دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
یادداشتی بر صد سال به این سال ها ساخته سامان مقدم سواد صدا
همانطور که در فیلم به یادماندنی «آژانس شیشه ای»، بازی کم نظیر رضا کیانیان باعث شد تا بازی های خوب پرویز پرستویی و حبیب رضایی محو شود، این اتفاق این بار هم در فیلم «صد سال به این سال ها» افتاده است. بازی منحصر به فرد رضا کیانیان باعث شده است تا سایر بازیگران این فیلم حرفی برای گفتن نداشته باشند.
«صد سال به این سال ها» قصه اش را که به نوعی در ۵ زمان و به تعبیری دیگر در ۳ مقطع دهه پنجاه، دهه شصت و دهه هشتاد می گذرد، به خوبی روایت می کند، البته سامان مقدم می توانست با پرداختن به دهه هفتاد هم، اثر جامع تری را خلق کند. توجه به ترانه های تاریخی ایران در مقاطع مختلف فیلم، از نقاط قابل توجه صد سال به این سال هاست که تلفیق دو مورد از این ترانه ها در سکانس یادآوری خاطرات کافه رز جالب توجه تر است.
اما کشته شدن رفیع به جای امین و همین طور احساس امین از اینکه ایران پس از کشته شدن رفیع، مایل به دیدن او نیست، از مواردیست که کمتر باور پذیر می نماید. ضمن اینکه نامگذاری فیلم به «صد سال به این سال ها» هم خوب نیست. باید گفت سکانس هایی مثل سکانس دیدار آرش با نامزدش از روی تیر چراغ برق و صحبت های زن رهگذر یا سکانس یادآوری خاطرات کافه رز توسط ایران، از سکانس های کلیدی فیلم است و البته مواردی هم مثل ساختمان مخروبه ای که آرش در بچگی به آنجا سر می زند یا بحث گردن آویزی که رفیع به آرش می دهد، از مواردیست که رها شده باقی می ماند.
همان طور که اشاره شد بازی پرویز پرستویی در این فیلم کمتر به چشم می آید و فاطمه معتمد آریا هم در برخی صحنه ها مثل سوگواری برای شهادت پسرش آرش، تقریبا ناموفق عمل کرده است بنابراین بهتر می بود که تیتراژ ابتدایی و پایانی فیلم با نام بهترین بازیگر فیلم یعنی «رضا کیانیان» شروع شود نه با نام «فاطمه معتمد آریا». «صد سال به این سال ها» با همه جنجال هایش، فیلم آرامی است و شخصا از توقیف چند ساله آن سر در نیاوردم و مطمئن هستم با اکران عمومی آن و باز خوردهای مخاطب، مسوولا ن ارشاد هم به اشتباه خود در توقیف بدون دلیل فیلم اذعان می کنند.
همچنان بر این باورم که «کافه ستاره» بهترین فیلم سامان مقدم و از بهترین های سینمای ایران است. اگر چه «صد سال به این سال ها» هم نقاط قوت فراوانی دارد و یکی از آنها، نامگذاری پرسوناژ فاطمه معتمد آریا به نام «ایران» و قرار دادن او در حرفه دوختن لباس عروس است.
نویسنده : حسن حائری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست