سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

رسوایی «دیدا» و آغاز مشکلات سلتیک


رسوایی «دیدا» و آغاز مشکلات سلتیک

در حالیکه هیچ کس شیرجه زدن بازیکن را که به قصد فریب داور انجام می شود را نمی تواند تحمل کند آیا نمایش اغراق آمیز جرمی بزرگ نبود برخی کارشناسان نمایش فریب کارانه «دیدا » را مستحق دریافت جایزه اسکار هالیوود می دانند

در حالیکه هیچ کس شیرجه زدن بازیکن را که به قصد فریب داور انجام می شود را نمی تواند تحمل کند آیا نمایش اغراق آمیز جرمی بزرگ نبود ؟ برخی کارشناسان نمایش فریب کارانه «دیدا » را مستحق دریافت جایزه اسکار هالیوود می دانند .

شاید هیچ یک از هواداران میلان به آن اندازه که از محرومیت احتمالی یوفا برای میلان و دیدا ناراحت شود از شکست این تیم مقابل سلتیک ناراحت نشده باشد .

به دنبال گل پیروزی بخش سلتیک مقابل میلان ، یک هوادار این باشگاه با عبور از موانع دور زمین به داخل آن را پیدا کرد و پس از ورود به محوطه جریمه میلان و با ضربه ای که به زحمت نام آن را می توان سیلی گذاشت ضربه ای به سینه دروازه بان میلان وارد ساخت . پس از این حادثه این دروازه بان چندگامی به دنبال هوادار سلتیک دوید و ناگهان انگار که ضربه گرزی به صورت او نواخته شده باشد ، خود را نقش بر زمین کرد و پس از آن زمین مسابقه را در حالیکه کیسه یخ بر صورت داشت ترک کرد .

چیزی که در این حادثه باید در نظر داشت بی مسئولیتی مقامات استادیوم در حفظ نظم و امنیت ورزشگاه است که به طور قطع باید با جرایمی از سوی یوفا همراه باشد و هیچ کس هم به این موضوع اعتراضی نخواهد داشت. اگر این حادثه در ورزشگاه سن سیرو اتفاق می افتاد ، آنگاه مطبوعات بریتانیایی از میلان و مقامات فوتبال این شبه جزیره چکمه ای شکایت می کردند . پس نکته ای که باید در نظر داشت آنست که مسئولان سلتیک باید جریمه یوفا را بپذیرند و هیچ اعتراضی نسبت به آن نداشته باشند . ظاهراً هیچ بازیکنی نباید نگران مورد هجوم واقع شدن در زمین فوتبال باشد .

اما با وجود حوادثی مانند بازی میلان و سلتیک و با مطرح شدن این موضوع که اگر دیوانه ای چاقو به دست وارد زمین شود آنگاه باید چکار کرد . آیا باز هم می توان به بازیکنان اطمینان داد که با آرامش خاطر به بازی بپردازند . اما در مورد دیدا اوضاع به گونه ای دیگر است . او حتی مورد اصابت ضربه مشت هوادار سلتیک هم واقع نشد اما با این وجود نمایش اغراق آمیز از خود نشان داد .

نمایش شرم آور که تنها به قصد فریب مسئولان بازی انجام شد . عمل دیدا حتی از شیرجه ، آلبرتو گیلاردینو در سال گذشته که در همین زمین انجام شد به مراتب مضحک تر و شرم آورتر بود . برخی معتقدند که عمل دیدا نباید باعث محرومیت وی از دنیای فوتبال گردد و شاید این لطف از سوی مسئولان یوفا برای او در نظر گرفته شود . اما انجام دادن چنین پانتومیمی از سوی هربازیکنی مستحق دریافت جریمه است . نمایش اغراق آمیز او تنها برای بزرگ جلوه دادن حادثه انجام گرفت که نتیجه ای جز شکسته شدن غرور او در پی نداشت . به عقیده برخی به دور از انصاف است که سلتیک با جریمه ای سنگین از سوی مقامات یوفا جریمه شود زیرا هواداران این تیم همواره از بهترین هواداران فوتبال در دنیا بوده اند و سلتیک سزاوار جریمه ای مانند بازی در استادیوم بدون تماشاگر نیست .

دیدا ، فریبکاری بیش نیست . اشتباه او بخاطر عکس العمل خنده دارش بیش از اشتباهات او در دریافت گل مورد انتقاد منتقدان واقع شد . بسیاری معتقدند که باخت میلان بخاطر عملکرد ضعیف وی بوده است . اما مشکل هواداران آنست که سران باشگاه میلان هیچ جایگزینی برای دیدا ندارند و باید تا فصل نقل و انتقالات در ماه ژانویه منتظر بماند تا بتواند جانشینی مناسب برای وی پیدا کند . اگر هواداران میلان از واکنش دیدا راضی نیستند و همچنین اقدام میلان را برای یافتن جانشینی مناسب برای او را نادرست نمی پندارند ، عکس العمل دیدا بازتاب وسیعی در مطبوعات ایتالیا داشته است که از میان آنها، مجلات «گاتزتا» و «کوریردلواسپورت» اقدام دیدا را به شدت مورد انتقاد قراردادند . به عقیده برخی، اقدام نمایشی دیدا ، خنده دارترین واکنش از سوی یک بازیکن طی چند سال اخیر بوده است .

او با انداختن قامت ۲ متری خود به روی زمین پاداشی جز جریمه یوفا نخواهد گرفت . حتی گتوسو و همتیمی اش نیز با نگاهی سرشار از غضب و تنفر دیدا را که در حال خروج از زمین بود ، بدرقه کرد و از رفتار ناشایست او احساس شرم کرد . عده ای از منتقدان سرسخت دیدا هم به وی بخاطر نمایش کمدی اش از ۱۰ ، نمره ۹/۹ دادند . حادثه بازی سلتیک و میلان به نوعی تکرار کننده حادثه کاتانیا در سال گذشته بود . البته این حادثه به شدت حادثه کاتانیا نبود اما باید هشداری قلمداد شود که زنگ خطر را برای مسئولان یوفا به صدا درآورد .

یوفا باید بداند که بروز چنین حادثه ای از سوی هواداران بریتانیایی که همواره از بهترین و منضبط ترین تماشاگرانمسابقات فوتبال بوده اند ، می تواند خطری بزرگ باشد که امنیت و سلامت مسابقات فوتبال را تهدید کند . اخیراً هم برخی منابع بریتانیایی عکس های محرمانه پیرامون مسائل امنیتی فوتبال را در اختیار مقامات ایتالیایی قرار داده اند. پس از شورش های هواداران منچستریونایتد و تاتنهام در فصل گذشته و اخیراً هم شورش یکی از هواداران سلتیک آیا هنوز می توان عقیده داشت که هواداران بریتانیایی ، منظم ترین تماشاگران و هواداران فوتبال هستند ؟ مسئولان یوفا باید بجای تمرکز روی عکس العمل نمایشی دیدا ، در اندیشه سازماندهی امنیت برای مسابقاتفوتبال در قاره اروپا باشند .

نکته جالب دیگری که وجود دارد و آن موضوع این است که رسانه های بریتانیایی بجای توجه به مشکلات موجود در مسابقات فوتبال کشورهای خود به سرعت در مورد مشکلات فوتبال سایر کشورها دست به انتقاد می زنند. لازم است مسئولان فوتبال در بریتانیا نگاهی مجدد به شرایط موجود در فوتبال کشورهای خود داشته باشند و نباید فراموش کنند که نخستین آشوب ها در مسابقات فوتبال در این کشورها رخ داده است . حتی آشوب های موجود در فوتبال این کشورها در فیلم هایی مانند کارخانه فوتبال و خیابان سبز که ساخته خود اینکشورهاست به نمایش کشیده شده است .

بنابراین بهتر است بجای انتقاد از شرایط فوتبال در سایر کشورها نگاهی موشکافانه تر به اوضاع داخلی فوتبال خود داشته باشند . شاید حادثه بازی میلان و سلتیک یکی ازمستندترین مدارک دال بر وجود آشوب در مسابقات فوتبال در بریتانیا باشد که باعث ایجاد لکه ننگی بر سابقه درخشان فوتبال بریتانیا شود . گرچه اقدام دیدا برای فریب مسئولان یوفا ، عملی زشت و ناشایست بود اما همتیمی های وی باید به این نکته توجه می داشتند که اگر خود آنها بخاطر عملکرد ضعیفشان در طول بازی تحت فشار قرار داشتند ، انجام چنین نمایشی از سوی آنها برای کاهش این فشار ، بازهم غیر محتمل بود . نکته ای دیگر مطرح است و آن این است که آیا مقامات یوفا شهامت جریمه کردن باشگاه های بزرگی همچون میلان یا رنجرز را دارد ؟



همچنین مشاهده کنید