چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
آیا برای حفظ ارزش غذایی سبزیجات باید آنها را خام مصرف کنیم؟
آیا برای حفظ ارزش غذایی سبزیجات باید آنها را خام مصرف کنیم؟
پاسخ منفی است. اگر چه برای جلوگیری از کاهش ارزش غذایی سبزیجات باید خام مصرف شوند،اما ما بر این عقیده هستیم که می توان در عین پختن سبزیجات ارزش غذایی آنها را حفظ کرد،البته با انتخاب شرایط پخت مناسب هر سبزی می توان کاهش ارزش غذایی را به حداقل رساند.
_ سبزیجات پخته شده باعث حفظ سلامتی بدن به مدت طولانیتر میگردند.
_ در تعدادی از سبزیجات،پختن حصول ماده مغذی را افزایش میدهد.
_ در بعضی از سبزیجات، پختن سبب افزایش تنوع مواد مغذی میشود که در فرآیند هضم آزاد می شوند. پیازی که پخته میشود یا سیری که کباب میشود مثالهای خوبی است. پیاز و سیر هر دو از خانواده آلیم ها میباشند. این ترکیبات باعث حفظ سلامتی می شوند. از آنجا که گرما سبب واکنش های شیمیایی می شود همین گرما تنوع مواد سولفوردار را که در پیاز و سیر یافت میشوند را افزایش می دهد.
_ اساسا هر غذا را باید پخته شده مصرف کنیم.
_ تحقیقات نشان داده است که حتی ۳۰ ثانیه پختن به وسیله بخار باعث تغییر ترکیب ماده مغذی موجود در سبزی میشود که به نوبه خود کاهش ارزش غذایی را در بر خواهد داشت. با این وجود کاهش ارزش غذایی سبزی که به مدت کمی در معرض بخار قرار می گیرد محسوس نمی باشد و این مشکل خاصی نخواهد بود. آنچه که ما عقیده داریم این است که هر سبزی شیوه پخت منحصر به خود دارد. برای جلوگیری از فقدان ارزش غذایی، سبزیجات لازم است پخته شوند.
پنج دقیقه پخت بیشتر تفاوت قابل ملاحظه ای در کیفیت ماده مغذی به وجود می آورد.( مثلا زمانی که غذایی در حال پختن می باشد و شما با تلفن صحبت می کنید مکالمه را به تاخیر بیاندازید.) به علاوه اینکه هر غذایی خاص می باشد و باید وقت و گرمایی خاص برای آن در نظر بگیریم. به عنوان مثال نباید اسفناج را بیشتر از یک دقیقه پخت، ولی از طرفی دیگر باید کلم را به مدت پنج دقیقه بپزیم. شرح هر یک از سالمترین غذاهای دنیا به این گونه است که هر غذا با حفظ ارزش غذایی آن پخته شود.
بیش از حد پختن سبب کاهش ارزش غذایی می شود
قوانین سنتی مربوط به گرما، آب، زمان و از دست رفتن ماده مغذی درست میباشند. پختن غذا به مدت طولانی تر برابر با کاهش ارزش غذایی خواهد بود.
با در نظر گرفتن همه فاکتورها اگر غذا را با بخار بپزیم بهتر از جوشاندن ( غوطه ور سازی غذا در آب جوش) میباشد. از آنجا که بخار پز کردن غذا کمتر سبب از دست رفتن ماده مغذی میشود، این روش پخت را به شما پیشنهاد میکنیم. هیچ دلیل قابل قبولی برای پختن غذا به روش جوشاندن و گرما دادن بیش از حد به آن وجود ندارد. حتی خمیر کره بادام زمینی نیز با بخار به مدت ۱۰ دقیقه پخته می شود.
همیشه استفاده از سبزیجات به صورت خام بهترین حالت نمیباشد
حتی زمان استفاده از سبزیجات به صورت خام باید فاکتورهای دیگری را نیز در نظر بگیریم. مثلا مقدار تازگی سبزیجات. درست باید سبزیجات را موقع مصرف کردن بچینیم و کمتر در معرض نور و هوا قرار بگیرند، در غیر این صورت ماده مغذی خود را از دست خواهند داد.
خوب جویدن سبزیجات قبل از بلعیدن آنها فاکتور مهم دیگری میباشد. زمانی که سبزی را حتی به مدت یک دقیقه میپزیم قابلیت هضم آن را افزایش میدهیم.
رهنمود های عملی
در مورد سالمترین غذاهای دنیا، ما به شما پیشنهاد می کنیم که از خوردن سبزیجات هم به صورت خام هم به صورت پخته لذت ببرید. با خوب جویدن و با لذت خوردن غذا و پیروی از توصیه ها در مورد پخت غذا می توانید مواد مغذی کافی دریافت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست