چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
جوش و آکنه از کجا می آید
آکنه و جوش از آن مشکلات رایجی است که اگر خودتان هم گرفتارش نباشید، حتما در اطرافیانتان کسانی هستند که همیشه با این مشکل دست به گریبان بودهاند و مدام به دنبال راهحلهایی برای بهبود جوشهایشان هستند. درمانها و داروهای بسیاری برای از بین بردن جوشها وجود دارد اما گاهی همزمان انجام دادن این درمانها چندان کار درستی نیست و میتواند بیشتر باعث دردسر شود، بهخصوص اگر چند تا از آنها تجویز خودمان باشد و سرخود و بدون مشورت با پزشک آنها را انجام دهیم. در این مطلب میخواهیم برایتان هم از چرایی جوش و آکنه بگوییم و هم از درمان آنها.
مسیری که از مغز و روده شروع میشود و به آکنه میرسد
۱) استرسهای روانی به تنهایی یا همراه با موارد ۲ و ۳ می توانند جوشهایی را به وجود بیاورند.
۲)رژیمهای پر از چربی، فستفودها ، غذاهای فرآوری شده که هیچ گونه فیبری در آنها وجود ندارد، روده را دچار اختلالاتی میکند.
۳)در نتیجه تحریکات رودهای و تغییراتی در میزان باکتریهای مفید روده ایجاد میشود.
۴) کم شدن باکتریهای مفید در روده در نفوذ پذیری روده و جذب مواد سمی تاثیر دارد.
۵) باکتریهای بد، سم ترشح میکنند و این سم از طریق روده جذب خون میشود و از طرف دیگر به واسطه این مواد سمی در خون تغییراتی در بدن ایجاد میشود.
۶)همین تغییرات در بدن کسانی که مستعد آکنه و جوش هستند منجر به افزایش چربیهای سطح پوست شده و در نتیجه جوشها تشدید می شوند.
آیا تا به حال با خودتان فکر کردهاید که آکنهها و جوش ها چگونه به وجود میآیند؟اینکه وقتی زیر پوست قرار میگیرند چه بخشی را بیشتر درگیر میکنند؟اگر در این زمینه کمی کنجکاو هستید بدون شک این مراحل برایتان زیبا خواهد بود.
● چگونه آکنهها بهوجود میآیند
وقتی منافذ پوستی (فولیکول) مسدود میشود، چربیها (سبوم) نمیتواند از طریق سطح پوست خارج شود. این سرپوشها باعث رشد پروپیونی باکتریوم آکنه میشود که بهصورت طبیعی در سطح پوست زندگی کرده و در درون فولیکولهای سرپوشیده رشد میکند. وقتی این اتفاق میافتد، باکتریها زیر سطح پوست رشد میکنند و زایدهای سفیدرنگ را ایجاد میکنند، در این هنگام ۲حالت ممکن است ایجاد شود:
حالت اول: منافذ عفونت کرده به سطح پوست برسند، سبوم یا همان چربی در مجاورت هوا تیره میشوند و یک کومدوی باز یا جوش سرسیاه (black head) ایجاد میشود. زیرا سبوم در مجاورت هوا تیره میشود.
حالتدوم: اگر این فولیکول سرپوشیده زیرپوست باشد برآمدگی سفید رنگی را ایجاد میکند که سرسفید (white head) نامیده میشود و یک کومدو بسته است.
اگر این عفونتها زیر سطح پوست باز شوند، هجوم سلولهای خونی سفید به این عفونتها و باکتریها باعث ایجاد تورم و التهاب پوست میشود. وقتی این التهاب به سطح پوست میرسد، آکنه یا جوش ایجاد میشود.
● جدیدترین درمان آکنه با ویروس!
در ماههای اخیر متخصصان علوم پزشکی دانشگاه کالیفرنیا با همکاری پزشکان دانشگاه پیتزبورگ، ویروس بیخطری را شناسایی کردهاند که به شکل مسالمتآمیز روی پوست انسان زندگی میکند و میتواند باکتریهایی را که عامل بروز آکنه هستند، نابود کند، این گروه از متخصصان تاکید میکنند که میتوان از پروتئینهای ویروس جدید به عنوان سلاحی موثر و کارآمد برای مقابله با آکنه استفاده کرد. دکتر روبرت مودلین، رئیس بخش درماتولوژی و استاد میکروبیولوژی، ایمونولوژی و ژنتیک مولکولی در دانشکده پزشکی «دیوید گفن» در دانشگاه کالیفرنیا متذکر شد: هنوز تنها تعداد اندکی از روشهای درمانی موجود برای مقابله با این عارضه، هم موثر و هم بیخطر هستند، در حال حاضر متخصصان، مشغول مطالعه و آزمایش روی ساختار پروتئینی این ویروس هستند.کاری که پزشکان باید انجام دهند، تقویت این ویروسهاست، این کار را میشود با استفاده از کرمهای موضعی یا استفاده از عوامل مخرب باکتری استخراجشده از ویروسها انجام داد.
● کرمهای خاص بخرید
پاککنندههای خیلی قوی، صابونها و تمام محصولاتی که در آنها الکل وجود دارد، میتوانند آکنهها را بدتر کنند، هرگاه خواستید محصولی برای پوستتان بخرید حواستان باشد که روی آن نوشته شده باشد مخصوص پوستهای چرب و مستعد آکنه یا عبارت غیرکموژنیک (noncomedogenic) نوشته شده باشد. در این نوع محصولات هیچ مادهای وجود ندارد که منافذ پوستی را مسدود کند که درنتیجه آکنهها تشدید شوند. بعضی از مواد اولیه خاص در برخی محصولات آرایشی یا ضدآفتاب یا مرطوبکنندهها به راحتی منافذ پوستی را مسدود میکنند و این مسدود شدن منجر به افزایش جوشها میشود. اگر پوستی چرب و بدون آکنه دارید هرگز کرم یا محصولی که دارای هر نوع روغنی باشد را نخرید و فقط از محصولات بدون چربی استفاده کنید البته اگر میخواهید جوشهایتان بدتر نشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست