چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آیا دوچرخه سواری باعث بزرگتر شدن ران ها می شود؟
اما با مشاهده اندام قهرمانان دوچرخهسواری میتوان متوجه شد که چنین باوری صحت ندارد.
در واقع، شکل لگن و پهنای آن، یک ویژگی ارثی است که چندان به نوع ورزش مربوط نیست اما واضح است که با انجام ورزش دوچرخهسواری، علاوه بر افزایش توان قلبی- عروقی (استقامتی)، عضلههای باسن، ران و ساق پا حجیمتر شده و قدرت عضلههای اندام تحتانی افزایش مییابد...
البته افزایش توده عضلانی، به ویژه در افراد چاق، ممکن است در ابتدا به صورت حجیمتر شدن این اندامها یا پهن شدن باسن به نظر آید ولی در صورت انجام صحیح تمرینهای ورزشی و کاهش حجم تودههای چربی بدن و جایگزین شدن بافت عضلانی، این تغییر شکل ایجاد نخواهد شد.
بنابراین توصیه میشود که افراد در ابتدا با شدت کم (دنده سبک) تمرین کنند و به تدریج با افزایش توان عضلانی و نیز قلبی ـ عروقی، تمرینها را با شدت بیشتری (دنده سنگین) انجام دهند.
در کل، به منظور کاهش وزن، انجام تمرینهای استقامتی (تمرینهای هوازی یا ایروبیک) توصیه میشود. این نوع از تمرینها شامل فعالیتهایی است که با شدت تمرینی متوسط در مدت زمان ۳۰ تا ۴۵ دقیقه انجام میشود.
دوچرخهسواری، ورزش استقامتیـقدرتی است و برحسب اینکه شدت و مدت زمان فعالیت فیزیکی فرد به چه میزان باشد، تغییرات فیزیولوژیک در بدن ورزشکار متفاوت خواهد بود. جهت کاهش وزن، برنامه تمرینی باید به گونهای تنظیم شود که افراد با شدت متوسط (براساس درصد ضربان قلب هدف) در مدت زمان نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه، ۳ تا ۵ روز در هفته دوچرخهسواری کنند.
بر اساس مطالعههای مبتنی بر شواهد، جهت لاغرشدن شکم و باسن، تمرین یا تمرینهایی که قادر باشند چربیهای فرد را در بخشی از بدن به صورت مجزا کاهش دهند، وجود ندارد بلکه با رعایت رژیم غذایی در کنار انجام فعالیت فیزیکی، کاهش حجم تودههای چربی در کل اندامها رخ میدهد. البته تمرینهای استقامتی (هوازی) نقش ثابتشدهای را در کاهش حجم تودههای چربی ایفا میکنند و فرد با انجام مداوم این تمرینها در اکثر روزهای هفته، متوجه کاهش وزن و تغییر سایز خود خواهد شد.
موردی که توجه به آن الزامی است، انجام تمرینهای قدرتی است که سبب تقویت و کشیدگی عضلههای شکم و باسن شده و نقشی مضاعف در تناسب اندام فرد دارند.
تمرینهایی مانند دراز و نشست، شنا و تقویت عضلات گلوتئال (ماهیچههای باسن) مثالهای شایعی در اینباره هستند. بنابراین به عنوان نتیجهگیری میتوان گفت که در تقسیمبندی ورزشها، انجام ورزشهای هوازی با مدت زمان کافی، میتواند سبب کاهش وزن فرد شود و انجام ورزشهای موضعی شکم و باسن، قادر است عضلههای آن ناحیه را تقویت کرده و از بدشکل شدن و افتادگی بافت این اندامها پیشگیری کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست