پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
مجله ویستا

ضوابط مدیریت بهداشتی طیور گوشتی


۱ – خروج تلفات و ضایعات از مرغداریها ممنوع اعلام می شود .
۲ – كلیه مرغداران موظفند نسبت به دفع تلفات و ضایعات از طریق چاه یا لاشه سوز اقدام كنند .
۳ – ضوابط حمل كود به صورت جداگانه تدوین …

۱ – خروج تلفات و ضایعات از مرغداریها ممنوع اعلام می شود .

۲ – كلیه مرغداران موظفند نسبت به دفع تلفات و ضایعات از طریق چاه یا لاشه سوز اقدام كنند .

۳ – ضوابط حمل كود به صورت جداگانه تدوین خواهد شد .

۴ – آماده سازی سالن و تجهیزات :

نظافت كامل و شستشو و ضدعفونی سالن و تاسیسات و تجهیزات و محوطه بایستی قبل از جوجه ریزی برابر دستورالعمل ضمیمه باشد .

۵ – نگهداری هر گونه طیور زینتی - بومی و سایر ماكیان و حیوانات دیگر در محوطه مرغداری ممنوع می باشد . نگهداری سگهای نگهبان تحت شرایط خاص بهداشتی مجاز می باشد .

۶ – مرغداران ملزم به تهیه لباس كار مناسب ، كلاه و چكمه و ماسك جهت پرسنل و بازدید كنندگان و واكسیناتور ها می باشند .

۷ – كلیه مرغداران می بایستی دارای امكانات حمل و نقل مناسب واكسن و همچنین یخچال جهت نگهداری واكسن در مرغداری و وسایل مناسب جهت استفاده واكسن باشند.

۸ – كلیه كارگران مرغداری بایستی دارای كارت بهداشتی از شبكه های بهداشت و درمان استان باشند .

۹ – شستشو و گاز دادن یا ضدعفونی كلیه لوازم و تجهیزات از قبیل دانخوری – آبخوری – كیسه های حمل دان و البسه و . . . به ویژه وسایلی كه از دوره قبل مورد استفاده قرار گرفته است . الزامی است .

۱۰ – مواد متشكله خوراك طیور از داخل واحد خارج نشده و به نحو مناسب ضد عفونی شود .

۱۱ – حداقل فاصله جوجه ریزی بعدی از زمان تخلیه كود در شرایط عادی ۱۵ روز تعیین می شود .

۱۲ – حداقل فاصله بین جوجه ریزی در شرایط غیر عادی به ویژه در مناطق متراكم بسته به نوع بیماری توسط ادارات دامپزشكی اعلام خواهد شد .

۱۳ – استفاده از كارت اطلاعات پرورشی جهت هر گله به طور مجزا برای هر سالن توصیه می شود . این كارت باید حاوی عنوان های : تعداد جوجه ریزی ، تاریخ جوجه ریزی ، تلفات روزانه ، واكسیناسیون ، دان مصرفی روزانه ، داروی مصرفی و كلیه مسایل مدیریتی باشد .

۱۴ – تجهیزات جهت آماده سازی و شستشوی سالن ها از قبیل دستگاه سمپاش ، شعله افكن ، پمپ تحت فشار و . . . در واحدهای پرورشی به صورت اختصاصی ضروری است .

۱۵ – تجزیه شیمیایی و میكروبی آب آشامیدنی در مرغداری حداقل به طور سالیانه به جهت رفع نقایص ممكن انجام پذیرد .

۱۶ – جهت جلوگیری از عوارض سوء رشد و ایجاد زمینه های مستعد كننده بروز بیماریها باید از مواد اولیه خوراك طیور منطبق بر استانداردهای ملی استفاده شود .

۱۷ – پساب و فاضلاب مرغداریها به چاه فاضلاب داخل مرغداری هدایت شود . مسیر هدایت فاضلاب باید دارای پوشش مناسب و قابل كنترل باشد .

۱۸ – نصب كنترل آب در مبدا ورودی آب به هر سالن به منظور ثبت میزان مصرف آب روزانه ضروری است .

۱۹ – به منظور كنترل دما و رطوبت نصب دماسنج و رطوبت سنج در محل و ارتفاع مناسب به تعداد كافی ضروری است .

۲۰ – حوضچه مناسب جهت غوطه ور كردن وسایل مرغداری در محوطه احداث می شود