یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
دیگر عصبانی نشوید
اغلب افراد در کنترل خشم و احساسات منفی خود با مشکل مواجه هستند. عصبانیت از جمله احساساتی است که از نظر اکثر افراد «قابل قبول» است؛ اما این به آن معنا نیست که زمانی که فرد دیگری در مقابل آنها از خود عصبانیت نشان میدهد، آنها برخورد مناسبی را در برابر او از خود نشان دهند. از آنجایی که عصبانیت یک احساس منفی قوی بوده و باعث ایجاد ناراحتی در افراد میشود، معمولا اینطور گفته میشود که ایجاد آن هم درست نیست.
نتیجه این حالت این است که هیچکس یاد نمیگیرد که چگونه به درستی میتواند خشم خود را کنترل و مدیریت کند. گاهی اوقات زمانی که افراد عصبانی میشوند حتی نمیتوانند متوجه شوند که عصبانی هستند. برخی دیگر هم آنقدر عصبانیت خود را پنهان میکنند، تا سرانجام یک مرتبه از طریق لغات و کارهای اهانتآمیز آن را بروز میدهند.
تحقیقات، گویای این مطلب هستند که توانایی تشخیص و نامگذاری صحیح احساسات و صحبت کردن رک و پوستکنده در مورد آنها تا زمانی که آن احساس بهطور کامل درک شود، سبب میشود که احساسات منفی به خودی خود از هم پاشیده شوند و پیرو آن مطلب، برانگیختگی روانی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند. گاهی اوقات در میان گذاشتن این مطلب که چرا ناراحت هستیم، در ما آرامش ایجاد میکند، بهویژه اگر دلیل ناراحتی خود را به فرد مقابل بگوییم. روانشناسان بر این باورند که احساس آرامشی که در یک چنین شرایطی به ما دست میدهد، به دلیل تخلیه شدن نیست بلکه به این خاطر است که احساسات خود را شناسایی کردیم، آنها را مخاطب قرار داده و برای یافتن راهحل روی آنها کار کردهایم.
این امر نکات مثبتی را که عصبانیت میتواند در بر داشته باشد، به وضوح برای ما روشن میکند. همین مساله خود میتواند به عنوان نوعی مشوق قوی برای تغییر نگرشهای منفی ما به حساب آید. این امر ما را تشویق میکند که در مورد چیزهایی که ما را اذیت میکنند راحتتر بتوانیم صحبت کنیم. اما موفقیت اصلی زمانی حاصل خواهد شد که بدانیم چگونه میتوان این کار را به شیوه صحیح انجام داد، چراکه خشونت ممکن است سبب شود که ما عکسالعمل بیش از اندازه تند از خود نشان دهیم. بنابراین اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهید، این است که گنجایش فردی خود را افزایش دهید تا هر مساله کوچک و جزیی نتواند شما را ناراحت کند و سپس به سمت یافتن راهی سازنده قدم بردارید.
● نفس عمیق بکشید
زمانی که عصبانی میشوید، بدن شما منقبض میشود. نفس عمیق به شما کمک میکند تا استرس از شما دور شده و فشار کمتری روی بدن وارد شده و احساس بهتری پیدا کنید.
● فضا را تغییر دهید
یکی از بهترین شیوههایی که به واسطه آن میتوانید خشم خود را از میان بردارید، این است که برای مدت پنج دقیقه در هوای آزاد راه بروید. در ترافیکگیر کردهاید؟ پس در ذهن خود این کار را انجام دهید، صدای ضبط را زیاد کرده و آهنگ را با صدای بلند بخوانید.
● دلیل عصبانیت خود را پیدا کنید
در مورد افراد، موقعیتها و حوادثی که سبب ایجاد ناراحتی در شما میشوند، فکر و آنها را ردیابی کنید. عصبانیت معمولا سبب ایجاد ترسهای عمقی در وجود افراد میشود. در زمانی که احساس میکنید به اوج عصبانیت نزدیک شدهاید، از خودتان بپرسید چه ترسی در وجودتان نهفته که سبب میشود احساساتتان تحریک شود.
● احساسات خود را ابراز کنید
ابتدا فکر کنید و از لغات و حرکاتی استفاده کنید که روی آنها فکر کردهاید. با حالت غیرتدافعی به طرف مقابل بقبولانید که عصبانی هستید، شرایطتان را بهطور کامل به او توضیح دهید و نهایتا خیلی رک و راست به او بگویید که چه چیز عصبانیتان میکند.
● محتاط باشید
شرایطی وجود دارند که بروز عصبانیت در آنها ممکن است سبب ایجاد خطر شود. یکی از این موارد داشتن شریکی حسود و بد زبان است. به جای اینکه حرفهای خود را با او در میان بگذارید با یکی از دوستانتان در مورد اوضاع عصبانیت خود صحبت کنید. ممکن است دوستتان راهحلهای نابی را به شما پیشنهاد کند که تاکنون به ذهنتان هم نرسیده باشد.
● جملههای مثبت به کار ببرید
میتوانید چند جمله مثبت را حفظ کنید تا زمانیکه عصبانی شدید، آنها را به خودتان بگویید تا عصبانیتتان فروکش کند. این کار به شما یادآوری میکند که خودتان حق انتخاب دارید و میتوانید واکنشهایتان را آگاهانه انتخاب کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست