چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

۱۱ خوراکی حساسیت زا کدامند؟


۱۱ خوراکی حساسیت زا کدامند؟

یک وعده غذایی خوشمزه قطعا باید لبخند رضایت را به چهره شما بنشاند، نه این که چهره‌تان را قرمز و برافروخته کند، بنابراین اگر پس از خوردن برخی غذاها و یا تنقلات دچار احساس خارش، …

یک وعده غذایی خوشمزه قطعا باید لبخند رضایت را به چهره شما بنشاند، نه این که چهره‌تان را قرمز و برافروخته کند، بنابراین اگر پس از خوردن برخی غذاها و یا تنقلات دچار احساس خارش، سوزش و حساسیت شدید بدانید که به آن ماده غذایی خاص آلژری دارید و باید از مصرف آن پرهیز کنید.

گاهی اوقات ممکن است حتی فرد در گذشته هیچ نوع واکنش آلرژیک نسبت به مواد غذایی نداشته باشد. اگر این حالت‌ها در کل بدن منتشر شود یا با گرفتگی سینه، خس خس سینه یا تنگی نفس همراه شود، در این صورت فرد دچار واکنش کامل آلرژیک شده که ممکن است، خطرناک و تهدید کننده باشد.

اگر می دانید به چه مواد غذایی حساسیت دارید، از مصرف آن حتما پرهیز کنید، اما اگر هنوز نمی‌دانید که کدام مواد در شما آلرژی ایجاد می‌کنند، دقت کنید که پس از خوردن چه غذاهایی دچار این حالت‌ها می‌شوید، سپس اسامی آنها را به دقت یادداشت کنید و در مصرف آنها پرهیز نمایید.

بر اساس این فهرست شایع‌ترین خوردنی‌های حساسیت‌زا عبارتند از شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی، مغزهای خشکبار مانند بادام و گردو، سویا، گندم، مشروب، مرکبات مانند پرتقال و لیمو، گوجه فرنگی و چاشنی‌های تند مثل فلفل هستند.

متخصصان همچنین توصیه می‌کنند؛ در صورت مشاهده واکنش آلرژیک حتما برای انجام آزمایشات لازم باید با پزشک متخصص مشورت نمایید.