پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۷ راه برای به فردا نیفکندن کارها
موعد تحویل یا انجام کاری فرا رسیده است با این حال شما اصلا توانی در خودتان نمی بینید تا آنچه باید را انجام بدهید. به همین دلیل ساده خودتان را با کارهای جزیی و بی اهمیت سرگرم می کنید مثلا ایمیل ها را وارسی می کنید، وارد گروه های دوستی می شوید و سرگرم گفتگو می شوید و یا کتاب می خوانید و بازی آنلاین می کنید. شما می دانید که زمان در حال از دست رفتن است و باید کار کنید ولی آن انگیزه لازم را برای شروع کار ندارید.
پدیده به فردا سپردن کارهایی که باید امروز و همین حالا انجام شوند پدیده رایج و آشنایی است. این مشکل خیلی از افراد است و بسیاری از ما تا لحظه آخر حاضر نیستیم کاری را که به ما سپرده اند انجام بدهیم. هیچ انگیزه و جذابیتی برای برنامه ریزی وجود ندارد و در نهایت وقتی که خیلی دیر شده است دچار استرس شدید و نگرانی می شویم. متاسفانه این چرخه ای است که ما آدم ها در آن گیر می کنیم و اغلب به وعده هایی که برای برنامه ریزی های بعدی به خود می دهیم بی وفایی می کنیم؛ عادت بدی که باعث می شود خیلی از موفقیت ها را به دست نیاوریم.
با این حال نباید اجازه بدهیم که امید به فردا لحظه حال را خراب کند. اگر می خواهید این عادت اشتباه را ترک کنید این راهکارها حتما به کارتان می اید:
کارها را تقسیم کنید
یکی از چیزهایی که باعث می شود شروع کارها برایتان دشوار باشد و بخواهید انجام آن را به تعویق بیندازید این است که کار یا وظیفه را فراتر از توان خود می بینید.
یعنی همه چیز فراتر از توان شما به نظر می آید. برای غلبه بر این فشار و ترس و برای ایجاد انگیزه بیشتر بهتر است کارها را دسته بندی و تقسیم کنید و سپس روی هر بخش از آن تمرکز کنید. آنقدر کارها را جز به جز انجام بدهید تا دیگر احساس نکنید انجام آن برایتان دشوار است.
شاید لازم باشد برای خواندن یک کتاب مجبور شوید هر روز زمان را به وعده های بسیار کوچکی تقسیم کنید و فقط یک صفحه یا پاراگراف را بخوانید. اگرچه این در ابتدا عجیب به نظر می رسد اما فکر کردن به یک صفحه کتاب بسیار راحت تر از فکر کردن به صد صفحه یک کتاب است. با این روش بالاخره شما توان مواجهه با وظیفه ای که به عهده شما گذاشته اند را پیدا می کنید.
محیط را تغییر بدهید
محیط های متفاوت تاثیرات متفاوتی در میزان تولید و بازدهی شما دارند. به میز کارتان یا اتاقی که در آن هستید نگاه کنید و چیزهایی را تغییر بدهید و فضایی فراهم کنید که در آن برای کار کردن احساس خوشایندی دارید. علاوه بر این سعی کنید محیط کارتان را از جای استراحت و خواب و تفریح دور کنید. جایی که می توانید در آن بخوابید و یا سرگرم کارهای دیگر باشید فضای مناسبی برای کار کردن نیست. محل کارتان را به فضایی الهام بخش تبدیل کنید تا انگیزه کافی و لازم را برای کار کردن پیدا کنید.
چیزهایی که باعث حواس پرتی هستند را دور کنید
تقریبا انجام هر کاری بهتر از کارکردن و انجام تعهدات است. با این حال شما مسئول انجام تعهداتتان هستید. یکی از چیزهایی که باعث می شود کارها را به عقب بیندازید این است که دائما حواستان با چیزهای دیگر پرت می شود. زمانی که صفحه فیس بوک باز است و شما نوتیفیکیشن ها را مشاهده می کنید و یا زمانی که صدای هر دریافت پیامی را می شنوید و یا تلویزیون روشن است و حتی وقتی دیگران مشغول صحبت های خودشان هستند شما تمرکز کافی برای کار کردن نخواهید داشت.
بعضی ها برای رهایی از این مشکلات سعی می کنند خود را از اپلیکیشن ها دور نگه دارند. این روش برای مدتی اثرگذار است اما روش موثر و ماندگاری نیست. به جای حذف کامل آن سعی کنید روش های موثرتر دیگری را پیدا کنید. مثلاًٌ گوشی را در حالت خاموش بگذارید یا سرگرمی هایتان را برای زمان استراحت بگذارید و فضای کار را از مظاهر حواس پرتی دور نگه دارید.
معاشرت با آدم های الهام بخش
مطمئن باشید اگر ده دقیقه با بیل گیتس معاشرت کنید برای کارکردن انگیزه پیدا می کنید. آدم های اطراف شما روی رفتارتان تاثیر زیادی دارند. اگرچه شما بیل گیتس را در میان دوستانتان ندارید و نمی توانید هر روز با او گفتگو کنید اما این باید روش شما در انتخاب دوستان تان باشد. با افرادی معاشرت کنید که به شما انگیزه و روحیه تلاش کردن می دهند نه کسانی که در طول روز هیچ بازدهی مفیدی ندارند، هیچ تاثیر اندکی در بهبود زندگی خود و جهان ندارند و فقط غرولند می کنند.
یک شریک با انگیزه پیدا کنید
یکی از راه های تقویت انگیزه و ایجاد شور و هیجان برای کار این است که کارها را در همراهی با فردی انجام بدهید که خودش روحیه مشارکت و همراهی و بهبود کارها را دارد. اگر بتوانید کارها را در همراهی با چنین فردی انجام بدهید و بخواهید در کنار هم اهداف مشترک را تعریف کنید بدون شک برای کار کردن علاقه و انگیزه بیشتری خواهید داشت. شاید شما به این دلیل کارها را به عقب می اندازید که تنها کار کردن برایتان دشوار است. اگر چنین است و شرایط کار به شما اجازه می دهد به فکر یافتن یک همراه یا شریک باشید.
اهدافتان را بازنگری کنید
گاهی فقط به این دلیل کارها را به عقب می اندازید که احساس می کنید از اهداف و خواسته هایتان دور شده اید یا کاری که انجام می دهید تکراری، خسته کننده و بدون هیچ چشم اندازی به سوی آینده است. در این صورت طبیعی است که دلتان نخواهد کار کنید و آن را تا لحظه آخر معطل باقی بگذارید و به امید فردایی باشید که شکل امروز نباشد. در این صورت خوب است اهداف تان را بازنگری کنید. هرچند که تغییر شغل کار ساده ای نیست اما شاید این امکان برایتان وجود داشته باشد که کارتان را تغییر بدهید و یا با ایجاد اهداف تازه برای همان کار احساس مثبتی در خودتان ایجاد کنید.
افسردگی را درمان کنید
به تعویق انداختن کارها می تواند یکی از نشانه های افسردگی باشد. زمانی که دچار اضطراب شدید هستید و از نظر روحی ضعیف شده اید علاقه ای به کارکردن ندارید و یا بخاطر استرس زیاد کار را به بعد وامی گذارید. اگر احساس می کنید از نظر روحی ثبات ندارید و نشانه های افسردگی به شکل جدی در حالات روحی شما دیده می شود برای حل این مشکل اساسی اقدام کنید. با وجود افسردگی طبیعی است که نتوانید و نخواهید که کار کنید. بنابراین پیش از ایجاد هر تغییر دیگری بهتر است افسردگی را درمان کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست