شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

ماسالای مرغ


ماسالای مرغ

آشپزی بین الملل غذای هندی

● ماسالا یعنی مخلوط ادویه‌ها

خب! شما اسم غذا را می​دانید. همه آنچه را که در غذا به کار رفته با یک نگاه می​شناسید. پس پخت آن کار ساده​ای است. تیکا (همان تیکه فارسی) به لحاظ پخت بسیار شبیه کباب است. این شباهت معنایش این است که در غذای چیکن تیکا هم درست مانند کباب تکه​های بزرگ گوشت به سیخ کشیده می​شود و روی حرارت آتش پخته می​شود و اما درباره ماسالا... به زبان ساده ماسالا یک کلمه هندی است که به مخلوطی از ادویه​ها گفته می​شود. این ترکیب می​تواند سه نوع ادویه مختلف متشکل از هل، گشنیز و پوست جوز هندی باشد یا اینکه مخلوطی از ۸ تا ۱۰ نوع متنوع دیگر که در نهایت تلفیق همه آنها با یکدیگر محصولی به نام ماسالا را در پی دارد.نحوه​ی تهیه ماسالا می​تواند متنوع باشد. تنوری کردن بهترین گزینه ممکن برای طبخ این غذاست اما در عین حال اگر دنبال زمان​های کوتاه​تری برای تهیه این غذا باشید، می​توانید سراغ گریل یا کباب کردن بروید که دقیقا همان نتیجه تنوری کردن را خواهد داد. وقتی که غذا آماده شد به طور معمول با یک نوع سس تند گوجه​فرنگی سرو می​شود.

● به نام پاکیزگی

طرفداران غذای سالم و پاکیزه باید بدانند که چیکن تیکا ماسالا را هم می​توان در تمیزترین شکل ممکن طبخ و سرو کرد. فقط کافی است تکه​های بدون استخوان و پوست کنده مرغ را سیخ بزنید، برای تهیه سس این غذا از ظروف نچسب استفاده کنید. رعایت همه این اصولی که تا اینجا درباره طبخ این غذا ذکر شد، کمک شایانی در جلوگیری از چاق شدن ناشی از خوردن چیکن تیکا ماسالا خواهد کرد.

و اما کرم یا سس؟ سس​ها و کرم​های کم​چرب و ترش را جایگزین کنید. با همین تغییرات جزئی و کوچک شما می​توانید از خوردن چیکن تیکا ماسالا لذت ببرید. برای سرو این غذا می​توان از نان​ گرم کنار آن استفاده کرد. نان‌های گندمی مناسب​ترین گزینه​ها هستند.

● چیکن تیکا ماسالا

این غذا مجموعه​ای است از انواع ادویه​ها. بوی وسوسه​انگیز غذایی مملو از ادویه وقتی کنار سس کرمی گوجه فرنگی قرار بگیرد هر آدم گرسنه​ای را به خوردن ترغیب می​کند. همچنین این را می​توانید در مدل​های دیگری تهیه و میل کنید. مثلاً می​توان گوشت بره، گوشت گاو، میگو یا انواع ماهی​ها را جایگزین مرغ کرد و غذا را بنا به ذائقه​ خانواده طبخ کرد.

● مواد لازم:

یک فنجان ماست کم چرب

یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل تازه

دو حبه سیر خرد شده

۲/۱ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز

۲/۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز

یک قاشق چایخوری نمک دریایی

۲/۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه

۴/۱ قاشق چایخوری پودر هل

۴/۱ قاشق چایخوری زردچوبه

۲/۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز

۸۰۰ گرم سینه مرغ بی​استخوان، پوست کنده و خرد شده

روغن آفتابگردان به مقدار لازم برای سرخ کردن

چند شاخه گشنیز تازه برای تزیین غذا

● موادلازم برای سس

۲/۱ قاشق چایخوری روغن مایع

یک پیاز بزرگ (رنده شده)

۲ حبه سیر خرد شده

یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده

۴ قاشق چایخوری ماسالا

۱ و یک دوم قاشق چایخوری پودر چیلی

یک هشتم قاشق چایخوری فلفل قرمز

نیم​کیلو گوجه​فرنگی پوست​کنده

۲/۱ قاشق چایخوری نمک دریایی

۳/۲ فنجان ماست ترش کم چرب

● وسایل مورد نیاز:

۴ تا ۶ عدد سیخ فلزی

● دستور پخت غذا:

۱- در یک کاسه در ابعاد متوسط ماست، یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده، سیر، گشنیز و زیره سبز را به همراه یک قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه هل، زردچوبه و ۲/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز را ترکیب کنید. این ترکیب را داخل یک کیسه فریزر ریخته و تکه​های خرد شده سینه مرغ را هم به آن اضافه کنید. در کیسه را طوری ببندید که مطمئن باشید در صورت تکان​های شدید باز نمی​شود و مواد از داخل به خارج پرتاب نمی​شوند. مخلوط داخل کیسه را تا جایی که ممکن است با تکان دادن آن با هم ترکیب کنید. هدف از این حرکت مزه​دار کردن مرغ​ها با ترکیبی است که پیش​تر داخل کاسه درست کرده​اید. بعد از اینکه مطمئن شدید محتویات داخل کیسه کاملا با هم مخلوط شده​اند آن را به مدت ۴ تا ۸ ساعت داخل یخچال بگذارید.

۲- تکه​های مرغ را از داخل کیسه بیرون آورده و آنها را به سیخ بکشید. بهتر است در هر سیخ بین ۴ تا ۶ تکه مرغ جای بگیرد. از اینجا به بعد دیگر به ترکیبی که مرغ​ها به آن آغشته شده​اند نیازی نیست و می​توانید آن مخلوط را دور بریزید.

۳- دستگاه گریل یا کباب​پز را با درجه بالا روشن کنید. ردیف​های فلزی که قرار است سیخ​ها روی آن قرار بگیرند بهتر است چند سانت بالاتر از منبع حرارت قرار داده شوند. اگر برای طبخ مرغ از کباب​پز استفاده می​کنید بهتر است تکه​های مرغ را با فویل بپوشانید. حالا می​توانید سیخ​ها را روی دستگاه بگذارید تا بپزند. یکی دو بار سیخ را بچرخانید. زمانی متوجه می‌شوید مرغ شما پخته است که تکه​های قهوه​ای رنگ روی سطح آن نمایان شود. بعد از ۱۲ دقیقه سیخ​ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

۴- برای تهیه سس روغن داغ شده را داخل یک ظرف نچسب بریزید و با پیاز، سیر و یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده بپزید. گاه گاهی ترکیب را هم بزنید تا بعد از ۸ دقیقه که مخلوط فوق کمی نرم شود و رنگ قهوه​ای روشن به خود بگیرد. حالا وقت اضافه کردن ماسالا، پودر چیلی، ۸/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز پودر شده است. بعد از اضافه کردن این مواد اجازه دهید تا ترکیب شما کامل​تر پخته شود. به مدت یک دقیقه این مخلوط را مرتب هم بزنید. گوجه​فرنگی را اضافه کنید و ۲/۱ قاشق چایخوری نمک را هم به مخلوط اضافه کنید. حرارت را تا جایی کم کنید که مخلوط شما آرام​آرام بجوشد. بعد از تقریبا ۱۰ دقیقه (در این فاصله باید هرازگاهی مخلوط را هم بزنید) سس شما از حالت رقیق بودن خارج می​شود و کمی حالت سفت​تری به خود می​گیرد.

۵- سس را داخل ماست ترش کم چرب هم بزنید. حالا وقت آن است که تکه​های مرغ را از سیخ خارج کرده و آنها را با سس ترکیب کنید. تکه​های مرغ را آنقدر داخل سس هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سس باید تا حدودی روی سطح مرغ​های کبابی را بپوشاند اما باید سسی که حالا با مرغ​ها مخلوط شده همچنان روی درجه حرارت کم، آرام آرام در حال جوشیدن باشد و البته هم زدن گاه به گاه این مخلوط هم تا ۵ دقیقه نباید فراموش شود. بعد از ۵ دقیقه غذای شما آماده است. فقط کافی است روی آن را با گشنیزهای تازه تزیین کنید تا برای سرو شدن آماده شود.