنیز تازه برای تزیین غذا
● موادلازم برای سس
۲/۱ قاشق چایخوری روغن مایع
یک پیاز بزرگ (رنده شده)
۲ حبه سیر خرد شده
یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
۴ قاشق چایخوری ماسالا
۱ و یک دوم قاشق چایخوری پودر چیلی
یک هشتم قاشق چایخوری فلفل قرمز
نیمکیلو گوجهفرنگی پوستکنده
۲/۱ قاشق چایخوری نمک دریایی
۳/۲ فنجان ماست ترش کم چرب
● وسایل مورد نیاز:
۴ تا ۶ عدد سیخ فلزی
● دستور پخت غذا:
۱- در یک کاسه در ابعاد متوسط ماست، یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده، سیر، گشنیز و زیره سبز را به همراه یک قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه هل، زردچوبه و ۲/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز را ترکیب کنید. این ترکیب را داخل یک کیسه فریزر ریخته و تکههای خرد شده سینه مرغ را هم به آن اضافه کنید. در کیسه را طوری ببندید که مطمئن باشید در صورت تکانهای شدید باز نمیشود و مواد از داخل به خارج پرتاب نمیشوند. مخلوط داخل کیسه را تا جایی که ممکن است با تکان دادن آن با هم ترکیب کنید. هدف از این حرکت مزهدار کردن مرغها با ترکیبی است که پیشتر داخل کاسه درست کردهاید. بعد از اینکه مطمئن شدید محتویات داخل کیسه کاملا با هم مخلوط شدهاند آن را به مدت ۴ تا ۸ ساعت داخل یخچال بگذارید.
۲- تکههای مرغ را از داخل کیسه بیرون آورده و آنها را به سیخ بکشید. بهتر است در هر سیخ بین ۴ تا ۶ تکه مرغ جای بگیرد. از اینجا به بعد دیگر به ترکیبی که مرغها به آن آغشته شدهاند نیازی نیست و میتوانید آن مخلوط را دور بریزید.
۳- دستگاه گریل یا کبابپز را با درجه بالا روشن کنید. ردیفهای فلزی که قرار است سیخها روی آن قرار بگیرند بهتر است چند سانت بالاتر از منبع حرارت قرار داده شوند. اگر برای طبخ مرغ از کبابپز استفاده میکنید بهتر است تکههای مرغ را با فویل بپوشانید. حالا میتوانید سیخها را روی دستگاه بگذارید تا بپزند. یکی دو بار سیخ را بچرخانید. زمانی متوجه میشوید مرغ شما پخته است که تکههای قهوهای رنگ روی سطح آن نمایان شود. بعد از ۱۲ دقیقه سیخها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
۴- برای تهیه سس روغن داغ شده را داخل یک ظرف نچسب بریزید و با پیاز، سیر و یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده بپزید. گاه گاهی ترکیب را هم بزنید تا بعد از ۸ دقیقه که مخلوط فوق کمی نرم شود و رنگ قهوهای روشن به خود بگیرد. حالا وقت اضافه کردن ماسالا، پودر چیلی، ۸/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز پودر شده است. بعد از اضافه کردن این مواد اجازه دهید تا ترکیب شما کاملتر پخته شود. به مدت یک دقیقه این مخلوط را مرتب هم بزنید. گوجهفرنگی را اضافه کنید و ۲/۱ قاشق چایخوری نمک را هم به مخلوط اضافه کنید. حرارت را تا جایی کم کنید که مخلوط شما آرامآرام بجوشد. بعد از تقریبا ۱۰ دقیقه (در این فاصله باید هرازگاهی مخلوط را هم بزنید) سس شما از حالت رقیق بودن خارج میشود و کمی حالت سفتتری به خود میگیرد.
۵- سس را داخل ماست ترش کم چرب هم بزنید. حالا وقت آن است که تکههای مرغ را از سیخ خارج کرده و آنها را با سس ترکیب کنید. تکههای مرغ را آنقدر داخل سس هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سس باید تا حدودی روی سطح مرغهای کبابی را بپوشاند اما باید سسی که حالا با مرغها مخلوط شده همچنان روی درجه حرارت کم، آرام آرام در حال جوشیدن باشد و البته هم زدن گاه به گاه این مخلوط هم تا ۵ دقیقه نباید فراموش شود. بعد از ۵ دقیقه غذای شما آماده است. فقط کافی است روی آن را با گشنیزهای تازه تزیین کنید تا برای سرو شدن آماده شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست