جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

مواد مغذی که خاصیت درمانی دارد


مواد مغذی که خاصیت درمانی دارد

در پی بروز زخم های دیابتی، جراحی های پزشکی و آسیب های دیگر که به بافت های بدن وارد می شود، نیاز بدن به مواد مغذی بیشتر می شود تا از این طریق روند بهبود و درمان سریع تر طی شود. بافت …

در پی بروز زخم های دیابتی، جراحی های پزشکی و آسیب های دیگر که به بافت های بدن وارد می شود، نیاز بدن به مواد مغذی بیشتر می شود تا از این طریق روند بهبود و درمان سریع تر طی شود. بافت های آسیب دیده نیازهای ویژه دارد؛ در این میان رعایت تغذیه صحیح در بهبود موثر و سریع تر زخم ها نقش مهمی دارد. به نوشته سایت «Prevention»، در حالی که تغذیه سالم روند بهبود را تسریع می کند، سوءتغذیه مانع از طی شدن روند مناسب درمان می شود. رژیم غذایی بیماران، متفاوت است. مواد مغذی که در بهبود زخم ها نقش مهمی دارد شامل پروتئین، ویتامین A و C، آهن و روی است. مصرف مقدار کافی پروتئین برای بهبود زخم لازم است و در مقابل مصرف پروتئین ناکافی زمان بهبود را به تاخیر می اندازد. ۲اسیدآمینه ضروری برای درمان کامل زخم عبارت است از «گلوتامین» و «آرژنین». مواد غذایی غنی از پروتئین که در بهبود زخم نقش موثری دارد شامل ماهی، گوشت طیور، گوشت گاو، تخم مرغ، پنیر، شیر، ماست، لوبیا، نخود و مغز است.

ویتامین A برای ترمیم بافت ها و شکل گیری استخوان لازم است. سبز ی های برگ سبز، پرتقال، میوه و سبزی های زردرنگ، لبنیات و جگر منبع خوب ویتامین A است.

ویتامین C برای ساخت کلاژن و ترکیب های ارگانیک ماتریکس درون سلولی بافت ها مانند استخوان، دیواره مویرگ ها و بافت های پیوندی لازم است. منبع عالی ویتامین C عبارت است از میوه و آب میوه، توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، اسفناج، کلم بروکلی، کلم برگ و ...

روی، عنصر مهمی برای ساخت DNA، تقسیم DNA و ساخت پروتئین است. غلات، گوشت قرمز و غذاهای دریایی، شیر، ماست و پنیر نیز منبع غنی روی است.

مترجم: علیرضا