یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا

بررسی میزان شیوع فتق اینگوئینال و بیماری های تناسلی علامت دار در پسران مدارس ابتدایی شهر خرم آباد در سال ۸۱ ۱۳۸۰


بررسی میزان شیوع فتق اینگوئینال و بیماری های تناسلی علامت دار در پسران مدارس ابتدایی شهر خرم آباد در سال ۸۱ ۱۳۸۰

فتق اینگوئینال و بیماریهای تناسلی علامت دار از بیماریهای شایع جراحی است که در صورت عدم توجه کافی جهت تشخیص و درمان آنها می تواند منجر به عوارض جبران ناپذیری از قبیل استرانگولاسیون روده, نازایی, مشکلات زناشویی و اختلالات روحی و روانی بعدی گردد

● سابقه و هدف:

فتق اینگوئینال و بیماریهای تناسلی علامت‌دار از بیماریهای شایع جراحی است که در صورت عدم توجه کافی جهت تشخیص و درمان آنها می‌تواند منجر به عوارض جبران ناپذیری از قبیل استرانگولاسیون روده، نازایی، مشکلات زناشویی و اختلالات روحی و روانی بعدی گردد. اکثر این بیماریها در دوران کودکی قابل تشخیص و درمان هستند.

● مواد و روش‌ها:

در مطالعه‌ای مقطعی توصیفی، ۳۲۰۵ دانش آموز پسر مقطع ابتدایی در سال تحصیلی ۸۱-۱۳۸۰ از نظر فتق اینگوئینال و بیماریهای تناسلی علامت‌دار مورد معاینه قرار گرفتند.

● یافته‌ها:

از این تعداد دانش آموز معاینه شده، ۲۳۱ نفر (۶.۶%) مبتلا به این بیماریها بودند. ۷۸ نفر (۲.۴%) دچار فتق اینگوئینال، ۲۸ نفر (۹%) دچار هیدروسل، ۷۵ نفر دچار بیضه نزول نکرده (۲%)، ۲۵ نفر (۰.۸%) دچار هیپوسپادیاس، ۲ نفر دچار اپی سپادیاس، ۲ نفر دچار واریکوسل و سه نفر دچار میکروپینس بودند. آمبیگوس ژنیتالیا و آپنیا مشاهده نشد. در اکثر موارد والدین از بیمار فرزند خود بی‌خبر بودند.

● نتیجه‌گیری و توصیه‌ها:

با توجه به شیوع نسبتا بالای این بیماری در جامعه و آگاهی پایین افراد، آموزش کادر بهداشتی - درمانی و عموم مردم و راه اندازی سیستم غربالگری ضروری به نظر می‌رسد.

عنوان فایل
بررسی میزان شیوع فتق اینگوئینال و بیماری های تناسلی علامت دار در پسران مدارس ابتدایی شهر خرم آباد در سال ۸۱-۱۳۸۰ application/pdf
barrasi.pdf
185 KB
دانلود

روح اله یگانه

عبدالرضا خیرالهی

محمد بشاشتی

امیرهومن کاظمی