یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه کوفته برنجی


طرز تهیه کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی | در ادامه طرز تهیه کوفته برنجی، به همراه مواد لازم جهت تهیه آن آورده شده است که با هم می خوانیم.

مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی

لپه پاک کرده و خیسانده: یک دوم پیمانه

برنج آبکش شده: یک پیمانه

تخم مرغ: ۳ عدد

پیاز: ۴ عدد

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپ خوری

مرزه ساطوری: ۲ قاشق سوپ خوری

ترخون: ۲ قاشق سوپ خوری

روغن: یک دوم پیمانه

آبلیمو: یک دوم پیمانه

زعفران حل شده

نمک ، فلفل و زردچوبه

رب گوجه: ۲ قاشق سوپ خوری سرپر

سیر: ۲ عدد

گوجه برغان، آلوچه جنگلی یا برگه خیس کرده: به میزان لازم

طرز تهیه کوفته برنجی:

۱ – لپه را به همراه ۲ لیوان آب و یک چهارم قاشق مرباخوری نمک ۳۰ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کنید.

۲ – تخم مرغ ها را با هم مخلوط کرده و ادویه ها را به آن بزنید.

۳ – یک پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده، سبزی ها، لپه و برنج نیم پخته را به آن اضافه کنید. ۲۰ دقیقه آن را ورز دهید تا جایی که مواد به صورت یک خمیر چسبناک درآید.

۴ – در یک قابلمه رب گوجه را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن برود.

۵ – لپه و پیازداغ بالا و آب را به آن اضافه کنید.اگر تمایل داشتید به آن چند عدد برگه یا آلو برغانی اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا آب به جوش آید و غلیظ شود. ادویه به آن بیفزایید آب را بسیار خوشمزه و طعم دار کنید.

۶ – دست را کمی مرطوب کنید و از مایه گوشت به اندازه یک پرتقال بردارید و کف دست آن را کمی باز کنید از گوجه برغان یا آلوچه وسط آن گذاشته و مجددا مواد را ببندید و در دست آن را کاملا گرد و بدون ترک کنید.

۷ – حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به تند کنید و سپس کوفته ها را بیبندازید. دقت کنید به محض انداختن از آب با ملاقه روی آن بریزید.

۸ – در قابلمه را نیمه باز بگذارید و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و پس از نیم ساعت آب زعفران را روی کوفته ها بدهید و ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.

۹ – دقت کنید آب کوفته تمام نشده و حداقل یک پیمانه آب داشته باشد.

نکات:

دقت کنید گوشت کوفته حتما باید از مغز ران بدون چربی باشد. چرا که در غیر این صورت چربی موجود در گوشت باعث باز شدن و به اصطلاح وا رفتن کوفته ها می شود.

منبع: تالب