چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
معرفی خدمات اطلاعاتی دیالوگ
دیالوگ شركتی وابسته به شركت بزرگ تامسون[۲] می باشد كه یكی از بزرگترین تولیدكنندگان و سرمایه گذاران بر روی اطلاعات است. این شركت ، با ارائهٔ اطلاعاتی با ارزش افزوده، سالانه به سود قابل توجهی دست می یابد. از آنجا كه این شركت از پیشروان عرضه خدمات اطلاعات تجاری می باشد تاریخچه ، خدمات و عملكرد این شركت می تواند تجربه ای مهم برای مراكز اطلاعاتی حال حاضر باشد. قبل از اختراع شبكهٔ اینترنت، دیالوگ خدمات پیوستهٔ اطلاعاتی را چند دهه پیش از آن از سال ۱۹۶۹، زیر نظر راجر كا. اسمیت[۳]، به جهانیان ارائه میكرد. در جهان امروز، دیالوگ در سرتاسر جهان عمده ترین ارائه دهندهٔ خدمات پیوستهٔ اطلاعات به سازمانهایی است كه در جستجوی اطلاعات بری رقابت با دیگر شركتها و سازمانهای در زمینه هایی چون تجارت، دانش، مهندسی و مالیه و حقوق هستند. با استفاده از محصولات دیالوگ، بازیابی دقیق داده هایی از بیش از ۴/۱ میلیارد پیشینهٔ منحصر به فرد اطلاعات كلیدی به سازمانهای خدمت گیرنده فراهم می آید. با گسترش خدمات دیالوگ، امروزه اطلاعات از طریق اینترنت یا اینترانت هم به كاربران ارائه میشود. با كار و استفاده از اطلاعات ۳۲ كشور جهان، به متخصصان و كاربران اطلاعاتی و كاربران نهایی بیش از ۱۰۰ كشور جهان ، كه در زمینهٔ تجارت فعال هستند، خدمات ارائه می شود.با استفاده از ۹۰۰ پایگاه داده دیالوگ ، ماهانه بیش از ۷۰۰ هزار جستجو انجام و بیش از ۱۷ میلیون صفحه مدرك تحویل می شود.محتوای قابل جستجو در خدمات دیالوگ شامل مقالات گزارشات هزاران خوراك خبری واقعی، روزنامه ها ، نسخه های خبر پراكنی و انتشارات جاری، اضافه بر گزارشهای پژوهشی بازار و یادداشتهای تحلیلی پشتیبان تصمیم گیریهای مالی چون واسپاریهای ارزشمند داده های علمی و فنی، پروانه های ثبت اختراع، نشان های تجاری، و دیگر داده های مالكیت معنوی می باشد. حوزه های محتوایی بیشتر شامل قوانین دولتی، علوم اجتماعی، تغذیه، كشاورزی ، مرجع، انرژی ، محیط ، شیمی، داروشناسی و پزشكی می باشد.هستهٔ تصمیم گیری دیالوگ در شركت تجاری تامسون یعنی مؤسسهٔ مادرش است كه در كاری(cary) كارولینای شمالی ایالات متحده واقع است. تامسون در سال ۲۰۰۳ ، با ۶/۷ میلیارد دلار درآمد، بزرگترین ارائه كنندهٔ اطلاعات یكپارچه برای تجارت و مشتریان حرفه ای است. در مقر اصلی تامسون كه در استانفورد ایالت كانكتیكوت ایالات متحده واقع است در حدود سیصدو نود هزار ، كارمند وجود دارند و خدماتشان را به ۱۳۰ كشور جهان ارائه می كنند. سهام شركت تامسون در بورس سهام نیویورك و تورنتو به فروش میرسد.دیالوگ نیر به تنهایی ، بیش از ۷۵۰ كارمند در سراسر جهان دارد و مراكز نطقهای آن كه به نام مراكز داده های جهانی شناخته می شوند در برن سوئیس؛ بوستون ماساچوست؛ ایگان مینسوتا؛ لندن؛ و ماونتین ویو[۴] در ایالت كالیفرنیا قرار دارند.رئیس فعلی شركت روی ام. مارتین می باشد و در هیأت مدیرهٔ دیالوگ دو كارشناس ارشد علوم كتابداری و اطلاع رسانی هستند. با نگاهی اجمالی به فعالیتهای شركت می توان به این نكته پی برد كه این شركت شعار information as a commodity را محقق ساخته و با ارائهٔ اطلاعاتی با ارزش افزوده به عنوان كالایی پردرامد، سود هنگفتی را كسب می كنند.
تاریخچه
می توانیم سیر تاریخی شركت را كه از سال ۱۹۶۷ شروع می شود بدین ترتیب بازگو كنیم:
۱۹۶۷ : سیستم بازیابی اطلاعات دیالوگ توسط راجر اسمیت ایجاد شد.
۱۹۷۲: به عنوان اولین خدمت ارائه كنندهٔ پیوستهٔ تجاری جهان محسوب شد.
۱۹۸۱: واحد تابعهٔ لاكهید[۵] شد.
۱۹۸۸: توسط نایت رایدر[۶] به مبلغ ۳۵۳ میلیون دلار خریده شد.
۱۹۹۳: شركت ، دیتااستار[۷] را از رادیو سوئیس[۸] به مبلغ ۳/۳۶ میلیون دلار خرید.
۱۹۹۵: نام شركت از خدمات اطلاعاتی دیالوگ به شركت اطلاعاتی نایت رایدر تغییر پیدا كرد.پروفاوند كه یك ابزار اطلاعات تجاری بود به M.A.I.D متصل شد.
۱۹۹۶: دیتااستار به KRII در اروپا متصل شد.
۱۹۹۷: «دیالوگوب»[۹] نیز به KRII متصل شد.«دیالوگ سلكت»[۱۰] نیز به KRII پیوست.شركت اطلاعاتی نایت رایدر، به مبلغ ۴۲۰ میلیون دلار توسط M.A.I.D. خریده شد.با ادغام دو شركت ، شركت دیالوگ شكل گرفت.وب سایت www.products.dialog.com/products/atsite ایجاد شد.
۱۹۹۸: مجموعه ای از برنامه های كاربردی دیالوگسلكت به منظور خدمترسانی به ۱۰ بخش بازار به دیالوگ پیوست.شركت Responsive Database Service خریده شد.«دیالوگكلاسیك»[۱۱] به منظور فراهم نمودن دیالوگ مبتنی بر فرمان، برای دسترسی در وب ، به شركت پیوست.
۱۹۹۹: «دیالوگفرلوتوسنتس»[۱۲]، ایجاد شد.« دیالوگاینترانتتولكیت»[۱۳]، به منظور قادر ساختن كاربران برای ساخت رابط شخصی فردی برای دسترسی به محتوای منحصر به فرد دیالوگ، ایجاد شد.نمودارهای وب دیتااستار برای ارائهٔ تحلیل اطلاعات علمی به وجود آمد.«تردستوب»[۱۴]، برای ارائهٔ اصلی ترین منابع آماری وبپایه ، ایجاد شد.
۲۰۰۰: شركت تامسون ، خدمات بخش اطلاعاتی چون دیالوگ، دیتااستار و پروفاند[۱۵] را از شركت دیالوگ میخرد.
۲۰۰۱: دیالوگ، پرونده، تاریخ، مقالات، اخبار و اطلاعات علمی خود را منتشر كرد.تامسون شركت نیوزاج[۱۶] كه یك فراهمآورندهٔ اطلاعات تجاری بود را خرید.دیالوگ خدمات كوانتوم۲ [۱۷] را كه یك برنامه برای پیشرفت متخصصان اطلاعاتی بود را ایجاد كرد.دیالوگ جایزه ارزشمند برنامه مقیاسپذیری پایگاه داده را كه در سال ۲۰۰۰ توسط شركت وینتر[۱۸] اجرا شده بود را به خود اختصاص داد.«دیالوگ۱»[۱۹] كه یك ارائه دهنده جستجوی كارآمد با كیفیت، در قالبی آساناستفاده بود، ایجاد شد.
۲۰۰۲: دیالوگ سی سالگی خود را جشن گرفت.«رفرنسلینك»[۲۰] كه كار مشترك دو شركت «گیل»[۲۱] و دیالوگ بود و كاربران كتابخانه و دانشجویان را قادر به جستجوی همزمان هزاران منبع اطلاعاتی را از طریق یك رابط فردی دوست داشتنی می كرد ایجاد شد.«دیالوگ نیوزاج» برای ارائه خدمات آگاهی رسانی جاری شخصی و اعلام اخبار خاص صنعت برای شركتهاو... ایجاد شد.«دیالوگ نیوزروم»[۲۲] كه خدمات وب پایه ارائه می كند تاسیس شد.«دیالوگ پرو»[۲۳] برای كاربران شركت های تجاری كوچك. تإسیس شد.«اینتلیجنس دیتا»[۲۴] كه متعلق به شركت تامسون بود به دیالوگ منتقل شد.برنامه آموزشی در سطح كارشناسی كتابداری، برای كمك به كتابداران آینده برای تدارك بكارگیری خدمات اطلاعاتی پیوسته در مشاغلشان در كتابخانه ها. مدارس و شركت ها ایجاد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست