چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

بیداری اسلامی, بیداری جهانی


بیداری اسلامی, بیداری جهانی

پس از شکوفا شدن انقلاب اسلامی ایران در زمستان سخت و رنج آور اکنون ما شاهد بهار بیداری در سرزمین های اسلامی هستیم

پس از شکوفا شدن انقلاب اسلامی ایران در زمستان سخت و رنج آور اکنون ما شاهد بهار بیداری در سرزمین های اسلامی هستیم. بی شک این بیداری نیاز ملت ها به خصوص ممالک اسلامی بوده و هست. در تایید این جمله، رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی که در سال ۶۹ در دیدار با جمعی از روحانیون در ماه مبارک رمضان ایراد نمود، فرمودند: «امروز ملت ها به احکام اسلامی نیاز دارند، امروز حتی ملتهای غیر مسلمان به احکام اسلامی نیاز دارند چه رسد به ملتهای مسلمان ... بیداری اسلامی ، ملت ها را نجات خواهد داد ...»

در پی ایجاد زمینه های صورت گرفته در فکر و قلب مردم مظلوم در چنگال استکبار که عزتشان پایمال غارتگران و دولت های خودکامه وابسته به شرق و غرب گردیده و ایجاد حس تحقیر شدگی در روان اجتماعی این جوامع مسلمان؛ و تحت سلطه بودن اقتصاد، فرهنگ، و مهم تر از همه مذهبشان، این کشورها را هرچند به کندی ولی در آخر به سمت بیداری از خواب غفلت سوق داد؛ به گونه ای که کاخ سیاستمداران غربی و کوخ دولت های وابسته آنها را لرزاند و یک یک آنها را در وضعیت فروپاشی قرار داد. این بیداری ضمن اینکه وضعیت دنیای اسلام را بهبود می بخشد تبدیل به یک تهدید بسیار خطرناک برای بقای نظریه های به ظاهر زیبا و فریبنده غرب شده، همچنین امکان آشوب های مردمی خود این کشورها علیه سیاست های اقتصادی و فرهنگی دولتمردان آنها را فراهم آورده است. بی شک این بیداری مختص دنیای اسلام نخواهد بود. مردم کشورهای غربی و شرقی از بیداری این قلب تپنده اسلامی تاثیر خواهند گرفت و با مشاهده تصمیمات اقتصادی و اجتماعی خود به ستوه می آیند و اینجاست که چندی بعد بیداری ملت های اروپایی و آفریقایی در سایه اسلام آغاز خواهد شد. بنا به فرموده مقام معظم رهبری: «این حرکت بیداری تا قلب اروپا پیش خواهد رفت. آن روزی خواهد رسید که همین ملتهای اروپایی علیه سیاستمداران و قدرتمداران و زمام دارانی که آنها را یکسره تسلیم سیاست های فرهنگی و اقتصادی آمریکا و صهیونیست کردند قیام خواهند کرد.»

هر روزه شاهد این هستیم که این شجره اسلامی ثمرات خود را به مردم مسلمان دنیا عرضه می کند. مطمئنا انقلاب های مردمی سرآغاز تحولات عظیمی در نحوه اداره حکومت های خاورمیانه و شمال آفریقا است. این تغییرات صحنه های سیاست جهانی و مناسبات منطقه ای و بین المللی را متحول خواهد کرد طوری که پی آیند این دگرگونی به ضرر دولت های ضداسلامی و به سود دولت های اسلامی است. این جهش اسلامی در آینده ای نه چندان دور به جهش جهانی مبدل خواهد گشت.

رژیم جعلی صهیونیستی یکی از این هاست که تحت تاثیر عوامل زیر نسبت به بقای خود در واهمه ای بیش از پیش قرار گرفته است؛

۱) انقلاب مصر با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران در شعارها و جنبش ها از قبیل فتح لانه جاسوسی در مصر و مطالبات مردمی در جهت لغو معاهدات عقد شده و همچنین در تصمیمات از قبیل بازگشایی نوار رفح و ... به تهدیدی جدی برای این رژیم تبدیل شده است.

۲) افزایش آشوب ها در کشورهای حامی اسراییل از قبیل اردن، عربستان و ... در جهت قطع ارتباط با این کشور جعلی.

۳) افزایش تحرکات در فلسطین اشغالی مانند احتمال تغییر در ترکیب دولت خودگردان با برگزاری انتخابات و ملتهب شدن جمعیت یک و نیم میلیون نفری اراضی ۱۹۴۸ که در صورت انفجار این بمب زماندار می تواند به مراتب جدی تر از جنبش های قدس شرقی و کرانه باختری تبدیل شود.

۴) افزایش مطالبات مردمی در کشورهای اروپایی و آمریکایی در جهت قطع حمایت های اقتصادی از این دولت ها

و دلایل دیگری که قابل ذکر است همه و همه در جهت بی هویت کردن و سلب مشروعیت از این نظام جعلی گام بر می دارد .

این بیداری همچنین به طور غیر مستقیم در تزلزل اتحادیه اروپا نقش ایفا می کند. در پی بحران اقتصادی به وجود آمده در جهان و به تبع آن اروپا، کشورهایی همچون یونان و پرتغال و ایرلند بدهی های دولتی بالایی به بار آورده اند؛ از طرفی کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه که عضو این اتحادیه اند با گسترش انقلاب ها بازارهای آنها دچار چالش شده و متحمل ضرر می شوند. به دلیل بدهی های برخی کشورهای این اتحادیه اعتماد بازارهای بین المللی نسبت به این اتحادیه کاهش یافته است و اروپا را مجبور به تفکر به روی اخذ تصمیماتی نموده است که خود بحران را در این کشورها تشدید کرده است.

همچنین کشور آمریکا که در وضعیت اقتصادی وخیمی قرار دارد. مجبور به پخش اوراق قرضه خود در خارج از کشور شده که این خود یکی از عوامل فشار اقتصادی چندین برابر بر طبقات پایین و متوسط شده است. از طرفی با حذف مهره های دیکتاتور خود از کشورهای اسلامی مانند حسنی مبارک، معمرقذافی، عبدالله صالح، بن علی و در آینده حکومت آل ها شرایط امنیت اقتصادی و نظامی که به واسطه این کشورها برای او ایجاد گشته بود، تضعیف شده است و زمینه را برای بروز جنبش ها و اعتراضات مردمی مانند وال استریت مهیا نموده است.

در مجموع این اتفاقات، تصمیم به ادامه اعتماد مردم جهان نسبت به دموکراسی دروغین غربی را دچار تردید نموده است و بستر را برای یک تمدن فراگیر جهانی با محوریت اسلام و زیر پرچم لااله الا الله سوق می دهد.

همچنین تاثیراتی که این بیداری در جهان اسلام ایجاد نموده را می توان به صورت زیر برشمرد :

۱) فراگیر شدن برکناری دیکتاتورهای وابسته غربی و حذف شیوه حکومت داری موروثی

۲) امیدواری و قوت قلب بیشتر مردم فلسطین نسبت به آینده ای روشن و دل گرم نمودن آنها در جهت ادامه مبارزه تا پیروزی

۳) توجه بیش از پیش جهانی نسبت به انقلاب اسلامی و تبدیل ایران اسلامی به یک الگو برای این کشورها

۴) سرایت ناامیدی به دیگر کشورهای دارای حکومت های خودکامه آفریقایی و خاورمیانه و ایجاد تحرک های روزافزون در آنها

۵) ایجاد حس حرکت و مسئولیت پذیری برای مبارزه با استعمارگران اروپایی و آمریکایی در مردم

۶) آغاز اتحاد کشورهای اسلامی و تبدیل شدن آنها به یک شمشیر برنده برای نابودی رژیم غاصب

۷) تبدیل شدن موضوع فلسطین به یک دغدغه فراگیر

در این جریان خرو شان که کشورهای غربی سعی در جهت دادن و مصادره این انقلاب ها به نفع خودشان دارند، وظیفه انقلاب اسلامی ایران و به تبع آن جوانان و اقشار مختلف جامعه، چه حکومتی و چه مردمی باید این باشد که این بیداری را ضمن اینکه حمایت می کنند در جهت تقویت بنیان های معرفتی خود نسبت به حکومت های ضد اسلامی بکوشند، با آنان مبارزه کنند و زمینه را برای حکومت جهانی مهدی «عج » آماده سازند.

طبق فرموده ی امام خامنه ای -مد ظله العالی - در تاریخ ۶/ ۸ /۸۳ «آنچه در دنیا کمیاب است، حکومت ارزشهای دینی است؛ پیدا شدن دین است؛ یعنی اصرار بر تحقق عدالت اجتماعی، این که ما می گوییم، شعار نیست؛ حقیقت و هویت ماست.»

محسن رضایی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر