پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
چشم انداز ریاست جمهوری ساركوزی در ۱۰۰ روز نخست
بلافاصله پس از اعلام پیروزی «نیكلاس ساركوزی» در انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، خشونت و درگیری آغاز شد. همچنین اشخاصی كه نسخه تجویزی وی را برای فرانسه «بیرحمانه» و حتی آمریكایی میدانند، بهنظر میرسد، هیچ نگرانی از به آتشكشیدن خودروها و سنگ پرتكردن به سوی پنجرهها ندارند. حتی «ساركوزی» نیز درباره وجهه خود نگران به نظر نمیرسد و بهرغم اعتراض مخالفان نسبت به تفریح و خوشگذرانی وی پس از اعلام نتایج انتخابات خود را مضطرب نكرد. رسانههای فرانسه وضعیت ازدواج وی را طی دوران رقابت انتخاباتی چندان بها ندادند اما جزئیات رفتار پس از پیروزی را به خوبی شرح دادند.
«ساركوزی» بیشتر تغییراتی را كه قصد دارد در ۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری اجرا كند، در تصور آورده است. «گوردون براون» نیز چنین ادعایی كرده است. در هر دو مورد تعیین مهلت نادرست خواهد بود. در مورد «براون» برای وعدهای كه از روی ریاكاری مطرح شده است، توضیح خواستن در خصوص عملینبودن آن در ۱۰ سال گذشته مطرح میشود. اصلاحاتی كه «ساركوزی» بر ضرورت آنها تاكید میكند، برای تحقق به مدت بیشتری لازم دارد. وی ۱۰۰ روز وقت ندارد، بلكه سه هفته بین رسیدن به سمت ریاستجمهوری در هفته آینده و انتخابات مجلس در ۱۰ و ۱۷ ژوئن فرصت دارد. انتخابات آینده نیز از رقابت انتخاباتی ریاستجمهوری تاثیر میپذیرد، هر چند این احتمال وجود دارد كه رایگیری مجلس نظیر انتخابات اخیر نباشد و اكثریت راست میانه رو بازگردند اما هرگونه امكانی محتمل است. هر چه نخستین اقدامات «ساركوزی» موجب یأس رایدهندگان شود، رویكرد بعدی به سمت جبهه مخالف بیشتر میشود. تظاهراتكنندگان این هفته بیشتر سفیدپوست و جوان بودهاند، از جمله افرادی كه به اصلاحات كارگری وی در سال گذشته كمك كردند. احتمالاً رئیسجمهور منتخب فرانسه با مخالفتهای منسجمتری نسبت به شورشهای ۲۰۰۵ مواجه خواهد شد. طرحهای رئیسجمهور جدید فرانسه بهمنظور اعمال مجازاتهای شدیدتر برای تكرار جرم و ضوابط دشوارتر برای مهاجرانی كه خواستار انتقال خانواده خود به فرانسه هستند، احتمالاً با مخالفتهای سازمان یافته مواجه نخواهد شد اما وقتی قانون كار را تغییر دهد، با خشم عمومی دست به گریبان خواهد شد.
یكی از مهمترین طرحهای تبلیغاتی وی كاهش مالیات بر درآمد حاصل از اضافهكار بهمنظور تشویق مردم به كار بیشتر از ۳۵ ساعت در هفته است. پیروزی قاطع «ساركوزی» هنوز این تردید را باقی گذاشته است كه آیا فرانسه میخواهد سنتهای خود را حفظ كند. بنابر این رایگیری، اصلاحات در این كشور بحثبرانگیز نخواهد بود و وضعیت افرادی كه میخواهند مدتی طولانیتر كار كنند، آسانتر میشود. طرحهای دیگر در این دوره ۱۰۰ روزه شامل بررسی شایستگی برای دریافت مزایای بیكاری و كاهش خدمات اجتماعی از طریق جایگزینی، فقط نیمی از نیروهای بازنشسته میشود حتی اگر «ساركوزی» تمامی این طرحها را انجام دهد، برخلاف عقیده برخی از كارشناسان، نمیتواند به سطح «مارگارت تاچر» برسد و كل طرحهای پیشنهادی وی چندان تغییری در سیاست فرانسه ایجاد نمیكند و احتمالاً نمیتواند اواخر فهرست اصلاحات خود را عملی كند. به هر حال، شاید با نشان دادن تمایل خود به اجرای برنامه ۱۰۰ روزه موفق شود از وقوع شورش حداقل در سه هفته نخست پس از انتخابات جلوگیری كند.
منبع: تایمز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست