شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

رازهای چگونه محبوب شدن در نزد دیگران


رازهای چگونه محبوب شدن در نزد دیگران

شما باید دیگران را همان‌گونه که هستند بپذیرید. با تمام خوبی‌ها و بدی‌هایشان. در این صورت است که می‌توانید با آن‌ها ارتباط سالم‌تر و بهتری داشته باشید.
هیچ حسی مانند حس اینکه …

شما باید دیگران را همان‌گونه که هستند بپذیرید. با تمام خوبی‌ها و بدی‌هایشان. در این صورت است که می‌توانید با آن‌ها ارتباط سالم‌تر و بهتری داشته باشید.

هیچ حسی مانند حس اینکه دیگران انسان را دوست داشته باشند به انسان انرژی نمی‌دهد. وقتی انسان احساس می‌کند برای دیگران مهم است و آن‌ها او را دوست دارند، به خودش افتخار می‌کند. البته بعضی هم از این گلایه می‌کنند که ما هر کاری می‌کنیم هیچ‌کس، هیچ اهمیتی به ما نمی‌دهد. خوب این برمی‌گردد به رفتار خود این افراد که نتوانسته‌اند این حس را در دیگران ایجاد نمایند. اما چگونگی محبوب شدن در نزد دیگران راه‌های مختلفی دارد که بعضی‌ از آن‌ها به شرح زیر است.

خوب گوش کن:

خوب گوش کن ببین چی می‌گم، اگر می‌خواهی نزد دیگران محبوب باشی باید شنونده خوبی باشی. البته این بدین معنا نیست که فقط یک شنونده صرف بود. برای محبوب شدن در میان دیگران باید حس گوش کردن را یاد بگیری. برای این کار در هنگام صحبت طرف مقابل به چشم‌های کسی که صحبت می‌کند نگاه کنید، هر چند لحظه یک بار سرتان را به علامت اینکه متوجه حرف‌هایش می‌شوید تکان دهید. در هنگام صحبت کردن طرف مقابل به ساعت نگاه نکنید یا با دست و پای خود بازی نکنید. بگذارید کسی که صحبت می‌کند احساس کند که کاملاً به حرف‌های او گوش می‌دهید و برایتان حرف‌های او مهم است. این گونه است که او احساس می کند که شما برای او ارزش قائل هستید و به همین جهت او نیز به شما احترام می‌گذارد.

صادق باشید:

در مرحله قبل می‌توانستید ادای گوش دادن را درآورید ولی برای این مرحله باید به راستی با دوستان خود با صداقت رفتار کنید. زیرا عدم صداقت باعث می‌شود که دیر یا زود روابط شما با دیگران مشکل‌ساز شود. به قول معروف ماه هیچ وقت پشت ابر نمی‌ماند و اگر کمی ناخالصی در روابطتان باشد بالاخره روزی عیان می‌شود.

همدلی به جای همدردی:

خیلی‌ها اصرار دارند که به دوستان و نزدیکان خود بفهمانند که با آن‌ها در اتفاقات زندگیشان هم درد هستند ولی هیچ‌کس به طور واقعی نمی‌تواند درد کسی را متوجه شود. پس به جای همدردی باید با دیگران همدلی کرد. همدلی فرآیندی است که در طی آن ما خودمان را جای طرف مقابل می‌گذاریم و دنیا را از دریچه چشم او می‌نگریم. در همدلی قضاوت ممنوع است و ما حق نداریم در مورد دیگران قضاوت کنیم.

مزه مزه کردن حرف:

چرا هر چیزی که به دهانتان می‌آید، می‌گویید. این از همان آفت‌هایی است که مزرعه دوستی را از بین می‌برد. راه حل این موضوع بسیار ساده است. قبل از این‌که کلامی را بر زبان جاری کنید آن را در ذهن چند ثانیه مرور کنید و با عقل خود آن را بسنجید. ببینید که مخاطب شما کیست و آیا این صحبت مناسب او و شخصیت او است و آیا جای چنین صحبتی است، در این صورت شما با سم تدبیر آفت‌های زبان را از بین می‌برید.

تو رو خدا نصیحت نکنید:

شما که خودتان از نصیحت متنفر هستید. پس چرا باز هم برای دیگران سخنرانی می‌کنید و آن‌ها را نصیحت می‌کنید. نصیحت کردن باعث می‌شود که دیگران نسبت به حرف‌های شما حساسیت پیدا می‌کنند و هر گاه که شما بخواهید صحبت کنید، احساس می‌کنند که باز هم می‌خواهید نصیحت کنید و به همین خاطر از هم‌صحبتی با شما طفره می‌روند. پس نصیحت کردن را کنار بگذراید.

امان از سرزنش کردن:

حتماً فکر می‌کنید که خودتان گل بی‌خار هستید و هیچ‌گاه هیچ اشتباهی نمی‌کنید. اگر این‌طور نیست پس چرا دائماً دیگران را سرزنش می‌کنید. فراموش کردن اینکه هیچ انسانی کامل نیست و همه انسان‌ها دارای معایبی هستند باعث می‌شود که فرد به خود اجازه دهد و دیگران را سرزنش کند. سرزنش کردن دیگران یکی دیگر از عواملی است که ارزش شما را در نزد دیگران پایین می‌آورد.

پذیرفتن دیگران همان‌گونه که هستند:

این هم یکی دیگر از راه‌های محبوب شدن است. شما باید دیگران را همان‌گونه که هستند بپذیرید. با تمام خوبی‌ها و بدی‌هایشان. در این صورت است که می‌توانید با آنها ارتباط سالم‌تر و بهتری داشته باشید.

احترام به دیگران:

این یک اصل است، هر چقدر به دیگران احترام بگذراید آن‌ها هم همان اندازه به شما احترام می‌گذارند. اگر به دنبال کسب احترام دیگران هستید، برای آن‌ها ارزش قایل شوید تا آن‌ها نیز با احترام با شما برخورد نمایند.

شیوه مخالفت کردن را بیاموزید:

اگر با حر‏‌ف‌ها و رفتار کسی مشکل دارید و با آن مخالف هستید، به جای بلند کردن صدا، یا بحث و جدل باید از شیوه خلع سلاح استفاده کنید. در این روش سعی کنید در حرف‌های طرف مقابل حقیقتی را پیدا کنید و به وسیله همان حقیقت او را متوجه اشتباهش کنید. یکی از مواردی که باعث می‌شود شما در نزد دیگران محترم باشید این است که آن‌ها شما را انسانی منطقی بدانند که با مسائل مختلف بر مبنای عقل و منطق برخورد می‌کنید.

بخشیدن دیگران:

اما نکته آخر این است که باید گاهی اوقات دیگران را بخشید و از کنار کارهای خطای آن‌ها بگذرید. مطمئن باشید این گذشت شما از بین نمی‌رود. و در ذهن دیگران حک می‌شود و همین شما را با ارزش‌تر و محبوب‌تر می‌کند.

http://sobhejavan.blogfa.com