دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

زردچوبه؛ سلاح ضد سرطان


زردچوبه؛ سلاح ضد سرطان

زردچوبه یکی از معروف ترین ادویه هایی است که تقریبا همه هنگام آشپزی از آن استفاده می کنند که رنگ آن مهم ترین دلیل این انتخاب است. شاید تا به حال به این فکر نکرده باشید که این ادویه …

زردچوبه یکی از معروف ترین ادویه هایی است که تقریبا همه هنگام آشپزی از آن استفاده می کنند که رنگ آن مهم ترین دلیل این انتخاب است. شاید تا به حال به این فکر نکرده باشید که این ادویه که به راحتی در دسترس همه است چه خواص دارویی مهمی دارد.

زردچوبه جزو ادویه هایی است که از میلیون ها سال پیش درطب سنتی چین کاربرد داشته که امروزه توجه متخصصان را به خود جلب کرده تا بیشتر با خواص این ادویه آشنا شوند.

براساس تحقیقاتی که درسال ۲۰۰۰ انجام گرفت، مشخص شد که احتمال ابتلا به سرطان ریه درهندی ها هشت بار کمتر از اروپایی های هم سن و سالشان است. به علاوه احتمال سرطان روده بزرگ نه بار، سرطان سینه پنج بار و سرطان کلیه ده بار کمتر از آنهاست. درحالی که آنها ذاتا مستعد ابتلا به سرطان هستند. به نظر شما علت این ایمنی بالا چیست؟

به عقیده بسیاری از دانشمندان علت درمقدار بالای زردچوبه در تغذیه آنها که یک عامل محافظتی بالا محسوب می شود، نهفته است. این ادویه نارنجی رنگ، خواص ضد التهابی دارد که از رشد و تکثیر سلول های سرطانی در روده بزرگ، کبد، معده، سینه و... جلوگیری می کند. از همین رو بهتر است از الان تا همیشه از طعم و رنگ آن درغذا استفاده کنید.

مؤثر به شرط استفاده مشخص

برای بهره مندی از خواص پیشگیرانه زردچوبه، باید یک تا دو قاشق سوپخوری که معادل ۳۰۰تا ۶۰۰میلی گرم ترکیبات زردچوبه را دارد، در برنامه غذایی گنجانده شود. در دوران بارداری یا شیردهی می توان مقدار بیشتری مصرف کرد که البته بهتر است با پزشک مشورت شود. از طرف دیگر، درموارد زخم دوازدهه (بخشی از روده)، سنگ های صفرا، استفاده از داروهای ضد انعقادی و داروهایی که برای مشکلات پـلاکت خون تجویز می شود، بهتر است بیش از یک قاشق چایخوری در روز مصرف نشود.

جذب بهتر درکنار فلفل

مقدار جذبی عناصر موجود در زردچوبه توسط مخاط روده و پخش آن در اندام های بدن متفاوت است که می تواند از ۵ تا ۶۰% متغیر باشد. برای تسهیل درجذب توصیه می شود کمی فلفل سیاه نیز درکنار زردچوبه استفاده شود. حضور مواد چرب مانند روغن زیتون و روغن کنجد، زنجفیل و آناناس در جذب بهتر این ادویه خوش رنگ موثر است.

انواع شکل های زردچوبه

امروزه معمولا زردچوبه به شکل پودر در دسترس همه قرار دارد و از آنجا که نوع تازه آن رنگ زیادی از خود پخش می کند طرفداران کمتری دارد. اگر دانه های تازه آن را دراختیار دارید، آنها را آسیاب یا خرد کنید؛ فقط توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از کار وسایل را بشویید، چون رنگ زیادی از خود به جا می گذارد. همچنین می توانید آن را درکیسه پلاستیکی که چند سوراخ داشته باشد بگذارید و مدت دو هفته دریخچال یا فریزر نگهداری نمایید. از طرف دیگر توصیه می شود که عصاره زردچوبه، به تنهایی یا درکنار دیگر عناصر که معمولا عصاره فلفل است، استفاده شود که می توان کپسول های آن را از داروخانه ها خریداری کرد. سعی کنید همیشه انواعی از ادویه ها را انتخاب کنید که طبیعی باشند و رنگ یا طعم دهنده مصنوعی به آنها اضافه نشده باشد.