شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

نان و غلات در رژیم غذایی


نان و غلات در رژیم غذایی

این گروه شامل موادی مانند انواع نان ، برنج ، ماكارونی، گندم، جو و ذرت است .
▪ مواد مغذی مهم : انرژی ، بعضی از انواع ویتامین‌های گروه ب ، آهن و مقداری پروتئین است .
▪ واحد اندازه گیری …

این گروه شامل موادی مانند انواع نان ، برنج ، ماكارونی، گندم، جو و ذرت است .

مواد مغذی مهم :

انرژی ، بعضی از انواع ویتامین‌های گروه ب ، آهن و مقداری پروتئین است .

واحد اندازه گیری :

یك استكان كوچك برنج خام (۸۰ گرم) یا دو استكان كوچك (۱۶۰ گرم برنج پخته) یا یك دوم لیوان ماكارونی پخته می تواند جانشین ۴ كف دست ، نان شود .

مقدار مصرف :

برای افراد بالغ سالم ، مصرف روزانه ۴ واحد یا بیشتر توصیه می‌شود. این گروه برای تامین انرژی ، رشد و سلامت سیستم عصبی لازم است .

چگونه از گروه نان و غلات استفاده كنید

۱ـ تا آنجا كه ممكن است برنج را به صورت كته مصرف كنید.

۲ـ سعی كنید بیشتر از نانهای حاوی سبوس (مثل نان جو ، سنگك و بربری) استفاده كنید.

۳ـ نان را به اندازه مصرف خانواده بخرید و از مصرف نانهای كپك زده جدا خودداری كنید .

۴ـ برای كامل كردن پروتئین گروه نان و غلات، بهتر است آنها را به صورت مخلوط با حبوبات مصرف كنید (مثلاعدس پلو ، باقلا پلو ، عدسی با نان و غیره ) .