سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بـیـمـاری سـه‌چـهـارم زنـان


بـیـمـاری سـه‌چـهـارم زنـان

عفونت‌های قارچی واژن معمولا به وسیله قارچی به نام «کاندیدا آلبیکانس» ایجاد می‌شوند. قارچ‌ها، موجودات ریزی هستند که معمولا در تعداد کم روی پوست و داخل واژن زندگی می‌کنند.
البته …

عفونت‌های قارچی واژن معمولا به وسیله قارچی به نام «کاندیدا آلبیکانس» ایجاد می‌شوند. قارچ‌ها، موجودات ریزی هستند که معمولا در تعداد کم روی پوست و داخل واژن زندگی می‌کنند.

البته محیط اسیدی واژن به جلوگیری از رشد قارچ کمک می‌کند اما اگر اسیدیته محیط واژن تغییر کند، تعداد بیشتری از قارچ‌ها فرصت رشد و ایجاد عفونت واژنی پیدا خواهند کرد. تعادل اسیدی واژن ممکن است در اثر عادت ماهیانه (قاعدگی)، بارداری، دیابت، فرآورده‌های بهداشتی موضعی، مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، قرص‌های ضدبارداری و استروییدها (داروهای کورتونی) تغییر کند. همچنین به‌نظر می‌رسد که رطوبت و تحریک واژن نیز رشد قارچ‌ها را تقویت می‌کنند.

عفونت‌های قارچی ممکن است بسیار ناخوشایند باشند اما معمولا خیلی جدی نیستند. رایج‌ترین علایم این عفونت‌ها عبارتند از:

- خارش و سوزش درون واژن و اطراف دستگاه تناسلی خارجی

- ترشحات سفیدرنگ

- درد حین رابطه زناشویی

- تورم دستگاه تناسلی خارجی

عفونت‌های قارچی آنقدر رایج هستند که از هر ۴ زن ۳ نفر در طول عمرشان به آن مبتلا می‌شوند و نیمی از زنان بیش از یک بار عفونت را در طول زندگی‌شان تجربه می‌کنند. اگر شما علایم عفونت قارچی دارید، لازم است با پزشکتان صحبت کنید تا شما را معاینه کند و مطمئن شود که علت مشکل عفونت قارچی است.

عفونت‌های قارچی، معمولا با داروهایی که در واژن قرار می‌گیرند، درمان می‌شوند. این دارو شاید کرمی باشد که با اپلیکاتور مخصوص داخل واژن قرار می‌گیرد یا یک شیاف که در واژن قرار می‌دهید و اجازه می‌دهید که خودش حل شود.

حتما اولین باری که علایم عفونت قارچی را داشتید، به پزشکتان مراجعه کنید. بسیار مهم است که مطمئن شوید به عفونت قارچی مبتلا هستید و نه عفونت جدی‌تر دیگری. علایم عفونت قارچی، علایم عفونت‌های دیگر هم هستند؛ مانند برخی عفونت‌های جنسی قابل انتقال. خوددرمانی یک عفونت قارچی زمانی که به نوع دیگری از عفونت دچار شده‌اید، می‌تواند مشکل را حادتر کند. اگر زیاد به عفونت قارچی مبتلا می‌شوید، بهتر است با پزشک خود در مورد خرید یک داروی بدون‌نسخه مشورت کنید تا بتواند هر از گاه علایم شما را تسکین دهد و عفونت را درمان کند.

رعایت ۸ نکته زیر به شما در جلوگیری از ابتلای دوباره به عفونت قارچی کمک می‌کند:

۱) لباس‌های تنگ و ساخته شده از مواد ترکیبی نپوشید.

۲) لباس زیر نخی بپوشید.

۳) زیاد از جوراب شلواری یا لباس‌های چسبان استفاده نکنید.

۴) از باد آرام و خنک سشوارتان برای کمک به خشک کردن ناحیه تناسلی بعد از حمام یا دوش گرفتن و قبل از لباس پوشیدن استفاده کنید.

۵) بعد از توالت رفتن، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب با دستمال خشک کنید. این کار احتمالا از رفتن باکتری‌هایی که معمولا در مقعد زندگی می‌کنند، به واژن جلوگیری می‌کند.

۶) مایوهای خیس یا لباس‌های نمدار را هرچه سریع‌تر عوض کنید.

۷) از دوش یا اسپری‌های بهداشتی زنانه، پدهای بهداشتی معطر یا پنبه‌ها استفاده نکنید. به نظر می‌رسد که این وسایل، تعادل اسیدی واژن را تغییر می‌دهند و می‌توانند موجب بروز عفونت قارچی شوند.

۸) با اینکه چنین چیزی نادر است اما شما می‌توانید عفونت قارچی را از طریق رابطه جنسی به همسرتان انتقال دهید. اگر همسرتان شروع به نشان دادن علایم عفونت قارچی کرد، با یک پزشک در مورد گزینه‌های درمانی صحبت کنید.

منبع: familydoctor

ترجمه: الهام شیشه‌بر