سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
کمکالری پرخاصیت
شلغم از گروه سبزیجات حاوی نشاسته مانند سیبزمینی است با این تفاوت که این ریشه مغذی در مقایسه با دیگر گروه سبزیجات حاوی نشاسته، کالری کمتری دارد. برای نمونه نسبت کالری سیبزمینی سه برابر شلغم است.
انواع مختلف شلغم در رنگهای سفید، زرد، سبز و بنفش کمرنگ (رنگ این گیاه به میزان نور خورشید که به گیاه میتابد بستگی دارد)، همراه با برگهای سبز آن با ارزش بالای غذایی، سبب شده است شلغم در سبد غذایی افراد قرار گیرد.
شلغم در فرهنگهای مختلف به طرق متفاوتی طبخ و مصرف میشود. برخی افراد عصاره شلغم را به عنوان آبمیوهای مغذی میل میکنند و گروهی، این ماده غذایی پرفیبر را با کمی روغن و آب پخته و همراه با گروههای مختلف سبزیجات مصرف میکنند. تقویت سیستم ایمنی بویژه در افرادی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند مثل کودکان و سالمندان، از مهمترین خواص ویژه شلغم است.
شلغم حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین ث و آنتی اکسیدانهایی است که باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد میشود و از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند.
تحقیقات نشان میدهد در افرادی که مصرف شلغم را در رژیم روزانه خود قرار میدهند، احتمال خطر ابتلا به فشارخون بالا، دیابت، درد معده، اختلالات پانکراس و مشکلات ریوی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
در هر ۱۳۰ گرم شلغم، ۴۳/۱۱۹ گرم آب، ۳۶ گرم کالری و ۳/۲۷ گرم ویتامین ث وجود دارد. همچنین در این میزان شلغم، ۳۹/۵ گرم آهن، ۱۲۸ میلیگرم اسید فولیک، ۲۴۸ میلیگرم پتاسیم، ۳۵ میلیگرم فسفر و چهار گرم فیبر موجود است که با توجه به مقادیر فراوان آنتیاکسیدانها، ویتامین و موادمعدنی شلغم یک ماده غذایی با ارزش محسوب میشود.
شلغم حاوی مقادیر فراوانی از مس، پنتوتنیک اسید و منگنز بوده و مصرف آن در تقویت مو، درخشندگی پوست و پیشگیری از پیری زودرس مؤثر است. پیشگیری از ابتلا به پیرچشمی، دردهای روماتوئیدی و مشکلات پوستی از دیگر خواص مصرف شلغم است.
ریزمغذیها و اسیدآمینههای ضروری موجود در شلغم از وقوع حملات قلبی و عروقی پیشگیری کرده و قرار دادن آن در رژیم غذایی بیماران قلبی توصیه متخصصان تغذیه است.میزان ویتامین آ موجود در ۱۰۰ گرم شلغم، ۳۸۶ میکروگرم ویتامین کا و ۱۳۷ میلیگرم کلسیم است.
پژوهشها نشان میدهد مصرف شلغم از بروز آسم و نفس تنگی در افراد مستعد پیشگیری کرده و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
آنتیاکسیدانها و ویتامینهای موجود در برگ سبز شلغم، این سبزی را به عنوان یکی از پرارزشترین مواد غذایی تبدیل کرده است.
میزان کالری و چربی بسیار کم موجود در شلغم از دیگر ویژگیهای این ریشه خوراکی است و رژیم غذایی مناسبی برای افراد مبتلا به اضافه وزن به شمار میرود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست